Gość: a.s.s. IP: *.dip.t-dialin.net 20.04.06, 10:57 Uzytkownicy przegladarki FireFox proszeni sa o uaktualnienie UpDate ze wzgledu na znalezienie 7 dziur. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Łyżka Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 11:01 DZIURY w słynnej Firefox ??? TO NIEMOŻLIWE !!! Taka zajebi*ta przeglądara i DZIURAWA !!! Chyba coś pomyliłeś ! :) Link Zgłoś
m.gregor Re: FireFox - 7 dziur 20.04.06, 12:22 A u mnie sie samo zaktualizowalo...Nawet nie wiem kiedy... Link Zgłoś
Gość: Konrad Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:22 m.gregor napisał: > A u mnie sie samo zaktualizowalo...Nawet nie wiem kiedy... Co nie znaczy, że tych dziur nie było ! :) Link Zgłoś
blekot Re: FireFox - 7 dziur 20.04.06, 12:24 mam ci uwierzyć na słowo? ps. Firefox a nie FireFox! Link Zgłoś
mipp Re: FireFox - 7 dziur 20.04.06, 12:32 Pytanie do znawców tematu, bo nie mam czasu się doszukiwać. Czy dziury dotyczą Gecko (jak rozumiem Firefox nadal działa w oparciu o serię 1.7.x) czy samego Firefoksa? Pytam bo nie wiem czy znów rozwalać mojego Kameleona. Link Zgłoś
Gość: Dziursko Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 13:19 mipp napisał: > Pytanie do znawców tematu, bo nie mam czasu się doszukiwać Nie trudno znaleźć te dziury: . www.mozilla.org/projects/security/known-vulnerabilities.html#firefox1.5.0.2 Link Zgłoś
przyladek.dobrej.nadziei Re: FireFox - 7 dziur 20.04.06, 18:11 Gość portalu: a.s.s. napisał(a): > Uzytkownicy przegladarki FireFox proszeni sa > o uaktualnienie UpDate ze wzgledu na znalezienie 7 dziur. FireFox sam sie uaktualnia. Link Zgłoś
Gość: Bobas Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.04.06, 18:41 przyladek.dobrej.nadziei napisał: > FireFox sam sie uaktualnia. JEJKU !!! Sam się uaktualnia !!! Ale CUDA !!! :) To tylko Firefox potrafi ! :( Link Zgłoś
yamata Re: FireFox - 7 dziur 20.04.06, 21:24 Po cholerę się męczysz jeden z drugim? Jak Ci się FF nie podoba - nie używaj. Obecnie nie ma oprogramowania, w którym nie było by żadnych dziur. Ich odkrycie to tylko kwestia czasu. I producenci się z tym pogodzili, bo nie ma możliwości sprawdzenia kodu programu w czwartym wymiarze - wymiarze czasu właśnie. Więc darujcie sobie te idiotyzmy... Link Zgłoś
Gość: Greg Re: FireFox - 7 dziur IP: *.acn.waw.pl 20.04.06, 22:06 Ale jakby to były dziury w IE, to wszyscy pewnie jak jeden mąż wyciągnęliby ten wątek do 200 postów utyskiwaniami na MS i Gatesa... Ech, byle komuś "dowalić", argumenty nieważne... Link Zgłoś
Gość: Wnyki na lisy Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:18 Gość portalu: Greg napisał(a): > Ale jakby to były dziury w IE, to wszyscy pewnie jak jeden mąż wyciągnęliby ten wątek do 200 postów utyskiwaniami na MS i Gatesa... Tak by było ! Ale, że chodzi o kultową Firefox to...PSSSTTTT !!! Ona jest BEZBŁĘDNA, NAJLEPSZA i w ogóle NAJ... ! Po prostu brak mi argumentów - taka jest NAJ ! Brak argumentów też jest argumentem ! :D Link Zgłoś
blekot Re: FireFox - 7 dziur 21.04.06, 12:32 o dziurach w IE i FF i innych przeglądarkach tutaj było wiele razy - żadna tajemnica, że programy są niedoskonałe różnica jest taka, że o dziurach w FF możesz się dowiedzieć na stronach mozilli i taka, że nieporównywalnie szybciej są one łatane Link Zgłoś
Gość: Wnyki na lisy Re: FireFox - 7 dziur IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.04.06, 12:09 yamata napisał: > Więc darujcie sobie te idiotyzmy... Jakie IDIOTYZMY ? To, że Firefox jest taka genialną, pozbawioną błędów przeglądarką ? Co w dodatku SAMA się aktualizuje !!! Toż to SZOK ! Jeszcze chwila i nawet będzie się aktualizowała BEZ dostępu do internetu ! Z tym się zgodzę ! :D To IDIOTYZMY ! Link Zgłoś
yamata Re: FireFox - 7 dziur 21.04.06, 20:04 Przeglądarka jak przeglądarka. Dobra, szybka i ma dużo mozliwości rozbudowy, poprzez instalację odpowiednich wtyczek. W IE tego wszystkiego brakuje. Nawet możliwości oglądania stron w zakładkach... Ale przecież jest jeszcze Maxton, Mozilla, Opera, Netscape etc. I wszystkie mają swoich zwolenników. A najwięcej i tak ma stary, prymitywny IE ;) Więc o co kruszyć kopie? Nie wiedziałem że Firefox osiągnął już status programu "kultowego" jak np. Total Commander. Ale nawet jeśli tak jest, to nie spodziewałem się na tym tle sporów typu: "Intel jest lepszy od AMD", czy: "nVidia jest lepsza od ATI", czy też w końcu: "Windows jest lepszy od Linuxa"... ;) No i proszę - mamy kolejny "wiekopomny" problem: "Czy IE jest lepszy od FF, albo w ogóle od wszystkiego"? :) :) :) Pozdrawiam. Link Zgłoś