Dodaj do ulubionych

Pilne!!! deinstalacja linuxa

12.06.06, 17:20
Mam pilną prośbę:)Kupiłem nowego kompa, na którym jest zainstalowany
linux.Potrzebuję go szubko odinstalować.
Obserwuj wątek
    • spike1806 Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 12.06.06, 17:37
      najlepiej jeśli mógłbym prosić to krok po kroku jak dla laika:D
      • kell99 Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 12.06.06, 22:03
        spike1806 napisał(a):

> najlepiej jeśli mógłbym prosić to krok po kroku jak dla laika:D

To trzeba bylo kupic z windows. Cwaniak sie znalazl. Teraz bedzie instalowal
        pirata. Udaj sie na google.
        • wielomarian Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 15.07.06, 14:36
          > To trzeba bylo kupic z windows. Cwaniak sie znalazl. Teraz bedzie instalowal
          > pirata. Udaj sie na google.

a ty co ignorancie skad wiesz ze ma pirata? udaj sie do pracy i kup porzadny
          system lamo
      • swawolny.diabel Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 13.06.06, 10:05
        napisz w czym jest problem?
        bo wydaje mi sie że odinstalowanie linuxa nie jest celem samym w sobie. Przeciez
        musisz miec jakis system operacyjny.

• geminix Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 13.06.06, 16:15
      • robak_wroc Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 13.06.06, 18:04
        wlacz instalacje shitXP i samo sie zapewnoe "usunie" jak wywalisz partycje i
        zalozysz ponownie.
        • cyberrafi Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 13.06.06, 21:00
          He he! W tym rzecz, że podobno instalator tego M$-gówna nie potrafi usunąć
          linuksowych partycji. Tak przynajmiej kiedyś wyczytałem na forum.
          • robak_wroc Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 18.06.06, 13:31
            cyberrafi napisał:

> He he! W tym rzecz, że podobno instalator tego M$-gówna nie potrafi usunąć
            > linuksowych partycji. Tak przynajmiej kiedyś wyczytałem na forum.

hmm... a zawsze bywalo tak ze jak sie instalowalo winde to nadpisywala wszystko
            co mozliwe soba. lacznie z MBR'em ;] no jesli tak to fdisk i iazda ;) ja tam
            nawet jak naprawiam partycje windziane to fdiskiem linuxowym jade :) ot...
            latwiej mi ;)
            • cyberrafi Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 19.06.06, 22:33
              Shit MBR może schrzanić ale partycji podobno nie ugryzie. Sam Wielki Bil zaleca
              używanie linuksowego fdiska. Więc coś w tym musi być. :)
              support.microsoft.com/?scid=kb%3Bpl%3B247804&x=17&y=11
        • agtsmith Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 15.07.06, 15:00
          > wlacz instalacje shitXP

Wlasnie pokazales swoja dojrzalosc. Takie dzieci jak ty zapewniaja spolecznosci
          linuksowej opinie "oszolomow". Mam nadzieje, ze jestes z siebie dumny.
          • ikcaj Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 17.07.06, 01:53
            chodzi o to że xp z dużej ?? ;)
    • linuxuser Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 13.06.06, 10:51
      spike1806 napisał:

> Mam pilną prośbę:)Kupiłem nowego kompa, na którym jest zainstalowany
      > linux.Potrzebuję go szubko odinstalować.

Sposób "odinstalowania" zależy od systemu operacyjnego jaki używasz.
      Inaczej robi to się z poziomu DOS-a, Windowsa, BeOS-sa, BSD...
      Dodatkowo przewaznie każdy OS w czasie instalacji ma funkcję partycjonowania dysku którą można wykorzystać do usunięcia innego OS-a.
    • geminix Przecież to banał :) 13.06.06, 23:57
      Wsadzasz płytkę i bootujesz z płytki DOWOLNĄ (naprawdę dowolną) dystrybucję
      linuxa. Potem dajesz dajesz dalej -> dalej (lub weiter -> weiter :) lub next ->
      next :) ) i DOKŁADNIE !!!!!!!!!!! czytasz to co jest napisane na ekranie. Na
      pewno!!!!!!!! (100%) dotrzesz do ekranu gdzie spytają Cię o partycjonowanie
      dysku. Wybierasz ręczne i usuwasz wszystkie partycje po czym kończysz
      instalację i rebootujesz kompa i masz "zdeinstalowanego" linuxa, czyli czystego
      twardziela.

Najważniejsze to:
      1. Nie iść w rutynę (ja wiem lepiej itp. pierdoły)
      2. CZYTAĆ to co jest napisane na ekranie

pozdro
      • robak_wroc Re: Przecież to banał :) 18.06.06, 13:33
        wujek The Bill Gates tego nie uczy i dlatego ludziki nie wiedza. tam to tylko
        next next next, wezcie k.. tego pieska, next, next ;]
        • kell99 Re: Przecież to banał :) 18.06.06, 17:48
          robak_wroc napisał:

> wujek The Bill Gates tego nie uczy i dlatego ludziki nie wiedza. tam to tylko
          > next next next, wezcie k.. tego pieska, next, next ;]

Teraz jest lepiej! Windows to teraz bedzie system dla schizofrenikow;)
          W Viscie wchodzisz w jakiekolwiek systemowe ustawienia, np zmieniasz ustawienia
          sieciowe i co.. pytanie czy to TY chcesz zmienic ustawienie.. Nieeee, sasiad zza
          sciany wywiercil dziure, podlaczyl swoja klawiature i teraz zmienia mi
          ustawienia. Smieszno-zalosne. Wyobraz sobie, ze wpisujesz su i haslo, a tu ci
          wyskakuje pytanie czy na pewno chcesz byc administratorem;) ***** mozna dostac!

Najfajniej jest jednak w WIE7 (teraz wszystko jest Windows;). Wchodzisz
          powiedzmy na sourceforge.net i chcesz scignac program. W miejscu gdzie FF
          powiadamia o popupach itd, pojawia sie informacja czy na pewno chcesz sciagac
          ten plik... I znowu trzeba najechac mysza, kliknac, ze tak i dopiero plik sie
          sciaga.. Ale zaden problem, plik mozna uruchomic od razu...

Bezpieczenstwo poprzez wyswietlanie 1000cy durnych komunikatow. Ja mysle, ze nic
          tak nie przysporzy linuksowi popularnosci jak Vista.. Przynajmniej tych bardziej
          rozgarnietych userow dla ktorych komputer to maszyna i oni chca ja kontrolowac,
          a nie na odwrot.
          • robak_wroc Re: Przecież to banał :) 19.06.06, 17:01
            kell99 napisał:

> Teraz jest lepiej! Windows to teraz bedzie system dla schizofrenikow;)
            > W Viscie wchodzisz w jakiekolwiek systemowe ustawienia, np zmieniasz ustawienia
            > sieciowe i co.. pytanie czy to TY chcesz zmienic ustawienie.. Nieeee, sasiad

hehehehe... no to zapowiada sie calkiem fajny OS :>

> Wyobraz sobie, ze wpisujesz su i haslo, a tu ci
            > wyskakuje pytanie czy na pewno chcesz byc administratorem;) ***** mozna

po czyms takim partycja z systemem by dostala mkswap /dev/hdaX ;]

> Bezpieczenstwo poprzez wyswietlanie 1000cy durnych komunikatow. Ja mysle, ze ni
            > c
            > tak nie przysporzy linuksowi popularnosci jak Vista.. Przynajmniej tych bardzie
            > j
            > rozgarnietych userow dla ktorych komputer to maszyna i oni chca ja kontrolowac,
            > a nie na odwrot.

powiekszy nam sie nieco grupa userow i na counter.li.org sie porejestruja tez
            zapewne :) wcale mnie to nie zmartwi :) a Ci co dalej wola idiotycznie klikac
            OK, OK, OK, niech dalej maja windowsy, bo dzieki takim mam prace (miedzy innymi) :>
            • kell99 Re: Przecież to banał :) 19.06.06, 19:43
              robak_wroc napisał(a):

> powiekszy nam sie nieco grupa userow i na counter.li.org sie porejestruja tez
              > zapewne :) wcale mnie to nie zmartwi :) a Ci co dalej wola idiotycznie klikac
              > OK, OK, OK, niech dalej maja windowsy, bo dzieki takim mam prace (miedzy
              > innymi) :>

Tez fakt. Ja bym nie darowal sobie gdyby linuks zmierzal w kierunku w ktorym
              zmierza windows tj. system dla idiotow. Uwielbiam prostote, uwielbiam np Gnome,
              przejrzysty i spojny iface, co z tego, ze kilku opcji brakuje, zawsze moge
              dodac je sobie samemu. Widzac Viste, to przestaje watpic w to, ze OS X moze
              zyskac sporo na popularnosci. System operacyjny z tonami graficznego badziewia
              (np tapety podzielone tematycznie w stylu "zielone kwiatki", "niebieskie misie"
              itd, po cholere to komu?), z ustawieniami w ktorych wywalono wspolny ekran
              dodano htmlowe scierwo i to co bylo zakladkami stalo sie okienkami. Np jaki
              sens jest tego ekranu:
              kelof.no-ip.org/vista4.jpeg
              Przeciez teraz 'wlasciwosci ekranu' sa proste i przejrzyste... 'Don't fix
              what ain't broken' nie dotyczy m$.

Ludzilem sie, ze bede mogl przelaczyc Viste w styl klasyczny, ale d***,
              bo wyglada to OBRZYDLIWIE, dlatego, ze na szarosc sa narzucone okropne, wielkie
              i kolorowe ikony (dopasowane do przezroczystych paneli i okienek).. Brrr.
              • robak_wroc Re: Przecież to banał :) 22.06.06, 02:01
                dlatego ja:
                1. nie mam windowsa
                2. wole KDE na desku
                3. wole fluxboxa na lapku
              • agtsmith Re: Przecież to banał :) 15.07.06, 15:16
                > Ja bym nie darowal sobie gdyby linuks zmierzal w kierunku w ktorym
                > zmierza windows

1. zmierza, bo wszystko jest bezkrytycznie powielane;
                2. ty nie masz nic "sobie" do darowania, ucz sie polskiego;
                3. sam jestes idiota.

> (np tapety podzielone tematycznie w stylu "zielone kwiatki", "niebieskie
                misie" itd, po cholere to komu?)

ZWYKLYM, PRZECIETNYM uzytkownikom komputerow, a nie takim HIPERGEEKOM jak ty

> dodano htmlowe scierwo

Znowu bredziesz, to nie jest HTML.
          • agtsmith Re: Przecież to banał :) 15.07.06, 15:08
            Dobra, kell99, krotka pilka - jestes glupi. Nie znasz za grosz tematu, a sie
            wypowiadasz. Poradze ci tak jak ty komus - wejdz sobie na google i poszukaj
            informacji na temat Visty, tylko pamietaj zeby przefiltrowac strony dla
            oszolomow (czyli te majace w swoim logo pingwina albo "linux" w nazwie). Visty
            i IE7 jak na dloni widac zes na oczy nie widzial, tylko uprawiasz jakis
            populizm.

Wyjasnij mi jeszcze prosze, czemu na concept screenach KDE4 widac kopie
            interfejsu Visty?

> Windows to teraz bedzie system dla schizofrenikow

Jesli kogokolwiek mozna nazwac schizofrenikami to wasza smieszna "spolecznosc"
            (a raczej jej czesc zwana "linuksiarze" - tak tak, pejoratywnie) ktora opluwa
            wymysly Microsoftu, o pardon, Micro$oftu, a potem bezkrytycznie je powiela.

Jesli poczules sie urazony, to nawet dobrze
            • ikcaj Re: Przecież to banał :) 17.07.06, 02:04
              weź pigułkę i spier!@#laj z tego forum jak ci się nie podoba pryszczaty trollu.
              A z wyzwiskami to do mamusi, która cię tak ładnie wychowała.
              • agtsmith Re: Przecież to banał :) 17.07.06, 11:04
                > A z wyzwiskami to do mamusi, która cię tak ładnie wychowała.

w koniunkcji z

> weź pigułkę i spier!@#laj z tego forum jak ci się nie podoba pryszczaty
                trollu.

No, to zes sie popisal teraz elokwencja, dżeki!
                • ikcaj Re: Przecież to banał :) 21.07.06, 00:18
                  widze,ze zrozumienie kolejnosci zdarzen przerasta mozliwosci twojej percepcji.
        • agtsmith Re: Przecież to banał :) 15.07.06, 15:02
          robak_wroc napisał:

> wujek The Bill Gates

Gates to twoj wujek, robalu?
          • robak_wroc Re: Przecież to banał :) 16.07.06, 13:18
            agtsmith napisał:

> robak_wroc napisał:
            > > wujek The Bill Gates
            > Gates to twoj wujek, robalu?

to takie standardowe powiedzonko z dawnych lat moich jak sie denerwowalem na
            windowsy. teraz sie nie denerwuje bo ich nie mam ;]
    • pit.el Re: Pilne!!! deinstalacja linuxa 20.06.06, 13:37
      nadal chcesz go odinstalować?
      proszę bardzo:
      su -
      podaj hasło dla root'a
      #fdisk /dev/hda
      ##Command (m for help):
      wpisz p
      ##wyswietli Ci wszytskie zrobione partycje
      potem pisz d
      ##Command (m for help): d
      Partition number (1-n): 1
      i usuwasz sobie po koleji partycje
      jak juz usuniesz wszystko to wpisz w i zapisze Ci tablice partycji.
      a dalej to juz sobie pewnie poradzisz..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka