Dodaj do ulubionych

WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP

19.06.06, 11:16
Okazało się, że mam piracki WinXP, już wcześniej Microsoft załadował w niego
komunikat, że to oprogramowanie jest nielegalne itp. Wczoraj kupiłem w Media
Markt oryginał WinXP Home Ed., ale mój PC w tej chwili już nie startuje
systemu, pokazuje się tylko niebieski ekran i logo WindowsXP. Czy to jakaś
blokada Micsrosoftu, czy wirus ? Poradźcie.
Obserwuj wątek
    • Gość: gluby Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP IP: *.prz.edu.pl 19.06.06, 11:21
      skoro kupilesc nowego windowsa to zrob formata i zainstaluj origynalny windows
    • Gość: T-800 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 19.06.06, 11:22
      Nie wiem, co to, ale na pewno nie blokada Microsoftu. Na tym "niebieskim
      ekranie" jest jakiś komunikat?
      • dlugi_22 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:23
        Format już dawno bym zrobił, ale potrzebuję folder z zawartością Outlooka, bo mi
        się wszystkie maile pójdą trącać.
        Ekran jest w pięknym błękicie, z logo WinXP, można sobie kursorem pojeździć, ale
        na nic komp nie reaguje.
        • krzysztofsf Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:25
          Masz jedna czy wiecej partycji?
          • dlugi_22 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:27
            Dwie partycje. Ale na drugiej mam wszystkie ważne dokumenty.
            • krzysztofsf Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:49
              dlugi_22 napisał:

> Dwie partycje. Ale na drugiej mam wszystkie ważne dokumenty.
              Przerzuc tam katalog Outlocka z poczta i sformatuj potem dysk c
              Troche sie naszukasz, bo outlock gdzies dosyc nietypowo (nie w sfoim katalogu) zapisuje poczte - o ile dobrze pamietam.
        • Gość: gluby Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP IP: *.prz.edu.pl 19.06.06, 11:27
          mzoe bysc podpial dysk na inny komp skopiowal folder outlook i inne wazne rzeczy
          i formatowal od razu?:) w windowsie szuybciej sie formatuje anizeli w dosie
          • dlugi_22 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:28
            Dobry pomysł, też o tym myślałem, ale do dyspozycji w tej chwili mam tylko
            laptopa, a nie wiem, czy i jak podpiąć twardy dysk.
            • Gość: gluby Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP IP: *.prz.edu.pl 19.06.06, 11:31
              uhh musialbysc miec obudowe usb :) bo laczy sie z komputerem czy laptopem z
              apomoca usb;d
              • dlugi_22 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 11:42
                Mam zwykłe twardziele
              • dlugi_22 Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 12:03
                A może tak: Co sądzicie o instalacji nowego WindowsaXP na innej partycji, albo
                na innym dysku ? (mam 2xHD, każdy po dwie partycje)
                • krzysztofsf Re: WinXP nie startuje - mam tylko logo WinXP 19.06.06, 12:18
                  dlugi_22 napisał:

> A może tak: Co sądzicie o instalacji nowego WindowsaXP na innej partycji, albo
                  > na innym dysku ? (mam 2xHD, każdy po dwie partycje)
                  Bez problemu. Wypnij z tasm dysk na ktorym masz windows, ustaw start w biosie z tego drugiego, tam zainstaluj nowa winde/
                  Potem wepnij stary dysk ( z tym, ze zostaw botowanie z tego "nowego"), i mozesz przeszukac jego zawartosc i skopiowac poczte - potem format.
                  Przy niewypietym dysku, mimo ustawienia botowania z innego, win moze sie nie instalowac, poniewaz odnajdzie partycje z poprzednia instalacja.
                  U ciebie cos sie gryzie z tym, ze Home nie jest upgreadem do Prof, a jednoczesnie z jakis przyczyn nie proponuje instalacji na osobnej partycji jako drugi system.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka