Dodaj do ulubionych

Jaki dysk twardy?

IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 23:36
Wiem jedno: nie kupię Seagate'a. Rozchrzanił mi się po półtora roku używania.
Chce kupić 80GB. Maxtor? IBM? Czy może warto wydać więcej żeby kupić Caviara?
Z góry dzięki za pomoc.
Obserwuj wątek
    • Gość: Mr. T Re: Jaki dysk twardy? IP: *.ne.client2.attbi.com 10.02.03, 01:54
      Gość portalu: Hector napisał(a):

> Wiem jedno: nie kupię Seagate'a. Rozchrzanił mi się po półtora roku używania.
      > Chce kupić 80GB. Maxtor? IBM? Czy może warto wydać więcej żeby kupić Caviara?
      > Z góry dzięki za pomoc.

Z doradami bedzie ciezko, ale moge podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami.

Maxtor: Mialem jeden ok 3-4 lata, nigdy nie bylo problemu.
      Seagate: Hmmm mialem taki jeden ale mi spadl na asfalt... no i sie zepsul... W
      ramach gwarancji zostal wymieniony... Nie bylo z nim powaznych problemow, ale w
      pewnym momencie zaczal byc bardzo wolny...
      Western Digital: Mam taki jeden od trzech lat, bez problemow.
      IBM: Mam obecnie takie dwa w komputerze po 45 GB kazdy. Bardzo szybkie i ciche
      dyski... Ale jeden w pewnym momencie troche wysiadl... Scandisk go zaleczyl,
      ale mysle, ze cos w nim siadlo... w kazdym badz razie ciagle chodzi, ale nie
      jestem taki pewny na jak dlugo.

Niedlugo bede kupowal nowy komputer i najprawdopodobniej wloze do niego dysk
      Western Digital albo Maxtor.
      • Gość: hybryda Re: Jaki dysk twardy? IP: 12.30.45.* 10.02.03, 14:50
        A jaka jest cena WD 60Gb badz 80Gb w Polsce? Dzieki
        • Gość: zdzichu Re: Jaki dysk twardy? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 20:16
          ja poleca WD 80GB z 8Mb keszem rewelacja
          cena 520zł czyli koło 130 euro
          • alfalfa Re: Jaki dysk twardy? 10.02.03, 21:19
            Dokładnie! WD z 8mb cache i 7200rpm, plus 3 lata gwaracji co już nie jest
            standardem a jest ważne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka