Gość: Hector IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.03, 23:36 Wiem jedno: nie kupię Seagate'a. Rozchrzanił mi się po półtora roku używania. Chce kupić 80GB. Maxtor? IBM? Czy może warto wydać więcej żeby kupić Caviara? Z góry dzięki za pomoc. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Mr. T Re: Jaki dysk twardy? IP: *.ne.client2.attbi.com 10.02.03, 01:54 Gość portalu: Hector napisał(a): > Wiem jedno: nie kupię Seagate'a. Rozchrzanił mi się po półtora roku używania. > Chce kupić 80GB. Maxtor? IBM? Czy może warto wydać więcej żeby kupić Caviara? > Z góry dzięki za pomoc. Z doradami bedzie ciezko, ale moge podzielic sie wlasnymi doswiadczeniami. Maxtor: Mialem jeden ok 3-4 lata, nigdy nie bylo problemu. Seagate: Hmmm mialem taki jeden ale mi spadl na asfalt... no i sie zepsul... W ramach gwarancji zostal wymieniony... Nie bylo z nim powaznych problemow, ale w pewnym momencie zaczal byc bardzo wolny... Western Digital: Mam taki jeden od trzech lat, bez problemow. IBM: Mam obecnie takie dwa w komputerze po 45 GB kazdy. Bardzo szybkie i ciche dyski... Ale jeden w pewnym momencie troche wysiadl... Scandisk go zaleczyl, ale mysle, ze cos w nim siadlo... w kazdym badz razie ciagle chodzi, ale nie jestem taki pewny na jak dlugo. Niedlugo bede kupowal nowy komputer i najprawdopodobniej wloze do niego dysk Western Digital albo Maxtor. Link Zgłoś
Gość: hybryda Re: Jaki dysk twardy? IP: 12.30.45.* 10.02.03, 14:50 A jaka jest cena WD 60Gb badz 80Gb w Polsce? Dzieki Link Zgłoś
Gość: zdzichu Re: Jaki dysk twardy? IP: *.czestochowa.sdi.tpnet.pl 10.02.03, 20:16 ja poleca WD 80GB z 8Mb keszem rewelacja cena 520zł czyli koło 130 euro Link Zgłoś
alfalfa Re: Jaki dysk twardy? 10.02.03, 21:19 Dokładnie! WD z 8mb cache i 7200rpm, plus 3 lata gwaracji co już nie jest standardem a jest ważne. Link Zgłoś