Dodaj do ulubionych

DOBRA TANIA PLYTA

IP: *.proxy.aol.com 15.02.03, 15:47
KTO PODPOWIE JAKA JEST DOBRA TANIA PLYTA ?? CHODZI MI O PLYTE GLOWNA W
KOMPUTERZE
Obserwuj wątek
    • Gość: Master Re: DOBRA TANIA PLYTA IP: 212.76.37.* 16.02.03, 21:12
      Kup sobie AMD na Shuttlu AK312 kt266a! Kosztuje ze 300 paki, ale dasz 256 DDR
      ram do tego athlona, grafkę 64mb i bęziesz mógł tanio śmigać!
    • Gość: radek Re: DOBRA TANIA PLYTA IP: *.swic.dialup.inetia.pl 16.02.03, 22:58
      Nie napisałeś pod jaki procesor. Ale tak czy inaczej warto przyjrzeć się
      płytom Asrock, które tak naprawdę są OEM-ami renomowanego ASUS-a.
      • marekmarecki Re: DOBRA TANIA PLYTA 16.02.03, 23:15
        NIGDY NIE KUPUJ anii skutlle ani ecs PORAZKA,sluchaj lepiej dolozyc nawet 100
        zloty i kupic cos lepszego np. Soltek sl-75 drv4 lub nowsza sl-75 drv5 kosztuje
        okolo 400 zloty, wsadzisz do niej Athlona i DDR, przy czy mona krecic.
        Ja mam Soltek sl-75 drv4 z Athlona 1.6 xp robie 1.9 xp i nawet mi sie nie
        grzeje. Poleca goraco.

Pozdrawiam!!!
      • marekmarecki Re: DOBRA TANIA PLYTA 16.02.03, 23:16
        NIGDY NIE KUPUJ anii skutlle ani ecs PORAZKA,sluchaj lepiej dolozyc nawet 100
        zloty i kupic cos lepszego np. Soltek sl-75 drv4 lub nowsza sl-75 drv5 kosztuje
        okolo 400 zloty, wsadzisz do niej Athlona i DDR, przy czy mozna krecic-
        overklocking.
        Ja mam Soltek sl-75 drv4 z Athlona 1.6 xp robie 1.9 xp i nawet mi sie nie
        grzeje. Poleca goraco.

Pozdrawiam!!!
        • Gość: hgf Re: DOBRA TANIA PLYTA IP: *.radio.com.pl 17.02.03, 10:51
          jeśli nie chcesz podkręcać procesora, to wbrew temu, co pisze makarecki,
          polecam ECS na kości sis, z szyną 333MHz. bardzo stabilna i tania- ok250zl
          • ssaczek Re: DOBRA TANIA PLYTA 17.02.03, 13:04
            Ja bym stawiał na MSI.
          • Gość: Rafuncio Re: DOBRA TANIA PLYTA IP: *.chemo.tuniv.szczecin.pl 17.02.03, 15:14
            Tez mam ECS na SISie. Jezeli nie zamierzasz bawic sie w krecenie to polecam. Sa
            jeszcze wersje z wbudowana karta sieciowa i dzwiekowa. Mam taka plyte w domu a
            druga w pracy (obydwie z athlonem 1.7 XP) i nie mam zadnych problemow. Tyle ze
            karta dzwiekowa jest strasznie cicha, ale jest, jak sie nie podoba to zawsze
            mozesz ja wylaczyc w biosie. Ten ECS (chyba K7S5A czy jakos tak), ktory mam ma
            dwa banki na pamieci SDR i dwa na DDR to rzadkosc. SDRy sa tansze zwalszcza
            przy modulach po 512MB, pozniej mozesz sie przerzucic na ddry (jak beda jeszcze
            266MHz:). Fajerwerkow nie ma ale plytka jest fajna. Swego czasu plyta ta byla
            na szczycie w rankigu ECONO w jakiejs gazecie.
            Czyli za jakies 550 zl mozesz miec plyte plus procesor 1.7/1.8 w wersji box
            (wiatrak i 2 lata gwarancji)

Udanego wyboru zycze
            RAfuncio
            • Gość: Adam Re: DOBRA TANIA PLYTA IP: *.hajnowka.sdi.tpnet.pl 17.02.03, 21:49
              Ostrzegam przed płytą ECS K7SOM+, jest to właśnie ta wersja zintegrowana
              muzyka,grafika,lan, procesor też chyba jesy niewymienny. Są z nią problemy
              konfiguracyjne, niepolecam.
              O innych ECS'ach słyszałem same pochwały.
      • xyz28 Re: DOBRA TANIA PLYTA 17.02.03, 21:02
        Gość portalu: radek napisał(a):

> Nie napisałeś pod jaki procesor. Ale tak czy inaczej warto przyjrzeć się
        > płytom Asrock, które tak naprawdę są OEM-ami renomowanego ASUS-a.
        NIE WIERZE !! skladalam ostatnio kompa na plycie asrock... liiiiipa... totalny przerost formy nad trescia, jakies dziwne "firmowe" ekraniki, ciagle cos pika i w dodatku BIOS jakis taki niedorobiony... i zeby to chociaz chcialo dzialac jak nalezy... obok asusa to to nawet nie lezalo... a tak powaznie... wiem od znajomego serwisanta, ze dobre i tanie plyty to soltek (nie psuja sie i sa stabilne) za to ECS ma ciagle problemy ze soba (pamiec, DMA i inne takie...)
        • sledzik4 Re: DOBRA TANIA PLYTA 17.02.03, 21:08
          kurier.com.pl/eprom
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka