Dodaj do ulubionych

temperatura karty graficznej

IP: *.autocom.pl 04.10.06, 14:06
Czy istnieje program który sprawdza temperaturę karty graficznej? Jakie sa dopuszczalne temperatury?

Mam Everest ale on pokazuje tylko temp. procesora i dysku - te są w normie. Mnie jednak wydaje się (moje jak najbardziej subiektywne odczucie), że karta się przegrzewa i chciałabym to sprawdzić tylko nie wiem jak.
Obserwuj wątek
    • Gość: Leon Re: temperatura karty graficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.10.06, 14:33
      Gość portalu: black napisał(a):

> Mam Everest ale on pokazuje tylko temp. procesora i dysku

A mój EVEREST pokazuje wszystko:

img178.imageshack.us/img178/8280/pyngayr1.png
      Na pewno masz EVEREST ?

• Gość: black Re: temperatura karty graficznej IP: *.autocom.pl 04.10.06, 16:02
        na pewno... i właśnie tej informacji mi nie wyświetla... tylko temperaturę płyty, procesora i dysku.
        specjalnie ściągnełam corporate edition bo miałam home. Dalej nic. Są jakieś inne programy tego typu które pokażą temperaturę kart graficznej? No i jaka jest maksymalna dopuszczalna temperatura?
    • Gość: art Re: temperatura karty graficznej IP: *.matarnia.pl 04.10.06, 17:39
      U mnie jest jeszcze inaczej. Pokazywana jest temperatura płyty głównej i karty
      graficznaj, ale nie ma procesora.
      • Gość: ret Re: temperatura karty graficznej IP: *.retsat1.com.pl 04.10.06, 19:11
        Ukradli... szkoda :(
      • Gość: Leon Re: temperatura karty graficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 08:44
        Gość portalu: art napisał(a):

> U mnie jest jeszcze inaczej. Pokazywana jest temperatura płyty głównej i
        karty graficznaj, ale nie ma procesora.

A u mnie pokazuje wszystko !
        Ciekawe dlaczego ? :)
        • kalinowski11 Re: temperatura karty graficznej 05.10.06, 08:59
          Nie chcę się wtrącać... a macie wszystkie czujniki (działające). Starsze karty
          graficzne o ile wiem takowych nie posiadały. Więc jeżeli nie posiadamy czujników
          to i temperatury nie zobaczymy...
          • Gość: black Re: temperatura karty graficznej IP: *.autocom.pl 05.10.06, 18:19
            dziękuje za wtrącenie, w końcu mi się coś wyjaśniło:) Kartę rzeczywiście mam starszawą. Czyli poza oceną na oko (a raczej na dotyk) nie sprawdzę czy wszystko jest ok?
    • Gość: Alek Re: temperatura karty graficznej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.06, 22:10
      Witam

U mnie tez nie pokazuje temp karty graficznej , ale za to pokazuje
      temperature AUX. Co to jest to AUX ? i dlaczego nie pokazuje temp karty
      graficznej. Mam karte NVidia GeForce4 Titanium 4800

A w przypadku wentylatorow , predkosci powinny byc pokazane na odwrot, na
      obudowie powinno byc 1900 RPM a na Procesorze 4688 RPM , powiedzcie dlaczego
      jest odwrotnie ? I co to jest to AUX ???

src="img508.imageshack.us/img508/9052/1sm0.jpg" border="0" alt="Image
      Hosted by ImageShack.us" /></a>

Dzieki wiekie
      • Gość: Greg Re: temperatura karty graficznej IP: 212.76.40.* 05.10.06, 22:29
        AUX często pokazuje jakieś wartości "z nieba", bywa różnie w zależności od
        płyty głównej. Geforce4 może nie mieć (IMO nie ma) czujnika termicznego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka