Dodaj do ulubionych

problem z nagrywarka

21.03.03, 19:58
moj komp - a konkretnie program Nero - nie widzi nagrywarki.
po zainstalowaniu odpowiedniej (czytaj:uniwersalnej) wersji Nero program jako
jedyne 'urzadzenie do nagrywania' podaje zapis obrazu dysku na twardziela.

dodam tylko, ze taki Clone CD nagrywarke rozpoznaje.

da sie cos z tym zrobic?
czy to wina kompa, czy moze Windows XP?

pozdrawiam i z gory dziekuje za pomoc
Obserwuj wątek
    • Gość: Opcio Re: problem z nagrywarka IP: *.hor.net.pl 21.03.03, 23:31
      pytanie skieruj na forum www.cdrinfo.pl
      • Gość: ssaczek Re: problem z nagrywarka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.03, 09:01
        Miałem podobny problem, jak się okazuje nowe nagrywarki nie zawsze chcą
        chodzić z tymi uniwersalnymi Nero i tak np. LG x40 chodził a Liteon x40 już
        nie był widziany przez program. Jeśli to nowa nagrywarka to radziłbym poszukać
        Nero pod nagrywarkę, większość dziś jest sprzedawana z programem dedykowanym
        pod danego producenta.
        • zeppelinka Re: problem z nagrywarka 23.03.03, 18:28
          Gość portalu: ssaczek napisał(a):

> Miałem podobny problem, jak się okazuje nowe nagrywarki nie zawsze chcą
          > chodzić z tymi uniwersalnymi Nero i tak np. LG x40 chodził a Liteon x40

u mnie liteon 40x bezproblemowo chodzi na kazdej wersji nero, wiec to raczej nie wina programu...

już
          > nie był widziany przez program. Jeśli to nowa nagrywarka to radziłbym poszukać
          > Nero pod nagrywarkę, większość dziś jest sprzedawana z programem dedykowanym
          > pod danego producenta.
    • Gość: grzesi Czy wgrałeś sterowniki ASPI? IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 22.03.03, 09:21
      W Ahead nazywa się to NeAspi.
      Pozdrawiam
      • Gość: sddfg Re: Czy wgrałeś sterowniki ASPI? IP: *.radio.com.pl 22.03.03, 10:17
        cd clone gryzie się z nero. wywal pierwszy program. wogóle w kompie powinien
        byc tylko 1 program do nagrywania. moze da sie jakos wyłączyć program do
        wypalania, który jest częścią winXP, ale zapytaj innych, bo ja mam win98
        • Gość: ssaczek Re: Czy wgrałeś sterowniki ASPI? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.03.03, 13:30
          Gość portalu: sddfg napisał(a):

> cd clone gryzie się z nero. wywal pierwszy program. wogóle w kompie
          powinien
          > byc tylko 1 program do nagrywania. moze da sie jakos wyłączyć program do
          > wypalania, który jest częścią winXP, ale zapytaj innych, bo ja mam win98

Mam XP i Nero i CD Clone i wszystko pięknie działa i na 98 jakoś mnie się nie
          gryzły.
          • Gość: Mirko Mam to samo i gorzej IP: *.union01.nj.comcast.net 23.03.03, 18:42
            Mam 3 wersje Nero: 5 (z numerem), 5.05 (bez) i najnowszy Nero Express (z
            numerem). Pod W.2000 i wewnetrzna nagrywarka jest OK w kazdej wersji Nero.
            W jednym kompie W.2000 w innych XP pro (z partycjami NTSF) Nagrywarka
            zewnetrzna na USB 2. Podlaczam ja do kompow z USB 2 i laptopa z USB 1. Tylko w
            darmowej wersji 5.05 wszystko wszedzie dziala bez zarzutu. W Nero Express -
            roznie w zaleznosci od kompa: przewaznie myli mu sie (Nero) ktory naped jest
            zrodlo a ktory cel - w bezposrednim przegrywaniu.
            Nieco lepiej jest w Alkochol 120% ale tez w kratke.

Ostatni eksperyment: nowiutka nagrywarka DVD "Cendyne" (Pioneer). Windows XP
            pro w dwoch roznych wersjach US i PL w dwoch roznych komputerach. W jednym
            wywala niebieskie ekrany, inna restartuje w momencie kiedy wlozyc plyte DVD.
            Naped DVD w tych samych PC-tach zamiast tej nagrywarki: NO PROBLEM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka