Dodaj do ulubionych

Mandriva 2007

02.11.06, 20:37
Chciałbym się dowiedzieć jakiej wersji językowej jest Mandriva 2007?
Ewentualnie skąd można pobrać wersję w języku polskim?
Obserwuj wątek
    • realkrzysiek Re: Mandriva 2007 02.11.06, 20:56
      Domyślnie jest w kilkunastu językach. Wejdź na stronę "www.mandriva.pl" i tam poszukaj.
      • bokaj Re: Mandriva 2007 03.11.06, 19:50
        Mandriva jest w niemal wszystkich językach (no, słowo kluczowe tutaj, to własnie "niemal" - bo pewnie jakies b. rzadkie są tam niedostepne);
        wybierasz językl w trakcie instalacji - polski jest ZAWSZE w każdej wersji.
        to oznacza: weź jakąkolwiek wersję Mandrivi, w pierwszych etapach instalacji wybierz polski - i już potem idzie stale po naszemu!
        • wicher5 Re: Mandriva 2007 03.11.06, 20:30
          Serdecznie dziękuję za odpowiedź!
          Obecnie mam Mandrive 2006 i zamierzam przejść na 2007
          i dlatego pytałem.
        • mrowkolew Re: Mandriva 2007 04.11.06, 14:47
          dopiero co było o tym na forum-nie wiem jak jest w Mandriva ale w MDK 10.1
          wybierało się tylko język instalatora i nawet przy wybraniu standardowej
          instalacji jak system wybierał sam pakiety-nie dodawał wtedy spolszczenia do KDE
          czyli już do środowiska graficznego-i trzeba było sobie po zakończeniu
          instalacji systemu doinstalować spolszczenie dla kde-znów nie pamiętam jaka
          cyferka 18 czy 16 :D:D:D być może Mandriva 2007 ma to już jakoś poprawione?
          w tym wątku jest link do nazwy pliku "spolszczającego" kde
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15430&w=49221090&a=49239407
          • bokaj Re: Mandriva 2007 04.11.06, 19:58
            "...i trzeba było sobie po zakończeniu instalacji systemu doinstalować spolszczenie dla kde..."

mrowkolew, jestes pewien?
            ja używam MDK od wersji 9.2 i nigdy niczego nie musiałem doinstalować, jesli na początku wybrałem polski jako język instalacji! dotyczy to równiez wersji 10.1, której bardzo długo używałem.
            piszę nie zeby się czepiać drobiazgów, ale żeby nie straszyć ewentualnych chętnych do przesiadki.
            pozdr.
            • mrowkolew Re: Mandriva 2007 05.11.06, 11:00
              jestem pewiena tym bardziej,że jedna z forumowiczek miała ten sam problem i
              powtarza się on też w necie-dwa razy instalowałam MDK 10.1,w 9.2 o ile jeszcze
              pamiętam chyba był od razu polski jeśli wybrało się instalator polski
              a w MDK 10.1 jest angielski i chyba jak patrzyłam potem na zainstalowane pakiety
              kde-i to jakiś hiszpański (mam wersję Official z gazetki Chip Special o ile to
              ma jakieś znaczenie,bo nie wiem czy każdy wydawca "składa" z repozytoriów taką
              płytkę sam, czy wypala oryginalne oficjalne obrazy dystrybucji na jakichś
              uzgodnieniach z "właścicielem" dystrybucji)
              a co do straszenia-to nie jest chyba cos trudnego wyszukac w rpmdrake pliku
              kde-i18n-pl i doinstalować(masz KDE czy inne środowisko graficzne np.Gnome-może
              dla Gnome od razu są dobrze zrobione zależności między językiem instalatora a
              wyborem pakietu językowego dla środowiska?)
              acha-jak instalowałam 9.2 to z wszystkimi srodowiskami graficznymi
              tzn.KDE,Gnome,IceWM i WindowMaker-może to miało jakieś znaczenie na zależności
              pakietów,bo w 10.1 już tylko KDE
              • bokaj Re: Mandriva 2007 05.11.06, 12:46
                mogę tyle powiedzieć, że wczesniej zawsze miałem Mandrake z Linux+ - teraz szarpnłem się na PowerPacka, i tu juz w ogóle jest lux.
                ale wersje z Linux+ nigdy mi nie stwarzały tego typu problemów.
                więc może o to chodzi?...
                raz miałem tez wersje (ale to juz Mandriva2006) z LinuxMagazine - i tu też żadnych prolemów nie było.
                co może pokazuje, że dobrze jest zdobywać linuxa z wyspecjalizowanych niejako źródeł.
                pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka