Dodaj do ulubionych

Sens sprzedaży Office 2003

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:08
Witam serdecznie. Mój pierwszy post na tym forum.

Konkretnie:

Mam Office 2003 wersja BOX, którego kupiłam w UK podczas swoich pracowitych
wakacji na tzw "pchlim targu".

Zainstalowałam go dzisiaj z kluczem na pudełku, potem po instalacji i
uruchomieniu połączył się z witryną Office Update i zarejestrował produkt.
Sprawdziłam na stronie Microsoftu, przeszedł testy walidacyjne i jest napewno
ORYGINALNY.

I teraz mam pytanie: czy produkt Office 2003, który został zainstalowany i
zarejestrowany opłaca się sprzedawać na Allegro? Chodzi mi konkretnie o to, że
ZAREJESTROWANY, czy traci produkt przez to swoją wartość?

Bardzo proszę o odpowiedź.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • krzysztofsf Re: Sens sprzedaży Office 2003 09.11.06, 11:28
      Mozesz go sprzedac jedynie po odinstalowaniu ze swojego komputera i spisujac umowe z nowym uzytkownikiem - u nas jest porezbna oprocz takiej umowy (przy osprzedazy), kopia oryginalnej faktury, org. nocnik i nalepka licencyjna - poczytaj w faq na stronach microsoftu
      • Gość: Reader Re: Sens sprzedaży Office 2003 IP: *.ericsson.net 09.11.06, 11:32
        > edazy), kopia oryginalnej faktury, org. nocnik i nalepka licencyjna - poczytaj

ale ten nocnik to bez oryginalnej zawartosci? ;D

(wiem, wiem, mialo byc nosnik - mam nadzieje, ale nie moglem sie powstrzymac,
        bo tak smiesznie wyszlo)
      • Gość: Ania19 Re: Sens sprzedaży Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 11:55
        Nie mam ani kopii oryginalnej faktury, ani nalepki licencyjnej, czyli produkt
        jest bezużyteczny nawet na moim komputerze z tego rozumiem? Musi być naklejka?
        • krzysztofsf Re: Sens sprzedaży Office 2003 09.11.06, 12:02
          Gość portalu: Ania19 napisał(a):

> Nie mam ani kopii oryginalnej faktury, ani nalepki licencyjnej, czyli produkt
          > jest bezużyteczny nawet na moim komputerze z tego rozumiem? Musi być naklejka?

musza byc co najmniej dwa z tych 3 elementow.
          przy czym nalepka jest raczej najwazniejsza.

Bardziej niz nocnik ;)
          • Gość: Ania19 Re: Sens sprzedaży Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.11.06, 12:13
            Dziękuję.

No to przestwiam się na OpenOffice.
            Pozdrawiam.
            • krzysztofsf Re: Sens sprzedaży Office 2003 09.11.06, 12:41
              Gość portalu: Ania19 napisał(a):

> Dziękuję.
              >
              > No to przestwiam się na OpenOffice.
              > Pozdrawiam.
              Czekaj - office chyba ma licencje w formie papierowej, a nie naklejke - sprawdz dokladnei co masz i najwazneijsze - przeszukaj strony microsoftu. Naklejka chyba wylacznie windows.
          • Gość: werty Re: Sens sprzedaży Office 2003 IP: *.31.radom.pilicka.pl 09.11.06, 22:14
            przecież napisała, że ma wersję BOX, naklejka na obudowę dotyczy wersji OEM.
            • krzysztofsf Re: Sens sprzedaży Office 2003 09.11.06, 22:38
              Gość portalu: werty napisał(a):

> przecież napisała, że ma wersję BOX, naklejka na obudowę dotyczy wersji OEM.

Masz racje, napiesalem jej, zeby przyjrzala sie, jak wyglada jej papierowa licencja.
              • Gość: Ania19 Re: Sens sprzedaży Office 2003 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.06, 15:57
                Dziękuję za odpowiedzi. No niestety mimo tego, że wersja BOX to i tak dupcia
                zbita bo nie mam żadnej licencji, tylko KLUCZ i PŁYTĘ ORYGINALNĄ, no i jakaś
                ulotka-książeczka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka