Dodaj do ulubionych

P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.06, 21:37
Witam
Kupiłem właśnie co sprzęt płytę tą co w temacie procek Intel Celeron D351 k.g.
GF6600 256MB pamięć 512DDR2 dysk SATA2 Sagate 160GB.
Niestety po odpaleniu widnieje czarny ekran a jak już ruszy to się zawiesza
nie mogę kompletnie zainstalować windowsa zaraz po zaakceptowaniu licencji
zwiecha i restart lecz już nie rusza musze go wyłączyć i po jakimś czasie
rusza ale też nie za długo pochodzi bo się zawiesi. Tak myślę może to wina
zasilacza kazałem w sklepie dobrać odpowiedni i dali byle jaki 350W może za
mały? zrobiłem upgrade BIOS na najnowszy i też nic.
Proszę o pomoc może ktoś już miał taki przypadek
Obserwuj wątek
    • Gość: Sławek62 Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: *.klaudyny.waw.pl 08.12.06, 00:27
      1.Jeśli to WinXP należy doinstalować sterowniki SATA z dyskietki.Dyskietkę
      można utwożyć z płytki CD zawierającej sterowniki do P. Główna Asus P5LD2
      SE/C . Przeczytaj manual płyty
      • Gość: Blaster Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 07:13
        Ok napewno tak zrobię jak tylko komputer dojdzie do tego momentu bo jak na razie
        to tylko włancza się i stop. Najdalej bez zaiweszenia się doszedłem gdy
        klawiszem F8 trzeba zaakceptować warunki licencji Microsoft ale ostatnio nawet
        do tego momentu nie idzie. Wiem na pewno że coś trzeba będzie oddać do sklepu z
        powrotem ale nie wiem co. Zapomniałem dopowiedzieć że płyta ma Dual RAM a ja mam
        włożoną jedną kość czy to może powodować problem czy na jednej kości też będzie
        chodzić
        • Gość: Kris Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: 84.38.160.* 08.12.06, 08:12
          Ram tu nie ma znaczenia powinno bez problemu chodzić. Ale jak sprzęt jest nowy
          to oddaj na gwarancji. Ewentualnie można samemu zmierzyć napięcia zasilacza
          sprawdzić na oko zamontowanie procka - może być, że nie ma pasty pod radiatorem
          i komp się wiesza - może być wiele innych możliwości, a jak się coś "ruszy" to
          mogą nie uznać gwarancji.
          • Gość: Blaster Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 08:37
            Dziś założe pożyczony zasilacz 500W i zobaczymy jaki to da efekt jak nie pomoże
            oddam na reklamację. Jak wszedłem do ustawień biosu to temp. procka nie
            przekracza 40 stopni więc wydaje mi się że raczej nie przegrzewa się ale płyta
            posiada złącze od prądu EATX a nie ATX a zasilacz jest zwykły i może w tym jest
            problem.
            • Gość: Greg Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: 212.76.40.* 08.12.06, 09:16
              Tzn.? Na płycie masz 24-pin, a zasilacz 20? Tak się nie da - wszystkie gniazda
              muszą mieć dołączone zasilanie - ATX, ew. dodatkowe złącze 4-pin 12V (oznaczane
              bodaj ATX12V).
              • Gość: Blaster Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 09:31
                No dokladnie na płycie jest chyba 24 piny nazywa się to EATX a ja podłączyłem
                złącze tak że z boku zostały wolne 4 piny no i oczywiście osobno podłączyłem
                złącze 4 pinowe koło procka ale wydawało mi się że tak możn podłączyć. jeżeli
                nie to czy jest jakaś przejściówka do tego ?
                • Gość: blaster Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.06, 21:26
                  Podłączyłem zasilacz 24 pinowy i nic się nie zmieniło komp się włącza ale nie
                  startuje nie mogę nawet wejść do BIOS czy ktoś ma jakąś rade na to
    • daniellinux Re: P. Główna Asus P5LD2 SE/C Duży Problem 08.12.06, 23:05
      A dołączyłeś do płyty takie 4 pinowe zasilanie? Na schematach jest oznaczone
      jako ATX12V

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka