Dodaj do ulubionych

problem z pen-driv-em

IP: *.chello.pl 26.01.07, 22:51
witam serdecznie. mam dosyc dziwny problem z pendrivem. kupilem sobie kośc i
w zasadzie jest ok i wszedzie dziala jak nalezy, oprocz mojego komputera, po
prostu moj komputer nie widzi dysku wymiennego, przy okazji powiem ze inne
pendrivy widzi i mozna z nich korzystac, jedynie ten moj pen drive jest jakis
dziwny...w czym jest problem, jak go rozwiazac? prosze o pomoc!
Obserwuj wątek
    • Gość: bleh Re: problem z pen-driv-em IP: *.tpnet.pl 26.01.07, 22:53
      jaki system, jaki pendrive
      • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 26.01.07, 22:54
        pentadrive 610 - 1GB, firma pentagram

windows XP, SPII
        • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 26.01.07, 23:11
          prosze o pomoc z tym problemem!!! szkoda mi wyrzucac nowego pendriva:(
          • damianco Re: problem z pen-driv-em 26.01.07, 23:13
            Gość portalu: wojtas napisał(a):

> prosze o pomoc z tym problemem!!! szkoda mi wyrzucac nowego pendriva:(
            to idż go wymień jak jest na gwarancji, zdarzają się uszkodzone kości pamięci
            • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 26.01.07, 23:14
              zrobiłbym tak, gdyby wogole nie dzialal, a dziala wszedzie tylko nie u mnie na
              kompie??? czyli jest inny problem, ale jaki???
            • damianco Re: problem z pen-driv-em 26.01.07, 23:15
              et sorry pomyliłem sie a dokładnie nie doczytałem
              • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 26.01.07, 23:29
                ludzie!!! pomozcie!!!
                • Gość: Sławek62 Re: problem z pen-driv-em IP: *.klaudyny.waw.pl 27.01.07, 00:34
                  Czy wogóle działa port USB. Sprawdź w Menadżer Urz. - kontrolery uniwersalnej
                  mag. szer.
                  • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 27.01.07, 11:58
                    porty usb działaja bez zarzutu, inne pendrive, chodza jak trzeba nic sie nie
                    dzieje, ale jak podlacze swojego pena to nie dziala...
                    • damianco Re: problem z pen-driv-em 27.01.07, 12:34
                      czy na tych komputerach na których sprawdzałeś jest ten sam system operacyjny
                      co na twoim?
                      • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 27.01.07, 13:05
                        na wszystkich był windows xp, i działało wszystko ok.
                    • speedy13 Re: problem z pen-driv-em 27.01.07, 13:21
                      Sprawdzaleś wszystkie porty USB? Korzystasz z tych w płycie głównej?
                      Bezpośrednio czy przez kabelek? A może masz wyprowadzenie do panelu w obudowie?

Pytam bo ja mam taki front-panel (dosyć stary zresztą, od dobrych paru lat go
                      mam) i często się zdarza że niektóre urządzenia włączane przez panel nie są
                      widziane lub są ale nie działają prawidłowo. A włączone z tyłu bezpośrednio do
                      gniazd w płycie działają poprawnie.
                      • Gość: Sławek62 Re: problem z pen-driv-em IP: *.klaudyny.waw.pl 27.01.07, 14:48
                        Spróbuj dokupić dodatkowy kontroler USB2.0. Koszt ok. 20 - 30pln
                        • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 27.01.07, 15:02
                          normalnie podpinam pendriva do usb, z tyłu do plyty głównej, nie jest to zaden
                          panel ani nic...
                          • Gość: wojtas Re: problem z pen-driv-em IP: *.chello.pl 27.01.07, 15:03
                            zebym mial pewnosc ze ten kontroler bedzie dzialac jak nalezy...to moze bym
                            kupil
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka