Dodaj do ulubionych

pierwsze ladowanie UPSa

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:35
kupilam ten zasilacz

www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BK650EI&total_watts=200

w instrukcji jest napisane zeby przed rozpoczeciem eksploatacji podlaczyc go
do zasilania na 8 godzin, wiec podlaczylam go do kontaktu.

Mam pytanie :

czy wystrarczy go podlaczyc tylko do kontaktu w celu ladowania akumulatora ?
czy trzeba wcisnac tez przysisk wlaczajacy zasilacz ???
Obserwuj wątek
    • t-800 Re: pierwsze ladowanie UPSa 01.02.07, 17:37
      Według mnie to bez znaczenia, czy będzie włączony czy nie.

A w instrukcji nic na ten temat nie ma?
      • Gość: krystynka18 Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 17:50
        no wlasnie nie jest napisane, czy go wlaczyc czy tez nie , ale jest cieply wiec
        sie chyba laduje

dzieki za zainteresowanie
    • Gość: Filon Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:13

Przecież już pisałem tobie kilka razy, żebyś od razu podłączyła ten kupiony
      zasilacz UPS wraz z podłączeniem wszystkich, potrzebnych urządzeń i...od razu
      UŻYWAŁA komputera - z podłączonym UPS do sieci.

Niczego nie musisz ładować 8 godzin - mimo, że w instrukcji jest tak napisane,
      ale ta instrukcja jest uniwersalna, na wszystkie kraje świata.
      A są takie kraje, gdzie te zasilacze sprzedaje się nienaładowane z powodu
      bezpieczeństwa (m.in. duża wilgotność powietrza w krajach tropikalnych).

Podłącz wszystko i UŻYWAJ normalnie komputera - zresztą przecież w instrukcji
      jest taki pierwszy test o zdolności zasilacza do pracy. :)

Sprawdż tym testem - jak zielona dioda zaświeci (a na 100% zaświeci !) to
      wszystko w porządku - nie czekaj z tym ładowaniem. :)

• Gość: Filon Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 19:16
      OCZYWIŚCIE zasilacz ma być podłączony do sieci i działać cały czas przez 24
      godziny a nie tylko w czasie pracy komputera. :)

• Gość: krystynka18 Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.07, 21:06
        Wiem wiem, dziekuje, ale ktos tu napisal zeby ladowac a i w instrukcji tez tak
        bylo, ale juz podlaczylam pod komputer i wszystko pieknie dziala, mam tu
        jeszcze jakies dwie plyty: Power Chute Personal Edition i APC Information
        Center, do czego one sluza ? i ktora zainstalowac ?, a moze dwie ?
        • Gość: Filon Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 07:56
          Gość portalu: krystynka18 napisał(a):

> mam tu
          > jeszcze jakies dwie plyty: Power Chute Personal Edition i APC Information
          > Center, do czego one sluza ? i ktora zainstalowac ?, a moze dwie ?

Możesz zainstalować ten programik Power Chute, podłączyć tym kabelkiem USB co
          jest wraz z zasilaczem i będziesz na ekranie monitora widziała aktualny stan
          pracy zasilacza UPS.

Ale nie jest to konieczne !

UPS i tak będzie chodził sprawnie i jak cos będzie z nim nie tak to zacznie
          piszczeć a zainstalowanie tego programiku to dodatkowo zajęte gniazdo USB w
          komputerze i dodatkowe zaśmiecanie systemu pracującym ciągle w tle programem.

Możesz też na próbę zainstalować, zobaczyć jak to działa i odinstalować. :)

• Gość: krystynka18 Re: pierwsze ladowanie UPSa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.07, 09:57
            dziekuje Ci bardzo za pomoc, bo dzieki Tobie kupilam porzadnego UPSa. Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka