przemsw 22.04.03, 12:58 ...żeby nie było przerw w oklaskach? Używam CDex'a. Pozdrawiam PrzemS Link Zgłoś Obserwuj wątek
mapmuh Re: Koncert jak zgrać na mp3... 26.04.03, 22:44 Widzisz, te przerwy to skomplikowana sprawa. Po pierwsze mogą wynikać z problemów CD-ROMów z trafianiem w początek ścieżki. Jeśli dobrze pamiętam, to na stronie Exact Audio Copy, jak również w samym programie znajdziesz dokładne info na ten temat. Według mnie jednak nie to jest problemem, zresztą łatwo to sprawdzić - Zgraj dwa tracki do formatu WAV, jeśli nie będzie między nimi przerw, to znaczy, że problem leży w punkcie drugim. Punkt drugi to przerwy w plikach mp3, są one konieczne dla zgodności ze standardem ISO, choć o ile mi wiadomo najnowszy soft pozwala na pomijanie ich (powstają zarówno przy kompresji, jak i przy dekompresji pliku, dając w sumie ponad 1000sampli, czyli 0,45 sekundy ciszy) Szczegółowe informacje na ten temat możesz przeczytać na lame.sourceforge.net/tech-FAQ.txt Po trzecie. Mam dla Ciebie propozycję kombinacyjnego ominięcia problemu, jeśli używasz Winampa. Spróbuj zmienić output plugin na DirectSound, wyłącz w nim wszystkie crossfades, zaznacz natomiast 'remove silence at the beginning/end..." u mnie działa to perfekcyjnie. Rozpisałem się, a tymczasem profesjonalną pomoc uzyskasz na świetnej stronie users.belgacom.net/gc247244/livemix.htm warto przeczytać! Pozdrawiam Link Zgłoś
mh2 Re: Koncert jak zgrać na mp3... 19.05.03, 18:33 Exact Audio Copy może zrzucić całą ścieżkę audio "ciurkiem". A jak masz wav-a to potraktuj go lame-m. Link Zgłoś