kobietka25 01.03.07, 16:17 Wie ktoś może gdzie w Łodzi prowadzą pożądne kursy Linuxa ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:38 Szukaj bez slowa "pozadne", bo ono zdezorientuje wyszukiwarke. Link Zgłoś
kobietka25 Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:39 Taa. Tylko że ja pytam czy ktoś już taki kurs ukończył i jest z niego zadowolony. Wybacz ale twoja porada jest mało przydatna. Link Zgłoś
olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 20:37 Jeśli myślisz co innego, a piszesz co innego, to żadne forum nie pomoże. Link Zgłoś
owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 16:36 olpc napisał: > Google - "Kursy Linuksa Lodz" Tym sposobem nie powinno się zadawać żadnego pytania, bo praktycznie wszystko można znaleźć w Google. No prawie wszystko... owca_czarna Link Zgłoś
beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 17:10 O Owco_czarna piekna Pani. toz wlasnie w google wsio znalezc mozna. I o RHCE i Altkom i o RedHat-cie i kursach linuksowych w Łodzi i jeszcze gdzies tam indziej. Tak jak napisalas: wszystko! Pozdrawiam Link Zgłoś
owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 18:54 beretelwi napisał: > O Owco_czarna piekna Pani. toz wlasnie w google wsio znalezc mozna. I o RHCE i > Altkom i o RedHat-cie i kursach linuksowych w Łodzi i jeszcze gdzies tam > indziej. Tak jak napisalas: wszystko! > Pozdrawiam To ja w takim razie mam pytanie, bo Google nie dadzą mi na nie odpowiedzi. Czy jest kurs, który uczy korzystać z Google i innych wyszukiwarek? Studencioki się tego uczą, a nie studencioki - jak mają poruszać się w gęstwie tych wszystkich linków? Gdyby nie to forum, to do dziś błądziłabym ze swoimi problemami w amatorskim poznawaniu Linuksa. Nieraz jest tak, że kręcę się w kółko i nie potrafię nic znaleźć i wydaje mi się, że internet jest bardzo płytki. Fachowcy sięgną w jego jego głębię i zawsze coś wyszukają. I za to lubię to forum:D owca_czarna Link Zgłoś
olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 19:31 1. www.google.pl/support/?hl=pl 2. Istnieje coś takiego, jak pozycjonowanie stron. Politechnika Łódzka jest dobrze pozycjonowana. Zresztą, jeśli tylko zechce się komuś wpisać w Google 3 słowa: Kursy Linuksa Lodz i nacisnąć Enter / Return, sam(a) się o tym przekona. Link Zgłoś
owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 21:16 olpc napisał: > 1. www.google.pl/support/?hl=pl Może teraz łatwiej i szybciej poradzę sobie z wyszukiwaniem. Dotychczas zanim cos wyszperałam kręciłam się w kółko jak zapętlona. > 2. Istnieje coś takiego, jak pozycjonowanie stron. Politechnika Łódzka jest > dobrze pozycjonowana. Zresztą, jeśli tylko zechce się komuś wpisać w Google 3 > słowa: Kursy Linuksa Lodz i nacisnąć Enter / Return, sam(a) się o tym przekona. Akurat w tym przypadku to masz rację. Informacji na temat kursów jest w bród. Poza tym jeśli kogoś interesuje temat Liniksa, to powinien zamówić abonament na gazetki online, np. tę www.linux.pl/?id=news&show=3690 w których non stop zawiadamiają o różnych kursach. BTW. olpc czy filmik , który komuś tam dawałeś, może być przydatny do samodzielnej nauki wysyłania korespondencji seryjnej, czy on już dotyczy wyższej szkoły jazdy w tym temacie. pzdr owca_czarna Link Zgłoś
olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 21:38 owca_czarna napisała: > BTW. olpc czy filmik , który komuś tam dawałeś, może być przydatny do > samodzielnej nauki wysyłania korespondencji seryjnej Ten filmik miał ustalić wspólny punkt wyjścia do dalszego działania, ale to się nie udało. W OOo pojęcie "korespondencja seryjna" nie istnieje. Tam jest stosowane zwrot "List seryjny" - to na wypadek, gdybyś szukała hasła w pomocy OOo. Link Zgłoś
owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 23:14 olpc napisał: > owca_czarna napisała: > W OOo pojęcie "korespondencja seryjna" nie istnieje. Tam jest stosowane zwrot > "List seryjny" - to na wypadek, gdybyś szukała hasła w pomocy OOo. Dziękuję, znaczy się , że kolejne wyzwanie przede mną owca_czarna Link Zgłoś
beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:43 Po ci Ci taki kurs? to pierwsze pytanie. Aby poznac linuksa na wlasne potrzeby, domowe, ze tak powiem to fora dyskusyjne, podręczniki itp. Jesli chcesz poznac ten system "pożądnie" i uzyskac certyfikat to poszukaj firmy Altkom. Drogo, to prawda ale solidnie i porządnie. Pozdrawiam Link Zgłoś
kobietka25 Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 10:54 Dzieki. Podobno na Politechnice organizują kurs z prawdziwego zdarzenia i narazie mają niskie ceny. Kurs jest na poziomie RHCE. Jest to kurs administracji oczywiście. Link Zgłoś
beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 14:56 nie istnieje kurs RHCE ani na poziomie RHCE. RHCE to tytul, a wlasciwie certyfikat inzyniera bezpieczenstwa sieci i systemu RedHat. Certyfikat ten zdobedziesz jak zdasz egzamin RHCE. Wszystko na ten temat na stronach redhat.com znajdziesz. Link Zgłoś