Dodaj do ulubionych

Kurs Linuxa Łódź ?

01.03.07, 16:17
Wie ktoś może gdzie w Łodzi prowadzą pożądne kursy Linuxa ?
Obserwuj wątek
    • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:36
      Google - "Kursy Linuksa Lodz"
      • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:38
        Szukaj bez slowa "pozadne", bo ono zdezorientuje wyszukiwarke.
        • kobietka25 Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:39
          Taa. Tylko że ja pytam czy ktoś już taki kurs ukończył i jest z niego
          zadowolony. Wybacz ale twoja porada jest mało przydatna.
          • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 20:37
            Jeśli myślisz co innego, a piszesz co innego, to żadne forum nie pomoże.
      • owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 16:36
        olpc napisał:

> Google - "Kursy Linuksa Lodz"

Tym sposobem nie powinno się zadawać żadnego pytania, bo praktycznie wszystko
        można znaleźć w Google. No prawie wszystko...

owca_czarna
        • beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 17:10
          O Owco_czarna piekna Pani. toz wlasnie w google wsio znalezc mozna. I o RHCE i
          Altkom i o RedHat-cie i kursach linuksowych w Łodzi i jeszcze gdzies tam
          indziej. Tak jak napisalas: wszystko!
          Pozdrawiam
          • owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 18:54
            beretelwi napisał:

> O Owco_czarna piekna Pani. toz wlasnie w google wsio znalezc mozna. I o RHCE i
            > Altkom i o RedHat-cie i kursach linuksowych w Łodzi i jeszcze gdzies tam
            > indziej. Tak jak napisalas: wszystko!
            > Pozdrawiam

To ja w takim razie mam pytanie, bo Google nie dadzą mi na nie odpowiedzi. Czy
            jest kurs, który uczy korzystać z Google i innych wyszukiwarek? Studencioki się
            tego uczą, a nie studencioki - jak mają poruszać się w gęstwie tych wszystkich
            linków? Gdyby nie to forum, to do dziś błądziłabym ze swoimi problemami w
            amatorskim poznawaniu Linuksa. Nieraz jest tak, że kręcę się w kółko i nie
            potrafię nic znaleźć i wydaje mi się, że internet jest bardzo płytki. Fachowcy
            sięgną w jego jego głębię i zawsze coś wyszukają. I za to lubię to forum:D

owca_czarna
            • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 19:31
              1. www.google.pl/support/?hl=pl
              2. Istnieje coś takiego, jak pozycjonowanie stron. Politechnika Łódzka jest
              dobrze pozycjonowana. Zresztą, jeśli tylko zechce się komuś wpisać w Google 3
              słowa: Kursy Linuksa Lodz i nacisnąć Enter / Return, sam(a) się o tym przekona.
              • owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 21:16
                olpc napisał:

> 1. www.google.pl/support/?hl=pl

Może teraz łatwiej i szybciej poradzę sobie z wyszukiwaniem. Dotychczas zanim
                cos wyszperałam kręciłam się w kółko jak zapętlona.

> 2. Istnieje coś takiego, jak pozycjonowanie stron. Politechnika Łódzka jest
                > dobrze pozycjonowana. Zresztą, jeśli tylko zechce się komuś wpisać w Google 3
                > słowa: Kursy Linuksa Lodz i nacisnąć Enter / Return, sam(a) się o tym przekona.

Akurat w tym przypadku to masz rację. Informacji na temat kursów jest w bród.
                Poza tym jeśli kogoś interesuje temat Liniksa, to powinien zamówić abonament na
                gazetki online, np. tę

www.linux.pl/?id=news&show=3690

w których non stop zawiadamiają o różnych kursach.

BTW. olpc czy filmik , który komuś tam dawałeś, może być przydatny do
                samodzielnej nauki wysyłania korespondencji seryjnej, czy on już dotyczy wyższej
                szkoły jazdy w tym temacie.

pzdr

owca_czarna
                • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 21:38
                  owca_czarna napisała:

> BTW. olpc czy filmik , który komuś tam dawałeś, może być przydatny do
                  > samodzielnej nauki wysyłania korespondencji seryjnej
                  Ten filmik miał ustalić wspólny punkt wyjścia do dalszego działania, ale to się
                  nie udało.
                  W OOo pojęcie "korespondencja seryjna" nie istnieje. Tam jest stosowane zwrot
                  "List seryjny" - to na wypadek, gdybyś szukała hasła w pomocy OOo.
                  • owca_czarna Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 23:14
                    olpc napisał:

> owca_czarna napisała:

> W OOo pojęcie "korespondencja seryjna" nie istnieje. Tam jest stosowane zwrot
                    > "List seryjny" - to na wypadek, gdybyś szukała hasła w pomocy OOo.

Dziękuję, znaczy się , że kolejne wyzwanie przede mną

owca_czarna
    • beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 01.03.07, 16:43
      Po ci Ci taki kurs? to pierwsze pytanie.
      Aby poznac linuksa na wlasne potrzeby, domowe, ze tak powiem to fora dyskusyjne,
      podręczniki itp.
      Jesli chcesz poznac ten system "pożądnie" i uzyskac certyfikat to poszukaj firmy
      Altkom. Drogo, to prawda ale solidnie i porządnie.
      Pozdrawiam
      • kobietka25 Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 10:54
        Dzieki. Podobno na Politechnice organizują kurs z prawdziwego zdarzenia i
        narazie mają niskie ceny. Kurs jest na poziomie RHCE. Jest to kurs
        administracji oczywiście.
        • olpc Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 14:18
          Przeciez mówiłem.
        • beretelwi Re: Kurs Linuxa Łódź ? 02.03.07, 14:56
          nie istnieje kurs RHCE ani na poziomie RHCE. RHCE to tytul, a wlasciwie
          certyfikat inzyniera bezpieczenstwa sieci i systemu RedHat. Certyfikat ten
          zdobedziesz jak zdasz egzamin RHCE. Wszystko na ten temat na stronach redhat.com
          znajdziesz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka