Dodaj do ulubionych

Zepsute przypisy - help!!!!

IP: *.spray.net.pl 03.03.07, 21:11
W Wordzie przekonwertowały mi się przypisy końcowe (po otwarciu i zapisaniu
pliku w OO) - w każdym rozdziale były liczone od 1, a teraz są ciągłe dla
całego tekstu. Jak mogę to zmienić, żeby było, tak jak było? Dokument jest
oczywiście podzielony na osobne sekcje dla każdego rozdziału.

Z góry dziękuję za pomoc,
MK
Obserwuj wątek
    • Gość: emka Re: Zepsute przypisy - help!!!! IP: *.spray.net.pl 04.03.07, 15:35
      Plis plis pomóżcie, chyba się załamię, jak przyjdzie mi wszytko robić od
      początku :((((
      • cobalt7x Re: Zepsute przypisy - help!!!! 04.03.07, 15:44
        Czy dobrze zrozumiałem że chcesz powrócić po edycji w OO do Word'a? Jeśli tak to
        masz w nim funkcje "numeruj od początku". Musisz ją powórzyć tyle razy ile masz
        rozdziałów i zacząć od tego przypisu, który rozpoczyna kolejny rozdział.
        • Gość: emka Re: Zepsute przypisy - help!!!! IP: *.spray.net.pl 04.03.07, 16:06
          Tak, wróciłam do Worda.
          Czy mówisz o funkcji we Wstaw > Odwołanie > Przypis dolny?
          Próbowałam zrobić tak: zaznaczałam pierwszy przypis w danej sekcji, uruchamiałam
          ww. funkcję i polu numerowanie zamiast "Ciągłe" zaznaczałam "Rozpocznij nową
          sekcję", a potem klikałam "Zastosuj". Skutkiem tego było... wstawienie nowej
          sekcji. Próbowałam też innych opcji, ale żadna z nich nie dała pożądanego
          skutku. Mam nadzieję, że tylko coś źle robię, i że można dla istniejących
          przypisów zmienić numerowanie z ciągłego na osobne w każdej sekcji...
        • Gość: emka Re: Zepsute przypisy - help!!!! IP: *.spray.net.pl 04.03.07, 16:10
          Ojej, udało się !!!!!!! :)))))))
          Już wiem, co robiłam źle - ZAZNACZAłAM przypis, a trzeba było postawić kursor
          PRZED przypisem i spokojnie zmienić opcje... ufff i dzięki cobalt7x za
          zainteresowanie.
          • cobalt7x Re: Zepsute przypisy - help!!!! 04.03.07, 16:16
            proszę bardzo:))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka