Dodaj do ulubionych

Problem z kompem...help!!!!

IP: 89.174.23.* 25.03.07, 21:13
mam problem z kompem i nikt nie wie co sie dzieje...
mianowicie... czasami komputer sam sie resetuje podczas pracy i nastepnie
musze wybrac opcje ..albo uruchom system normalnie, albo uruchom ostatnia
znaną dobrą konfigurację, albo tryb awaryjny... Wybieram, albo uruchom
normalnie, albo ostatnia dobra... i czasami znow ponowny reset i to podczas
ładowania sie windowsa;/ Wie ktos co moze byc przyczyną...
ktos mi powiedzial, aby go sformatowac, ale juz kiedys tak robilem to bylo
dobrze jakis czas i znow to samo;/

albo jaka uruchamiam płytę zaczyna napęd pracowac szybciej i to samo
momentalny reset;/
Bede wdzieczny za pomoc...:)
Obserwuj wątek
    • Gość: Szpaq Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 195.116.211.* 25.03.07, 21:16
      Wlacz BSOD i zobacz jaki blad sie pokaze

>albo jaka uruchamiam płytę zaczyna napęd pracowac szybciej i to samo
      >momentalny reset;/

To wskazuje na problemy z zasilaczem ewentualnie z napedem
      • Gość: paolo Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 25.03.07, 21:22
        > Wlacz BSOD i zobacz jaki blad sie pokaze

a moglbys mi napisac jak to zrobic bo ja niestety obralem inny kierunek
        nauki:)))

aha zapomnialem dodac, iz przed tym resetem podczas pracy nastepuje
        takie "pstryk"( w jednostce) ... chwilowe zawieszenie i wtedy reset;/
        • Gość: Szpaq Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 195.116.211.* 25.03.07, 21:27
          Postepuj odwrotnie niz tu computersun.pl/windows/xp/27

Ten pstryk to byc moze jakies zabezpiecznie (niewiem czy ktores "pstyka") lub
          zwarcie (iskra?)
    • Gość: KISZKA Re: Problem z kompem...help!!!! IP: *.CNet2.Gawex.PL 25.03.07, 21:32
      To albo Vir albo problemy z pamięcią
      • Gość: niktabc@vp.pl Re: Problem z kompem...help!!!! IP: *.toya.net.pl 25.03.07, 22:19
        zasilacz? ram? grafika? przegrzanie??

Polecam dobry serwis - jeśli w łodzi pisz na maila podam namiary na ludzi któzy
        znajdą - jeśli nie - musisz pytać znajomych.
    • Gość: art Re: Problem z kompem...help!!!! IP: *.matarnia.pl 26.03.07, 11:13
      Ja mam podobne objawy na swoim sprzęcie. Dopiero po takich kilku samoczynnych
      uruchomieniach komputer system włącza się poprawnie. Odnoszę wrażenie jakby
      musiał się nagrzać. Potem jeśli jeszcze nie ostygnie mogę go całkowicie
      wyłączyć i włącza się poprawnie, czyli to nie jest nic z systemem. Zresztą
      zainstalowałem go ponownie i nic to nie dało. Gdy go rozkręciłem, zobaczyłem
      napuchnięte kondensatory. Może to z tym jest związane, ale nie wiem, bo ich
      jeszcze nie zmieniałem.
      • m.gregor Re: Problem z kompem...help!!!! 26.03.07, 11:51
        To problem z kondensatorami. Jak wylaly na plyte to masz plyte do wymiany. Jak
        tylko napuchly to sprobuj wymienic same. Moze pomoze ale watpie.
        • Gość: paolo Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 26.03.07, 21:11
          na razie objawy same ustapily...co do iskier to nic takiego nie ma na
          szcz3ecie...tez myslalem, ze to jakies nagrzanie... sam nie wiem;/

dziekuje za rady..skorzystam w najblizszym czasie i podzieles sie uwagami:)
          • Gość: Maniek Re: Problem z kompem...help!!!! IP: *.aster.net.pl 28.03.07, 11:59
            miałem podobny problem. Wyłączał się przy starcie windy. Co najdziwniejsze pod Linuksem chodził stabilnie. pomogło zdjęcie procka i świeża pasta przewodząca (Athlon XP 2500+ na assus av333)
            Pozdrawiam
            • Gość: p??? Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 28.03.07, 15:36
              jaka pasta?
              • Gość: paolo Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 29.03.07, 17:39
                ???
                • Gość: Paolo Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 30.03.07, 17:01
                  ma ktoś jeszcze jakies podobne doswiadczenia?
                  • Gość: Maniek Re: Problem z kompem...help!!!! IP: *.aster.net.pl 01.04.07, 22:53
                    Pomiędy prockiem a radiatorem powinna być pasta przewodząca, która pomaga odprowadzić temperaturę od procka. jeśli będzie słabo przewodzić (kiepska pasta) to procek się przegrzewa i wyłącza.
        • Gość: paolo Re: Problem z kompem...help!!!! IP: 89.174.23.* 31.03.07, 19:23
          > tylko napuchly to sprobuj wymienic same. Moze pomoze ale watpie.

no to skoro wymiana nic nie da to co mam zrobic??? Juz sam nie wiem co
          robic...serwis zedrze ze nie skorę na takim sprawdzaniu, a samemu i tak pewnie
          k***a nic nie zrobie..;/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka