durran 02.04.07, 22:35 Czym sie rozni sie wersja OEM od BOX w windowsie, bo w kazdym sklepie mowia mi inaczej Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: poinformowany Re: Windows IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.07, 22:41 Po pierwsze ceną Link Zgłoś
Gość: art Re: Windows IP: *.matarnia.pl 02.04.07, 22:48 Wersja OEM jest tańsza i można ją nabyć ze sprzętem (komputerem lub przynajmniej płytą główną). BOX Jest to wersja pudełkowa, nazywana także "pełną". Produkty w wersji Box wyposażone są w tekturowe opakowanie (stąd nazwa: ang. Box - pudło, skrzynia). Tą ostatnią definicję zacytowałem Ci z Wikipedii. Link Zgłoś
krzysztofsf Re: Windows 02.04.07, 23:39 durran napisał: > Czym sie rozni sie wersja OEM od BOX w windowsie, bo w kazdym sklepie mowia mi > inaczej Box mozesz odinstalowac i zainstalowac na innym komputerze. OEM po aktywacji bezpowrotnie wiaze sie z konkretnym komputerem, a wlasciwie jego plta glowna i niemozna juz po odinstalowaniu dac gdzie indziej, lub nawet w tym samym komp. po wymianie plyty glownej. Link Zgłoś
Gość: phi... Re: Windows IP: 89.241.90.* 03.04.07, 21:11 > Box mozesz odinstalowac i zainstalowac na innym komputerze. OEM po aktywacji b > ezpowrotnie wiaze sie z konkretnym komputerem, a wlasciwie jego plta glowna i n > iemozna juz po odinstalowaniu dac gdzie indziej, lub nawet w tym samym komp. po > wymianie plyty glownej. Teoretycznie. Prakycznie po wymianie plyty gl. czy tez pamieci i karty graf. naraz komp poprosi o ponowna aktywacje. Twoj klucz juz prawdopodonie nie zadziala ale wtedy pojawia sie opcja aktywacji przez telefon - co czynisz. Informujesz MS, ze Twoja poprzednia plyta gl. wlasnie umarla i dokonano wymiany na nowa (nawet jesli wymieniales inne czesci) - Sztuczna Pani mowi dziekuje i podaje Ci nowy (dlugi) numer ktory starcza na ta konkretna aktywacje. Jak znow cos wymienisz znow dzwonisz i powtarzasz operacjie. Sam dzwonilem juz 3 razy. Link Zgłoś