Gość: Hopsiup IP: *.chello.pl 14.04.07, 01:13 Mam zamiar kupić taki monitorek,są w sklepie w cenie 599zł.Czy warto?Ma ktoś z was ten model?Co sądzicie o nim? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Trele Morele Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 08:47 MANTA to najgorsze monitory LCD jakie są w sprzedaży ! A cena 599 zł sama już mówi co to jest warte. GÓ*NO WARTE ! :) Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 14.04.07, 15:39 Używałeś takiego akurat,że masz aż tak złe zdanie na jego temat?Podobno montowane w nich matryce są japońskie,kumpel sobie taki kupił i bardzo ładnie mu ten monitorek śmiga, zwłaszcza na filmach dvd.Cenowo LCD i tak spada,bo koszty produkcji się obniżają,a konkurencja jest niemała.Zastanawiam się też nad monitorem LG,tylko mam dylemat czy warto kupić panoramę. Link Zgłoś
Gość: Strider Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 13:18 Gość portalu: Hopsiup napisał(a): > Używałeś takiego akurat,że masz aż tak złe zdanie na jego temat? A kto używał 5-10 monitorów, że może ci doradzić na podstawie własnych doświadczeń z ich użytkowniem ? :) > Podobno > montowane w nich matryce są japońskie, A są monitory z matrycami tureckimi lub libańskimi ? > kumpel sobie taki kupił i bardzo ładnie > mu ten monitorek śmiga, zwłaszcza na filmach dvd. A do czego porównywałeś ten jego moniotr ? Ma obok 3 inne - innych firm ? :) > Cenowo LCD i tak spada, Te najtańsze z pewnością - profesjonalnych LCD cena niewiele się zmienia od paru lat. > koszty produkcji się obniżają,a konkurencja jest niemała.Zastanawiam się też > nad monitorem LG,tylko mam dylemat czy warto kupić panoramę. Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 15.04.07, 18:26 Strider,naprawdę mi doradziłeś.Swoje cyniczne uszczypliwości zachowaj dla siebie.Jak masz pisać kąśliwe uwagi w stylu "matryce libańskie lub tureckie" to lepiej nic nie pisz. Link Zgłoś
m.gregor Re: Monitor Manta LCD 1902W 15.04.07, 22:33 Niestety taka jest prawda. Manta to tandeta. Matryca to nie wszystko. Liczy sie jeszcze jakosc elektroniki sterujacej ta matryca. Dlatego dwa monitory dajmy na to Belinea i Manta na identycznej matrycy beda dawaly zupelnie inny obraz na korzysc Belinei (czy Samsunga, czy LG, czy Iyamy czy innych). Link Zgłoś
Gość: Oxygene Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: 193.17.14.* 15.04.07, 23:00 A Manta produkuje układy scalone, mikroprocesory czy pamięci ???, możliwe,że w środku Mancie jest cała elektronika Samsunga albo LG, a Manta kupuje hurtem i montuje, ma tańszą siłę roboczą i stąd taka niska cena ??? Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: gees Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.e-wro.net.pl 16.04.07, 19:00 > A Manta produkuje układy scalone, mikroprocesory czy pamięci ???, Tak jak nigdy nie kupuję w Tesco produktów Tesco Korzystny Zakup, tak nigdy nie kupię nic z Manty. Widziałem ostatnio w marketach masę zwrotów odtwarzaczy DVD z Manty. Wolę dopłacić i być spokojny. Link Zgłoś
Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 16.04.07, 21:45 Mantę już sobie wybiłem z głowy.Znalazłem ciekawe modele panoramiczne 19" od Asusa i Neovo za niewiele większe pieniądzory.Mam trochę czasu do namysłu i coś sobie z tego wybiorę,a jeśli nie to może przekroczę budżet i kupę LG :-) Link Zgłoś