Dodaj do ulubionych

Monitor Manta LCD 1902W

IP: *.chello.pl 14.04.07, 01:13
Mam zamiar kupić taki monitorek,są w sklepie w cenie 599zł.Czy warto?Ma ktoś
z was ten model?Co sądzicie o nim?
Obserwuj wątek
    • Gość: Trele Morele Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.04.07, 08:47
      MANTA to najgorsze monitory LCD jakie są w sprzedaży !

A cena 599 zł sama już mówi co to jest warte. GÓ*NO WARTE ! :)

• Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 14.04.07, 15:39
        Używałeś takiego akurat,że masz aż tak złe zdanie na jego temat?Podobno
        montowane w nich matryce są japońskie,kumpel sobie taki kupił i bardzo ładnie
        mu ten monitorek śmiga, zwłaszcza na filmach dvd.Cenowo LCD i tak spada,bo
        koszty produkcji się obniżają,a konkurencja jest niemała.Zastanawiam się też
        nad monitorem LG,tylko mam dylemat czy warto kupić panoramę.
        • Gość: Strider Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.07, 13:18
          Gość portalu: Hopsiup napisał(a):

> Używałeś takiego akurat,że masz aż tak złe zdanie na jego temat?

A kto używał 5-10 monitorów, że może ci doradzić na podstawie własnych
          doświadczeń z ich użytkowniem ? :)

> Podobno
          > montowane w nich matryce są japońskie,

A są monitory z matrycami tureckimi lub libańskimi ?

> kumpel sobie taki kupił i bardzo ładnie
          > mu ten monitorek śmiga, zwłaszcza na filmach dvd.

A do czego porównywałeś ten jego moniotr ?
          Ma obok 3 inne - innych firm ? :)

> Cenowo LCD i tak spada,

Te najtańsze z pewnością - profesjonalnych LCD cena niewiele się zmienia od
          paru lat.

> koszty produkcji się obniżają,a konkurencja jest niemała.Zastanawiam się też
          > nad monitorem LG,tylko mam dylemat czy warto kupić panoramę.
          • Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 15.04.07, 18:26
            Strider,naprawdę mi doradziłeś.Swoje cyniczne uszczypliwości zachowaj dla
            siebie.Jak masz pisać kąśliwe uwagi w stylu "matryce libańskie lub tureckie" to
            lepiej nic nie pisz.
            • m.gregor Re: Monitor Manta LCD 1902W 15.04.07, 22:33
              Niestety taka jest prawda. Manta to tandeta. Matryca to nie wszystko. Liczy sie jeszcze jakosc elektroniki sterujacej ta matryca. Dlatego dwa monitory dajmy na to Belinea i Manta na identycznej matrycy beda dawaly zupelnie inny obraz na korzysc Belinei (czy Samsunga, czy LG, czy Iyamy czy innych).
              • Gość: Oxygene Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: 193.17.14.* 15.04.07, 23:00
                A Manta produkuje układy scalone, mikroprocesory czy pamięci ???, możliwe,że w
                środku Mancie jest cała elektronika Samsunga albo LG, a Manta kupuje hurtem i
                montuje, ma tańszą siłę roboczą i stąd taka niska cena ???
                Pozdrawiam.
                • Gość: gees Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.e-wro.net.pl 16.04.07, 19:00
                  > A Manta produkuje układy scalone, mikroprocesory czy pamięci ???,

Tak jak nigdy nie kupuję w Tesco produktów Tesco Korzystny Zakup, tak nigdy nie
                  kupię nic z Manty. Widziałem ostatnio w marketach masę zwrotów odtwarzaczy DVD
                  z Manty. Wolę dopłacić i być spokojny.
                  • Gość: Hopsiup Re: Monitor Manta LCD 1902W IP: *.chello.pl 16.04.07, 21:45
                    Mantę już sobie wybiłem z głowy.Znalazłem ciekawe modele panoramiczne 19" od
                    Asusa i Neovo za niewiele większe pieniądzory.Mam trochę czasu do namysłu i
                    coś sobie z tego wybiorę,a jeśli nie to może przekroczę budżet i kupę LG :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka