Dodaj do ulubionych

Problem z odświerzaniem monitora

IP: *.altec.pl 07.05.07, 16:45
Zainstalowałem sobie gierke która po włączeniu ustawia monitor na najniższe
odświerzanie (nie wiem czemu) i tu zaczyna sie problem... ustawia go na 43Hz
co jest denerwujące... czy da sie usunąć jakoś te niskie częstotliwości z
rejestru tak by ich nie widział?

jeśli tak to prosze o instrukcje jak to zrobić
Z góry dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: gościu Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.altec.pl 07.05.07, 16:46
      zapomniałem dodać ze moja karta to Ati Radeon 9550 a monitor Sony Trinitron
      Multiscan17sf
      • Gość: srol Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.bstnma.fios.verizon.net 07.05.07, 17:32
        Sterowniki do ATI czy to oficjalny zestaw Catalystów z tym ich śmisznym centrum
        sterowania czy też gołe + ati tray tools pozwalają na zablokowanie odświeżania
        • Gość: gościu Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.altec.pl 07.05.07, 17:41
          próbowałem blokować ale nic... dalej ją zmienia. dlatego chce je usunąć/wyłączyć
          • Gość: srol Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.87-15-64736c12.cust.bredbandsbolaget.se 07.05.07, 17:50
            Zablokuj odświeżanie dla Direct3D i OpenGL... ale jeżeli to jest np gra dosowa i
            uruchamia sie w jakims dziwnym trybie to może być problem, choć powinna być
            jakas opcja że odświeżanie jest zawsze takie jak dla "desktop"
            • Gość: gościu Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.altec.pl 07.05.07, 17:54
              a gdzie to dokładnie trza zablokować??
              • Gość: srol Re: Problem z odświerzaniem monitora IP: *.ein.unterdrueckter.codesklave.de 07.05.07, 18:15
                > a gdzie to dokładnie trza zablokować??

Dokładnie to moge Ci powiedzieć w przypadku Ati Tray Tools: w menu tego programu
                są pozycje OpenGL oraz Direct3D a tam "Refresh Rate Override". Natomiast w
                standardowym ATI control center nie pamiętam bo nie używam od dawna, ale wydaje
                mi się że była tam podobna opcja gdzieś.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka