Dodaj do ulubionych

UnitiazlizeCriticalSection w kernell32.dll

IP: *.dsV.agh.edu.pl 04.06.07, 20:02
Mój problem:
Mam (maiłem?) zainstalowany system WIN XP HOME EDITION + SERVICE PACK 2
Do tego zainstalowałem Vista Transformation Pack (prawdopodobnie to bylo
źródło problemów)
Z poczatku wszystko działało, później zorientowałem sie iż nie moge otwierac plików z bazami danych (pakiet Microsoftu).
Xródłem problemu były pliki System32.dll i bodajże User32.dll.
Po przeszukaniu netu i posiłkowaniu sie forami, sciaganelm jakies nakladnki z witryny Microsftu (nie pomogło) i sciagnałem problematyczne pliki z www.dll-files.com
Podmieniłem, baza dalej nie dzialala, poszedłem spać...
Niestety system już nie wstał... nawet w trybie awaryjnym...

teraz podczas uruchamiania systemy pokazuja sie 3 okienka 3 plików (winlogon.exe, services.exe, lsass.exe) z tą samą informacją:
"Nie znaleziono punktu wejścia procedury UnitializeCriticalSection w bibliotece KERNELL32.dll"

jest dla mnie jakaś rada?

Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: UnitiazlizeCriticalSection w kernell32.dll IP: *.escom.net.pl 04.06.07, 20:09
      Napraw system z plyty instalacyjnej i nigdy wiecej nie zabieraj sie za podmienianie plikow jezeli nie wiesz co robisz.
    • Gość: Wolf1234 Re: UnitiazlizeCriticalSection w kernell32.dll IP: *.dsV.agh.edu.pl 04.06.07, 20:20
      Próbowałem. Wciskam 'R', podaje hasło administartora i... jestem w katalogu C:/WINDOWS. I już nikt mnie nie prowadzi za rączke... Co dalej?
      • Gość: Kolobos Re: UnitiazlizeCriticalSection w kernell32.dll IP: *.escom.net.pl 04.06.07, 21:34
        Robisz zle, musisz wybrac instalacje i dopiero naprawe (sa dwie opcje, Ty wybirasz ta pierwsza, ktora jest zla).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka