Dodaj do ulubionych

kłopot z przywracaniem systemu xp

10.07.07, 22:11
kłopot z przywracaniem systemu xp obcja ni aktywna nie mogę jej uruchomić
Obserwuj wątek
    • Gość: lajosz Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.07, 22:42
      W ogóle wyłącz to idiotyczne przywracanie systemu. Do niczego się nie nadaje, a
      tylko blokuje miejsce na dysku. Lepiej używać jakiegoś programu do robienia
      obrazów partycji, tudzież całych dysków twardych.
      Polecam "Acronis True Image" . Im wyższa wersja tym lepiej.
      • Gość: Detari Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.07, 00:06
        Gość portalu: lajosz napisał(a):

> W ogóle wyłącz to idiotyczne przywracanie systemu. Do niczego się nie nadaje, a
        >
        > tylko blokuje miejsce na dysku. Lepiej używać jakiegoś programu do robienia
        > obrazów partycji, tudzież całych dysków twardych.
        > Polecam "Acronis True Image" . Im wyższa wersja tym lepiej.

Puknij się w ten swój pusty skórzany łeb lepiej.
        • Gość: lajosz Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:29
          Gość portalu: Detari napisał(a):
          Puknij się w ten swój pusty skórzany łeb lepiej.

To co napisałeś, to rzeczywiście rzeczowy argument, aż trudno z nim
          polemizować. Same konkrety.
      • Gość: Greg Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.metronet.pl 11.07.07, 11:33
        Zastanów się najpierw, potem dopiero pisz. ATI służy do trochę innych celów, poza tym jest programem PŁATNYM (z drobnym wyjątkiem - jeśli posiadasz w komputerze co najmniej 1 dysk Seagate lub Maxtor, możesz korzystać z Seagate DiskWizard, będącego lekko okrojonym ATI za darmo). Samo przywracanie systemu może uratować skórę, ale trzeba je włączyć we Właściwościach Systemu/Przywracanie Systemu.
        • Gość: lajosz Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.07, 11:45
          To prawda, że "Acronis True Image" służy do trochę innych celów, ale skutek
          jest ten sam, a nawet lepszy. Piszę o ATI lub "Ghost" (jak kto woli), bo
          przywracanie systemu może działać tylko wtedy, gdy masz dostęp do systemu.
          Jeśli nie, to nic Ci po przywracaniu systemu. Poza tym, spróbuj kiedyś
          pogrzebać coś ręcznie w rejestrze, a potem użyć przywracania systemu. Sznasa że
          się uda, jest pół na pół. Poza tym, jak napisałem, przywracanie systemu,
          rezerwuje sobie część miejsca na dysku, nie jest tego dużo, ale zawsze.
          • Gość: Greg Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.metronet.pl 11.07.07, 19:57
            Jest jeszcze "konsola odzyskiwania systemu", tyle że to faktycznie lekko
            siermiężne narzędzie (ale jest).
          • Gość: Greg Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.metronet.pl 11.07.07, 19:58
            Poza tym, na kłopoty konkretnie z rejestrem masz "Ostatnie działające
            ustawienia" (czy coś podobnego, w angielskiej wersji "Last Known Good Conf.").
    • Gość: art Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.matarnia.pl 11.07.07, 11:39
      >W ogóle wyłącz to idiotyczne przywracanie systemu

Chyba masz za małe doświadczenie. Mnie już powrót do wcześniejszego stanu kilka
      razy uchronił od ponownej instalacji systemu i nie musiałem nic robić z
      partycjami.
      • jan381 Re: kłopot z przywracaniem systemu xp 11.07.07, 18:52

>
        > Chyba masz za małe doświadczenie. Mnie już powrót do wcześniejszego stanu kilka
        >
        > razy uchronił od ponownej instalacji systemu i nie musiałem nic robić z
        > partycjami.
        >właśnie o to chodzi ale ja niemogę jego uruchomić i nie wiem gdzie mam szukać w usługach wogóle przywracania niema ,a powinna być niewiem gdzie można ją uruchomić pojawia się komunikat że przywracanie systemu nie może chronić komputera
    • margo-86 Re: kłopot z przywracaniem systemu xp 11.07.07, 13:49
      allegro.pl/item213513535_tanio_nowiutka_sluchawka_jabra_bt_135_.html
    • Gość: art Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.matarnia.pl 11.07.07, 20:00
      U mnie trzeba wejść do Panelu sterowania, w nim kliknąć w ikonę System i
      Przywracanie systemu będzie widoczne.
    • Gość: Kolobos Re: kłopot z przywracaniem systemu xp IP: *.escom.net.pl 11.07.07, 20:23
      jan381 dlaczego ciagle wszystko psujesz? Jak nie instalujesz trojanow i wirusow to psujesz system..

Sprawdz czy masz wymienione tutaj pliki oraz wpis w rejestrze:
      forum.idg.pl/lofiversion/index.php/t29938.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka