Dodaj do ulubionych

Dotykanie palcami monitora LCD

14.07.07, 14:10
Witam

Ostatnio współpracownik zwrócił mi uwagę, żebym nie dotykał monitora palcami bo to mu szkodzi, zwłaszcza w laptopach. Prawda li to? Dlaczego? Czy to może sobie tylko ubzdurał bo jest czyścioch.
Obserwuj wątek
    • Gość: niktabc@vp.pl Re: Dotykanie palcami monitora LCD IP: *.toya.net.pl 14.07.07, 22:59
      szkodzi -
      1) jeśli tłuszcz dostanie sie pod osłonę matrycy zmniejszy trwałość matrycy
      2) trudne do usunięcia ślady !!
      3) możliwość jeśli przyciśniesz za mocno powstania plamy (śladu) na matrycy a
      więc jej uszkodzenia

PO PROSTU NIE NALEŻY DOTYKAĆ MATRYCY PALCAMI I TYLE
      • Gość: Rafał Re: Dotykanie palcami monitora LCD IP: *.plock.mm.pl 15.07.07, 10:41
        > PO PROSTU NIE NALEŻY DOTYKAĆ MATRYCY PALCAMI I TYLE

przecież matryca jest osłonięta cienką warstwą szkła, a szkłu to nic nie szkodzi
        • oby.watel Re: Dotykanie palcami monitora LCD 15.07.07, 12:33
          Gość portalu: Rafał napisał(a):

> przecież matryca jest osłonięta cienką warstwą szkła, a szkłu to nic nie
          > szkodzi

Przecież matrycy zawsze można dotknąć i samemu się przekonać czy się bzdur nie
          pisze.
          • Gość: manhu Re: Dotykanie palcami monitora LCD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.07.07, 13:13
            A tak w ogóle, to po kiego grzyba dotykać monitora brudnym paluchem? Ja mam czyste, a i tak nie dotykam!:)

Ponato nie rozumiem jak można dotknąć (i po co!!!) brudnym paluchem nagranej strony płyty CD/DVD skoro można i trzeba chwytać za brzegi? I jak można porysować płytę kładąc ją idiotycznie na stole?
            Co to ma wspólnego z monitorem? Ano ma, po co go niszczyć, jak można bez problemu nie niszczyć? Dodam też, że odciski brudnych paluchów na ekranie męczą wzrok i rozpraszają.
            • margulinka Re: Dotykanie palcami monitora LCD 15.07.07, 14:02
              kurcze czasami rodzice dotkna mi monitora paluchem bo sie nie znaja a chca cos
              pokazac... i nie rozumiem w sumie po co dotykac monitora paluchami ?? ja bez
              problemu obchodze sie bez tego ...
              • anatemka Re: Dotykanie palcami monitora LCD 15.07.07, 17:35
                no nie wierze że nigdy przenigdy w zyciu nie dotknęłas monitora paluchem.
                Ja swój czyszczę wilgotną ścierką i ślady schodzą.
    • marekd1965 do mojego poprzedniego postu 15.07.07, 09:01
      A mnie się udało usunąć tłuste placki po paluchach ściereczką z "Zeptera", bez
      płynów, proszków itp.Choć straszyli że to koniec monitora.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka