Dodaj do ulubionych

Formatowanie dysku i wgrywanie xp

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.07, 21:10
Chciałabym sformatować dysk C i wgrać od nowa xp w to samo miejsce.
Na C oprócz windowsa mam office , w tym Outlook, poza tym zdaje się że
sterowniki do karty graficznej i od dźwiękowej, mnóstwo programów
poinstalowało tam swoje katalogi( same programy są na D).
Z tego co wiem trzeba odpalić płytę z xp. Co trzeba zrobić żeby windows
zainstalował się dokładnie na tej samej partycji ? Trzeba mu wskazać wielkość
partycji ,czy może miejsce ?
Następne głupie pytanie, skoro zostaną skasowane sterowniki od karty
graficznej to jak będę coś widzieć na monitorze ( może zainstalują się z
windowsem)?
Czy te programy z D będą działać (a co zakładkami firefoxa) ?
Co skopiować i gdzie później wgrać, żeby nie utracić żadnego maila ?
Jak ponownie skonfigurować połączenie modemowe neostrady ?
Gdyby ktoś zechciał zainteresować się tymi, przyznaje sama głupimi i banalnymi
pytaniami...
Obserwuj wątek
    • Gość: a Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: 83.1.74.* 16.11.07, 21:31
      Dużo by pisać.
      Najlepiej kup książkę helion.pl/ksiazki/cwwxin.htm
      • Gość: b Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: 83.1.74.* 16.11.07, 21:32
        i tą helion.pl/ksiazki/cwwixp.htm
    • Gość: kolega Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: *.adsl.inetia.pl 17.11.07, 10:20
      Każde menu biosu jest inne,więc trudno poprowadzić Ciebie od a do z...w związku
      z instalacją systemu.Co do maili nic się Tobie nie skasuje,nie martw się o
      to.Poproś kolege z pracy lub szkoly kumatego w temacie a napewno nie odmówi
      pomocy.Pozdrawiam.
      • Gość: lll Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 12:28
        A skad Ty mozesz wiedziec, czy mu sie nic nie skasuje? skad mozesz wiedziec,
        gdzie ma zapisany plik .pst? jak nie znasz sytuacji, to sie nie wypowiadaj.
        • Gość: ZIELONA Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.11.07, 15:49
          Okazuje się, że nie takie formatowanie straszne jak je malują. Na szczęście
          gdzieś tu na forum czytałam o pliku pst i eksportowałam całą pocztę na mpczy (
          później je ładnie importowałam i wszystko jest). Na szczęście okazało się, że
          płyta instalacyjna nie kazała mi od nowa wyznaczać partycji i wgrałam po prostu
          tam gdzie było. Miałam parę kolorowych płytek z jak mniemam sterownikami, po
          wgraniu nawet dźwięk jest. Nawet obudziłam pomoc techniczną neostrady i
          zażądałam pomocy w konfiguracji neta ( jak widać udało się). Potem trochę
          przysnęłam podczas aktualizowania xp. No i na rano miałam nowy system.
          Jakieś straty być muszą : zapomniałam o dokumentach innego użytkownika, ale
          przyjął ich stratę z godnością, zakładki mam w postaci strony z linkami i teraz
          muszę w każdy klikać i ręcznie dodawać ponownie do zakładek.
          Pozostaje pytanie czy ten windows się wgrał z service pack 2 czy mam go sama
          wgrać ? Jak to sprawdzić ?
          • Gość: lll Re: Formatowanie dysku i wgrywanie xp IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.11.07, 11:06
            Klikasz prawym prszyciskiem na "moj komputer", wybierasz "wlasciwosci". W
            okienku, ktore sie wyswietli powinnas mmiec cos w stylu:
            Microsoft windows xp
            xxxx
            xxxx
            tu info odnosnie service pack'a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka