Dodaj do ulubionych

drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic :(((

20.08.03, 06:47
HPdeskjet630 wszystko niby gra przeszlam przez Help
drukarka zainstalowana i nic :((( wszystko tez jest wlaczone i zadnej akcji,
tak jak by nie byla wlaczona. Co to moze byc? Bardzo prosze o pomoc
Obserwuj wątek
    • pollka Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 11:15
      i ma tylko 2 lata
      • koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 16:28
        A najpierw podłączyłaś, czy zainstalowałaś sterowniki i
        oprogramowanie?
        Odinstaluj, odłącz drukarkę, zainstaluj stery i
        oprogramowanie, podłącz drukarkę.
        Powinno zadziałać.
        Chyba że spsuta ona ci jest.
    • Gość: BeMBeN ^-^ IP: *.icpnet.pl 20.08.03, 19:40
      a postapiles w mysl prawidla

Pamietajcie dzieci: Urzadzenia elektryczne podlanczone do pradu zawsze lepiej dzialaja ^-^
    • koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 20:08
      Pollka, odpisz czy działa, czy nie. I jak tak, to jak (to zrobiłas).
      :-)
      • pollka Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:15
        Dziekuje bardzo za rady

odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera.
        wlozylam CD do kompuera
        i start, uruchom setup.exe OK
        wybralam usun HPdesjet630 serie
        podlaczylam kabel spowrotem
        i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i.... nie dziala:((((((((((((((
        • beata_ Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:17
          pollka napisała:

> Dziekuje bardzo za rady
          >
          >
          > odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera.
          > wlozylam CD do kompuera
          > i start, uruchom setup.exe OK
          > wybralam usun HPdesjet630 serie
          > podlaczylam kabel spowrotem
          > i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i.... nie dziala:
          ((((((((((((((

Miałaś NAJPIERW zainstalować, a POTEM włączyć do sieci - spróbuj jeszcze raz!:-
          )
        • koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:20
          SPRAWDŹ BEZPIECZNIK :-)
          • koktajl_molotowa MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:21

• beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:21
              Nie papuguj!:-)))) Byłam pierwsza:-)))
              • koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:23
                PO INSTALACJI PODŁĄCZ DRUKARKĘ DO KOMPA (NIE DO SIECI BEATKO_)
                :-)
                • beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:24
                  koktajl_molotowa napisał:

> PO INSTALACJI PODŁĄCZ DRUKARKĘ DO KOMPA (NIE DO SIECI BEATKO_)
                  > :-)

Ooooj, na jedno wychodzi:-)))
                  (prawie...)
                  • pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:40
                    czyli jeszcze raz

odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera.
                    wlozylam CD do kompuera
                    i start, uruchom setup.exe OK
                    wybralam usun HPdesjet630 serie

NIEEEEE podlaczac kabla :)

i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i

PODLACZAM KABEL ?:)

a jaki to bezpiecznik gdzie on jest?
                    • beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:43
                      pollka napisała:

> czyli jeszcze raz
                      >
                      > odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera.
                      > wlozylam CD do kompuera
                      > i start, uruchom setup.exe OK
                      > wybralam usun HPdesjet630 serie
                      >
                      > NIEEEEE podlaczac kabla :)
                      >
                      > i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i
                      >
                      > PODLACZAM KABEL ?:)
                      >
                      >
                      > a jaki to bezpiecznik gdzie on jest?

Tak żeby całkiem po Koktajlowemu było, to przy odinstalowaniu kabel ma być
                      podłączony, potem odłączony, zainstalować i dopiero podłączyć:-)
                      Trzymajmy się LITERY :-)
                      • pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:45
                        >
                        >
                        > Tak żeby całkiem po Koktajlowemu było, to przy odinstalowaniu kabel ma być
                        > podłączony, potem odłączony, zainstalować i dopiero podłączyć:-)
                        > Trzymajmy się LITERY :-)

ale ksiazka mowi ze przy odinstalowaniu kabel ma byc odlaczony
                        • pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:46
                          pollka napisała:

>no a gdzie jest ten tajemniczy bezpiecznik? :)
                          • beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:50
                            pollka napisała:

> pollka napisała:
                            >
                            > >no a gdzie jest ten tajemniczy bezpiecznik? :)

Jak książka mówi po swojemu, to pewnie ma rację...:-)
                            Bezpiecznika nie potrafię wskazać...

Może poczekaj jeszcze chwilę na Koktajla, ups - Koktaila
                            • beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:51
                              beata_ napisała:

> Może poczekaj jeszcze chwilę na Koktajla, ups - Koktaila

Sorry, jednak Koktajla...:-)

Ps
                              Już nic nie mówię! Dobranoc:-)
                              • koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:02
                                Ogladnij dookoła drukarkę, gdzieś powinien byc. Może w insrukcji cos znajdziesz
                                na jego temat.
                                • pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:03
                                  a jak bede wiedziec czy on dziala czy nie? :)
                                  • koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:05
                                    zapewne jest to szklana rurka z drucikiem w środku, jak drucik jest to
                                    bezpiecznik OK, można też bateryjką i żaróweczką sprawdzić (jeśli masz pod ręką)
                                    • koktajl_molotowa TEN BEZPIECZNIK MOŻE BYĆ NA ZASILACZU 21.08.03, 01:06

• beata_ Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:09
                                  Miałam się już nie odzywać, ale nie wytrzymałam:-)
                                  Pollka, zainstaluj wreszcie wedle wskazówek, a potem będziesz się martwić o
                                  bezpiecznik - może nawet nie będziesz musiała:-))

Teraz już na prawdę dobranoc
                                  • pollka Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:13
                                    dobrze zrobie dokladnie :) tylko jeszcze co mnie dziwi to to ze:

drukarka dzialala , potem nie uzywalam jej miesiac.
                                    a gdy teraz chce to nie dziala

Jak ona mogla wysiasc nie badac uzywana??
                                    • beata_ Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:16
                                      pollka napisała:

> Jak ona mogla wysiasc nie badac uzywana??

Obraziła się...? :-))

Już mnie nie ma!
                                      • pollka Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:19
                                        jakie tam obrazila sie? :))))) tez mi!
                                        jestes kochana i koktajl ze mi tak pomagacie

• beata_ Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:24
                                          pollka napisała:

> jakie tam obrazila sie? :))))) tez mi!
                                          > jestes kochana i koktajl ze mi tak pomagacie
                                          >

Ja tylko kibicuję:-)) No i nie ma mnie...

Ps
                                          Wyrzućcie mnie stąd wreszcie!!!!
                                    • koktajl_molotowa nie wiem... 21.08.03, 01:17
                                      jak to się samo mogło spsuć. Ale możesz sprawdzić ten bezpieczniczek, bo
                                      zasilanie qrde powinno się świecić.
                                      A napięcie w gniazdku masz? :D
                                      Już nie wiem czego się można czepnąć, trudno trochę tak na odległośc coś
                                      zdziałać.
                                      Muszę zniknąć z netu za jakąś 1h będę znów.
                                      Narazie.
                                      • pollka Re: nie wiem... 21.08.03, 01:21
                                        no wlasnie ale zeby dojsc do bezpieczniak (ktory jest w srodku po prawej
                                        stronie drukarki) musze uruchomic drukarke by bezpiecznik przesunal sie na
                                        srodek np zebym go dobrze widziala:(

jej przepraszam ze tak zawracam glowe. a ty powinienesz spac
                                        • pollka Re: nie wiem... 21.08.03, 01:54
                                          wszystko zrobilam jak radziliscie i ani rusz:(
                                          moze tez bezpiecznik rzeczywiscie.
                                          • koktajl_molotowa hmm 21.08.03, 02:04
                                            Sprawdź rano zasilacz, jakimś voltomierzem, może ktoś
                                            znajomy ma. Jak już pisałem, przy włączniku jest pewnie
                                            lampka, dioda (czycóś) i to, mimo wszystko powinno
                                            świecić. Wszystko wskazywa na jakiś banał, zwalony
                                            zasilacz lub ten BEZPIECZNIK.
                                            • pollka Re: hmm 21.08.03, 03:05
                                              nie wiem czy to cos ma do rzeczy, ale w drukarce jest jeszcze jedno wejscie.Do
                                              niego jest wlaczony taki cienki kabel czarny a na jego koncu jest takie czarne
                                              pudelko, a na nim napisane: AC POWER ADAPTER 0950-3490

To pudelko nie jest wlaczone z drugiego konca do niczego ale ma na koncu cos
                                              jakby do wlaczenia do czegos
                                              • koktajl_molotowa Re: hmm 21.08.03, 03:16
                                                LUDZIEEEE TRZYMTA MNIE BO BEDZIE HAJA.
                                                To jest zasilacz to trzeba włączyć do prądu, to musisz
                                                mieć jeszcze kabelek (fachowo - przewód) który będziesz
                                                musiała włączyć do tej dziury z dwoma wystającymi
                                                pręcikami (zapewne się nie mylę, tak to wygląda z drugiej
                                                strony tego pudełka), ten kabelek z jednej strony będzie
                                                miał końcówkę pasującą do tego PUDEŁKA a zdrugiej wtyczkę
                                                pasującą do GNIAZDKA. Musisz to połączyć tak żeby to
                                                dawło prąd do tego PUDEŁKA przemienny 220V (ten
                                                znajdziesz w GNIADKU (to takie podobne do ryjka świnki
                                                wystające ze ściany). Jak to PUDEŁKO dostanie ten prąd
                                                przemienny 220v z tego GNIAZDKA, to potem przerobi go na
                                                prąd stały stabilizowany (czyli bardzo stały) i wysle ten
                                                prąd stały do DRUKARKI.
                                                I WTEDY STANIE SIĘ JASNOŚĆ.

A tak poważnie, jaja sobie robiłaś?
                                                • pollka Re: hmm 21.08.03, 03:19
                                                  nie robilam jaj! widzisz jaka jestem glupia :(((((((((((( az trudno uwierzyc.
                                                  Jestem Tobie i beatce bardzo wdzieczna za pomoc. Mnie to zmylilo bo nie mam
                                                  zadnego kabelka w poblizu, ktory by wygladalo ze pasuje do tego.
                                                  DZIEKUJE BARDZO:)))))
                                                  jestes kochany, i mam nadzieje ze nie spisz prze taka glupia dziewczyne jak ja

• koktajl_molotowa Re: hmm 21.08.03, 03:23
                                                    Cieszę się, że mogłem pomóc. Musisz ten kabel mieć
                                                    gdzieś, gdzie trzymałaś drukarkę. Nie miałaś narysowanego
                                                    sposobu połączenia wszystkiego do kupy? To się producent
                                                    nie spisał.
                                                    I tak sypiam między 5:00 a 12:00, należę do plemienia Sów.
                                                    Dobrej nocy, i powodzenia przy łączeniu kabelków. PA.
                                                    Polecam się na przyszłość.
                                                    P.S.
                                                    Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę?
                                                    :D
                                                  • pollka Re: hmm 21.08.03, 03:27

> Cieszę się, że mogłem pomóc. Musisz ten kabel mieć
                                                    > gdzieś, gdzie trzymałaś drukarkę. Nie miałaś narysowanego
                                                    > sposobu połączenia wszystkiego do kupy? To się producent
                                                    > nie spisał.
                                                    > I tak sypiam między 5:00 a 12:00, należę do plemienia Sów.
                                                    > Dobrej nocy, i powodzenia przy łączeniu kabelków. PA.
                                                    > Polecam się na przyszłość.
                                                    > P.S.
                                                    > Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę?

dziekuje bardzo bardzo bardzo :)))))))))))))))))) BARDZO papa
                                                  • pollka Re: hmm 21.08.03, 04:18
                                                    wlasnie znalazlam kabelek i wlaczylam i DZIALA:-)))))))))))))))))))))))))))
                                                  • beata_ ALE JAJAAAA!!!! :-)))) 21.08.03, 11:01

> P.S.
                                                    > Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę?
                                                    > :D

Jak wyżej!:-))))
                                                    No ubawiłam się jak rzadko:-)))
                                                    Koktajl, a nie mówiłam WŁĄCZYĆ DRUKARKĘ DO PRĄDU???? To na mnie
                                                    nakrzyczałeś! :-))))))

Pollka, cieszę się, że działa!:-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka