pollka 20.08.03, 06:47 HPdeskjet630 wszystko niby gra przeszlam przez Help drukarka zainstalowana i nic :((( wszystko tez jest wlaczone i zadnej akcji, tak jak by nie byla wlaczona. Co to moze byc? Bardzo prosze o pomoc Link Zgłoś Obserwuj wątek
pollka Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 11:15 i ma tylko 2 lata Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 16:28 A najpierw podłączyłaś, czy zainstalowałaś sterowniki i oprogramowanie? Odinstaluj, odłącz drukarkę, zainstaluj stery i oprogramowanie, podłącz drukarkę. Powinno zadziałać. Chyba że spsuta ona ci jest. Link Zgłoś
Gość: BeMBeN ^-^ IP: *.icpnet.pl 20.08.03, 19:40 a postapiles w mysl prawidla Pamietajcie dzieci: Urzadzenia elektryczne podlanczone do pradu zawsze lepiej dzialaja ^-^ Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 20.08.03, 20:08 Pollka, odpisz czy działa, czy nie. I jak tak, to jak (to zrobiłas). :-) Link Zgłoś
pollka Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:15 Dziekuje bardzo za rady odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera. wlozylam CD do kompuera i start, uruchom setup.exe OK wybralam usun HPdesjet630 serie podlaczylam kabel spowrotem i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i.... nie dziala:(((((((((((((( Link Zgłoś
beata_ Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:17 pollka napisała: > Dziekuje bardzo za rady > > > odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera. > wlozylam CD do kompuera > i start, uruchom setup.exe OK > wybralam usun HPdesjet630 serie > podlaczylam kabel spowrotem > i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i.... nie dziala: (((((((((((((( Miałaś NAJPIERW zainstalować, a POTEM włączyć do sieci - spróbuj jeszcze raz!:- ) Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: drukarka - nawet swiatelka nie chca sie palic 21.08.03, 00:20 SPRAWDŹ BEZPIECZNIK :-) Link Zgłoś
beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:21 Nie papuguj!:-)))) Byłam pierwsza:-))) Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:23 PO INSTALACJI PODŁĄCZ DRUKARKĘ DO KOMPA (NIE DO SIECI BEATKO_) :-) Link Zgłoś
beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:24 koktajl_molotowa napisał: > PO INSTALACJI PODŁĄCZ DRUKARKĘ DO KOMPA (NIE DO SIECI BEATKO_) > :-) Ooooj, na jedno wychodzi:-))) (prawie...) Link Zgłoś
pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:40 czyli jeszcze raz odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera. wlozylam CD do kompuera i start, uruchom setup.exe OK wybralam usun HPdesjet630 serie NIEEEEE podlaczac kabla :) i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i PODLACZAM KABEL ?:) a jaki to bezpiecznik gdzie on jest? Link Zgłoś
beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:43 pollka napisała: > czyli jeszcze raz > > odlaczylam kabel od drukarkii wiodacy do komputera. > wlozylam CD do kompuera > i start, uruchom setup.exe OK > wybralam usun HPdesjet630 serie > > NIEEEEE podlaczac kabla :) > > i potem zainstalowalam za pomoca CD HPdesjet630 i > > PODLACZAM KABEL ?:) > > > a jaki to bezpiecznik gdzie on jest? Tak żeby całkiem po Koktajlowemu było, to przy odinstalowaniu kabel ma być podłączony, potem odłączony, zainstalować i dopiero podłączyć:-) Trzymajmy się LITERY :-) Link Zgłoś
pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:45 > > > Tak żeby całkiem po Koktajlowemu było, to przy odinstalowaniu kabel ma być > podłączony, potem odłączony, zainstalować i dopiero podłączyć:-) > Trzymajmy się LITERY :-) ale ksiazka mowi ze przy odinstalowaniu kabel ma byc odlaczony Link Zgłoś
pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:46 pollka napisała: >no a gdzie jest ten tajemniczy bezpiecznik? :) Link Zgłoś
beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:50 pollka napisała: > pollka napisała: > > >no a gdzie jest ten tajemniczy bezpiecznik? :) Jak książka mówi po swojemu, to pewnie ma rację...:-) Bezpiecznika nie potrafię wskazać... Może poczekaj jeszcze chwilę na Koktajla, ups - Koktaila Link Zgłoś
beata_ Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 00:51 beata_ napisała: > Może poczekaj jeszcze chwilę na Koktajla, ups - Koktaila Sorry, jednak Koktajla...:-) Ps Już nic nie mówię! Dobranoc:-) Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:02 Ogladnij dookoła drukarkę, gdzieś powinien byc. Może w insrukcji cos znajdziesz na jego temat. Link Zgłoś
pollka Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:03 a jak bede wiedziec czy on dziala czy nie? :) Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: MIAŁAŚ ZAINSTALOWAĆ POTEM PODŁĄCZYĆ 21.08.03, 01:05 zapewne jest to szklana rurka z drucikiem w środku, jak drucik jest to bezpiecznik OK, można też bateryjką i żaróweczką sprawdzić (jeśli masz pod ręką) Link Zgłoś
beata_ Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:09 Miałam się już nie odzywać, ale nie wytrzymałam:-) Pollka, zainstaluj wreszcie wedle wskazówek, a potem będziesz się martwić o bezpiecznik - może nawet nie będziesz musiała:-)) Teraz już na prawdę dobranoc Link Zgłoś
pollka Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:13 dobrze zrobie dokladnie :) tylko jeszcze co mnie dziwi to to ze: drukarka dzialala , potem nie uzywalam jej miesiac. a gdy teraz chce to nie dziala Jak ona mogla wysiasc nie badac uzywana?? Link Zgłoś
beata_ Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:16 pollka napisała: > Jak ona mogla wysiasc nie badac uzywana?? Obraziła się...? :-)) Już mnie nie ma! Link Zgłoś
pollka Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:19 jakie tam obrazila sie? :))))) tez mi! jestes kochana i koktajl ze mi tak pomagacie Link Zgłoś
beata_ Re: Zostawcie na razie ten bezpiecznik:-))) 21.08.03, 01:24 pollka napisała: > jakie tam obrazila sie? :))))) tez mi! > jestes kochana i koktajl ze mi tak pomagacie > Ja tylko kibicuję:-)) No i nie ma mnie... Ps Wyrzućcie mnie stąd wreszcie!!!! Link Zgłoś
koktajl_molotowa nie wiem... 21.08.03, 01:17 jak to się samo mogło spsuć. Ale możesz sprawdzić ten bezpieczniczek, bo zasilanie qrde powinno się świecić. A napięcie w gniazdku masz? :D Już nie wiem czego się można czepnąć, trudno trochę tak na odległośc coś zdziałać. Muszę zniknąć z netu za jakąś 1h będę znów. Narazie. Link Zgłoś
pollka Re: nie wiem... 21.08.03, 01:21 no wlasnie ale zeby dojsc do bezpieczniak (ktory jest w srodku po prawej stronie drukarki) musze uruchomic drukarke by bezpiecznik przesunal sie na srodek np zebym go dobrze widziala:( jej przepraszam ze tak zawracam glowe. a ty powinienesz spac Link Zgłoś
pollka Re: nie wiem... 21.08.03, 01:54 wszystko zrobilam jak radziliscie i ani rusz:( moze tez bezpiecznik rzeczywiscie. Link Zgłoś
koktajl_molotowa hmm 21.08.03, 02:04 Sprawdź rano zasilacz, jakimś voltomierzem, może ktoś znajomy ma. Jak już pisałem, przy włączniku jest pewnie lampka, dioda (czycóś) i to, mimo wszystko powinno świecić. Wszystko wskazywa na jakiś banał, zwalony zasilacz lub ten BEZPIECZNIK. Link Zgłoś
pollka Re: hmm 21.08.03, 03:05 nie wiem czy to cos ma do rzeczy, ale w drukarce jest jeszcze jedno wejscie.Do niego jest wlaczony taki cienki kabel czarny a na jego koncu jest takie czarne pudelko, a na nim napisane: AC POWER ADAPTER 0950-3490 To pudelko nie jest wlaczone z drugiego konca do niczego ale ma na koncu cos jakby do wlaczenia do czegos Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: hmm 21.08.03, 03:16 LUDZIEEEE TRZYMTA MNIE BO BEDZIE HAJA. To jest zasilacz to trzeba włączyć do prądu, to musisz mieć jeszcze kabelek (fachowo - przewód) który będziesz musiała włączyć do tej dziury z dwoma wystającymi pręcikami (zapewne się nie mylę, tak to wygląda z drugiej strony tego pudełka), ten kabelek z jednej strony będzie miał końcówkę pasującą do tego PUDEŁKA a zdrugiej wtyczkę pasującą do GNIAZDKA. Musisz to połączyć tak żeby to dawło prąd do tego PUDEŁKA przemienny 220V (ten znajdziesz w GNIADKU (to takie podobne do ryjka świnki wystające ze ściany). Jak to PUDEŁKO dostanie ten prąd przemienny 220v z tego GNIAZDKA, to potem przerobi go na prąd stały stabilizowany (czyli bardzo stały) i wysle ten prąd stały do DRUKARKI. I WTEDY STANIE SIĘ JASNOŚĆ. A tak poważnie, jaja sobie robiłaś? Link Zgłoś
pollka Re: hmm 21.08.03, 03:19 nie robilam jaj! widzisz jaka jestem glupia :(((((((((((( az trudno uwierzyc. Jestem Tobie i beatce bardzo wdzieczna za pomoc. Mnie to zmylilo bo nie mam zadnego kabelka w poblizu, ktory by wygladalo ze pasuje do tego. DZIEKUJE BARDZO:))))) jestes kochany, i mam nadzieje ze nie spisz prze taka glupia dziewczyne jak ja Link Zgłoś
koktajl_molotowa Re: hmm 21.08.03, 03:23 Cieszę się, że mogłem pomóc. Musisz ten kabel mieć gdzieś, gdzie trzymałaś drukarkę. Nie miałaś narysowanego sposobu połączenia wszystkiego do kupy? To się producent nie spisał. I tak sypiam między 5:00 a 12:00, należę do plemienia Sów. Dobrej nocy, i powodzenia przy łączeniu kabelków. PA. Polecam się na przyszłość. P.S. Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę? :D Link Zgłoś
pollka Re: hmm 21.08.03, 03:27 koktajl_molotowa napisał: > Cieszę się, że mogłem pomóc. Musisz ten kabel mieć > gdzieś, gdzie trzymałaś drukarkę. Nie miałaś narysowanego > sposobu połączenia wszystkiego do kupy? To się producent > nie spisał. > I tak sypiam między 5:00 a 12:00, należę do plemienia Sów. > Dobrej nocy, i powodzenia przy łączeniu kabelków. PA. > Polecam się na przyszłość. > P.S. > Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę? dziekuje bardzo bardzo bardzo :)))))))))))))))))) BARDZO papa Link Zgłoś
pollka Re: hmm 21.08.03, 04:18 wlasnie znalazlam kabelek i wlaczylam i DZIALA:-))))))))))))))))))))))))))) Link Zgłoś
beata_ ALE JAJAAAA!!!! :-)))) 21.08.03, 11:01 koktajl_molotowa napisał: > P.S. > Ciekawe co powie Beata jak pozna przyczynę? > :D Jak wyżej!:-)))) No ubawiłam się jak rzadko:-))) Koktajl, a nie mówiłam WŁĄCZYĆ DRUKARKĘ DO PRĄDU???? To na mnie nakrzyczałeś! :-)))))) Pollka, cieszę się, że działa!:-)) Link Zgłoś