Dodaj do ulubionych

Windows XP po reinstalacji

18.02.08, 15:16
Mam podobny problem jaki pojawił sie już na tym forum - moj komputer
kupiony z legalnym Windowsem XP trafił do serwisu -okazało sie że
poproszono mnie o płyte Recovery - czegos takiego nie dostalem kiedy
kupowalem laptopa.serwis naprawil kompa ale teraz po paru dniach
pojawilo mi sie w informacjach update ze mam nielegalny system -
probowalem wprowadzic klucz oryginalu jaki mam na obudowie ale to
nic nie daje - spiewa ze mam falszywke - jak rozwiazac problem
ktorego nie zakrecilem. Mam legalny towar i dowod zakupu kompa oraz
na nim etykiete autentycznego Windowsa - poradzcie- czekam tylko na
powazne opinie

sfrustrowana ( ale nie blondynka )
Obserwuj wątek
    • Gość: Kolobos Re: Windows XP po reinstalacji IP: *.escom.net.pl 18.02.08, 15:35
      Zglos sie do sprzedawcy i niech wyjasni dlaczego nie ma plyty.

Uzyj tego programu: www.magicaljellybean.com/keyfinder.shtml i zmien klucz swojego systemu na ten z naklejki.
      • m.gregor Re: Windows XP po reinstalacji 18.02.08, 17:18
        Problem w tym ze jesli mial instalowanego WinXP Pro a na komputerze ma naklejke
        od XP Home Edition to nie wpisze. Podobnie jesli mial instalowanego XP Pro ale z
        lewej plyty (zazwyczaj wersje korporacyjne) to nie wpisze klucza od XP Pro OEM/BOX.
    • Gość: guteknapc Re: Windows XP po reinstalacji IP: *.173.31.203.tesatnet.pl 22.02.08, 23:32
      A co to za laptop? Czy sam wypalałeś płytę recovery? Prawdopodobnie masz na dysku ukrytą partycję z recovery, a w Windows aplikację backup/recovery, która do tego służy (do wypalenia płyty). Zasadniczo klucz, który masz na spodzie laptopa jest właśnie do tego systemu. Sprawdź, czy masz ukrytą partycję z systemem i aplikację backup/recovery, a potem sobie wypal płytkę. Na polskim rynku znam tylko jednego producenta, który daje recovery na ukrytej, ale nie daje aplikacji pozwalającej wypalić płytę - to Twinhead.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka