Gość: Miro IP: *.efekt.pl 02.01.02, 16:29 Mam problem z szufladką od cd-romu. ciagle się wysuwa. zamkniesz ją, a ona z powrotem sie wysuwa. MOże ktoś cos poradzi??? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: R@fal Re: Wysuwająca szuflada CD-rom'u IP: 10.0.210.* 02.01.02, 17:36 nie jestes czasem w jakiejs sieci lokalnej??? Moze ktos z twoich sasiadow dobrze sie bawi - wysowanie CD-Romu to jedna z podstawowych funkcji roznych koni trojanskich Link Zgłoś
Gość: android Re: Wysuwająca szuflada CD-rom'u IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 02.01.02, 23:38 w momencie gdy wysunie sie szuflada włącz dos okienkowy i wpisz netstat -an dzięki czemu będziesz mógł sprawdzić maszynę z której połączono się z twoim kompem, jeśli się połączono.Nie jestem specem od napędów cd-rom, ale rzadko się zdaża, aby te wysuwały sie automatycznie, jak juzmaja sie popsuć to przeważnie wieszaja się na cacy a nie tak w te i z powrotem ;) andek Link Zgłoś
Gość: miro Re: Wysuwająca szuflada CD-rom'u IP: *.efekt.pl 03.01.02, 09:58 nie jestem w zadnej sieci. problem powstał kiedy postanowiłem zajrzeć do swojego cd bo nie chciał za bardzo czytac płyt. wymontowałem go i na sucho otworzyłem szufladę. kiedy go z powrotem zamontowałem powstał własnie opisywany problem. Link Zgłoś
Gość: O.O. Re: Wysuwająca szuflada CD-rom'u IP: *.swietochlowice.dialup.inetia.pl 03.01.02, 11:00 Gość portalu: miro napisał(a): > nie jestem w zadnej sieci. problem powstał kiedy postanowiłem zajrzeć do > swojego cd bo nie chciał za bardzo czytac płyt. wymontowałem go i na sucho > otworzyłem szufladę. kiedy go z powrotem zamontowałem powstał własnie opisywany > > problem. ||||| No i to otwarcie "na siłę" moze byc przyczyna. Byc może mechanicznie przestawiła się przekładnia i teraz stycznik widzi otwarta szuflade jak zamknieta. Sprobuj teraz znow "na siłę" przy wyłaczonum kompie wsunac ja z powrotem. Ale pamietaj zrobisz to na własne ryzyko !!! Lepiej zanieśc CD-rom do serwisu. Pzdr Link Zgłoś