Dodaj do ulubionych

Norton SystemWorks

IP: *.kabel.telenet.be 07.01.02, 22:07
Ciekawy jestem opini uzytkownkow,profesjonalistow,ludzi z doswiadczeniem.
Od pewnego czasu posiadam ten program.
Ale zastanawiam sie czy naprawde jest dobry .
Obserwuj wątek
    • Gość: robas Re: Norton SystemWorks IP: *.focal-chi.corecomm.net 08.01.02, 05:32
      Gość portalu: jajacek napisał(a):

> Ciekawy jestem opini uzytkownkow,profesjonalistow,ludzi z doswiadczeniem.
      > Od pewnego czasu posiadam ten program.
      > Ale zastanawiam sie czy naprawde jest dobry .

Probowalem go wielokrotnie i nigdy nie zauwazylem niczego szczegolnego.
      Antywirus i defragmenter sa w porzadku. Reszta, raczej bym sobie nie zawracal
      glowy.
      • Gość: jajacek Re: Norton SystemWorks IP: *.kabel.telenet.be 08.01.02, 06:40

> Probowalem go wielokrotnie i nigdy nie zauwazylem niczego szczegolnego.
        > Antywirus i defragmenter sa w porzadku. Reszta, raczej bym sobie nie zawracal
        > glowy.

No tak ale czy antywirys Nortona jest naprawde dobry ?
        A system usowania plikow ?
        Naprawa plikow systemowych ?
        • Gość: nn Re: Norton SystemWorks IP: *.katowice.pik-net.pl 08.01.02, 12:01
          Antywirus Nortona ma wysokie notowania ale czasem robi psikusy i do jego
          stosowania trzeba się co nieco orientować... ale jeżeli czujesz się na
          siłach....
          • Gość: Mirko Re: Norton SystemWorks IP: *.union01.nj.comcast.net 10.01.02, 02:29
            ...A guzik tam orientowac! A w kazdym razie nie w antywirusie. (W majstrowaniu
            przy rejestrach - tak). Nie otwierac zalacznikow do poczty, dbac o nowe
            definicje wirusow i tyle. A najlepszy ze wszystkiego jest Ghost, czyli jak
            wszystko jest DOKLADNIE tak jak chcesz, wypalasz plytke i w razie czego
            instalujesz wszystko NA CZYSTO tak jakby sie nic nie stalo. Oczywiscie plytki
            z waznymi dokumentami, fotkami czy muzyka ZAWSZE trzeba miec oddzielnie.
            (Symantec) Norton System Works 2002 jest NAPRAWDE dobry.
            Jedyna znana mi wada: nie obsluguje wiecej niz jednego procesora w kompach
            wieloprocesorowych.

P.S. Natomiast ZDECYDOWANIE odradzam podobny pakiet McAfee-ego (McAfee
            Office). Udaje toto nie wiadomo co (instalacja a la Office XP) a potem to juz
            tylko placz i smutek. Dostalem toto za darmo i predko (i smutno) zrozumialem
            dlaczego.
    • Gość: nn Re: Norton SystemWorks IP: *.katowice.pik-net.pl 10.01.02, 06:44
      Chyba szanowny przedmówca nie miał przykrych problemów z antywirem Nortona...
      zaś ja znam parę osób któe miały... i to bynajmniej nie nowicjusze w kontaktach
      z kompem :) A przeważnie zaczynało się tak samo... komunikat o możliwym
      wirusie, potwierdzenie "naprawy" ze strony użytkownika i ... zwis kompa, a
      potem to już tylko problemy... Fakt, że miało to miejsce z jakąś starszą wersją
      NAV ale zaufania nie budzi...
      • Gość: Mirko Re: Norton SystemWorks IP: *.union01.nj.comcast.net 10.01.02, 14:11
        Oczywiscie 100% tego co napisalem dotyczy wersji SystemWorks 2002. (Uzywalem
        przedtem 2000 i tez zasadniczo bylo OK.) A swoja droga dziwne, ze dopiero
        wersja "korporacyjna" (za kupe kasy) rozpoznaje 2 (i wiecej) procesory, skoro
        wieloprocesorowe komputery sa obslugiwane juz od Win. NT4, przez 2000 az do
        obecnego XP i nie sa niczym niezwyklym.
        Nie dodalem jednego: pelna wersja SystemWorks zzera sporo "mocy". Odradzam
        instalowanie calosci na starszych/slabszych PC. Wtedy tylko antywirus. (A
        SystemWirks 2002 z kolei nie daje tego wyboru). Przy czyms slabszym niz PII
        350 z powiedzmy 256 Ram-u spadek szybkosci komputera bedzie wyraznie
        odczuwalny.
    • Gość: Alpetrus Re: Norton SystemWorks IP: 10.3.1.* 11.01.02, 20:38
      Norton SW ma wiele funkcji, ale tak naprawde to korzysta sie tylko z kilku. AntiVirus jest dobry, wyszukal i naprawil wiele plikow z wirusami, ktore to inne Antivirusy nawet nie wykryly. Co jest jeszcze dobre? SpeedDisc polecam. Defragmentuje ladnie szybko i bezbolesnie. I w sumie SystemCheck nie jest glupi. Cos tam wyszuka w rejestrze, powie Ci ze masz totalnie zdefragmentowany dysk, ze skroty sa bledne itd.
      Ogolnie to polecam.
    • Gość: Scan Re: Norton SystemWorks IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 12.01.02, 01:32
      Cześć Jajacku. Właśnie za radą doświadczonego serwisanta jednej z duzych firm
      komputerowych wywaliłem go z 3 komputerów w domu. Spowalnia, miesza w
      rejestrach. Zostawić tylko antywirus. Na wszystkich PC mam XP. Tak naprawdę to
      korzystałem tylko z defraga - ale ten w Win w zupełności wystarcza, co teraz
      właśnie robię, po usunięciu z kompa 1,5GB zbednych plików.
      Pozdrawiam
      S.
      • Gość: Mirko Re: Norton SystemWorks IP: *.union01.nj.comcast.net 12.01.02, 02:08
        Kazdy robi co lubi.
        Wywala, wgrywa, wygrywa itd.
        To tylko komputery, nie samoloty.
        Nikt nie zginie jak wywalimy za duzo czy za malo.

Ja tez pracuje w duzej firmie, tez mnie tam maja (i placa) za specjaliste od
        programow i uwazam, ze SW 2002 jest OK a n.p. Real Player tez bylby, gdyby nie
        to ze usiluje szpiegowac co robie i donosci do "bazy-matki".

Programow jest moc i sa dobre, gorsze i beznadziejne.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka