Dodaj do ulubionych

wspólny folder dla dwóch komputerów

IP: 83.30.22.* 04.09.08, 12:29
nie znam się niestety na komputerach a bardzo przydałby mi się taki
folder z którego korzysać mogłabym ja oraz osoba z komputera w
pokoju obok. Jeżeli ja coś do niego wrzuce to osba z drugiego
komputera może również te pliki/foldery przeglądać oraz zmieniać.
Czy ktoś jest w stanie wytłumaczyć mi jak to zrobić krok po kroku?
Byłabym bardzo wdzięczna,
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.acn.waw.pl 04.09.08, 12:52
      Musisz napisać jakiego koloru są obydwa komputery - to bardzo ważne.
      • Gość: erdgrk Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.zetosa.com.pl 04.09.08, 13:50
        i po co te durnowate komentarze z twojej strony?

dziewczę sie pyta grzecznie więc albo rzeczowo odpowiedz albo milcz, a nie licz na to, że u kogoś wzbudzisz śmiech swoją wypowiedzią
        • Gość: Kamila Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:37
          dzięki erdgrk :)
          nie wiem jak ten "wpólny folder" profesjonalnie się nazywa dlatego
          trudno mi znaleźć takie informacje na specjalistycznych stronach
        • Gość: Red Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 15:43
          > i po co te durnowate komentarze z twojej strony?

Po to że co chwila ktoś zadaje bezmyślne pytanie nie podając żadnych szczegółów.
          I te właśnie "durnowate" teksty może pomogą im trochę pomyśleć przed zadaniem
          takiego właśnie pytania ...

> dziewczę sie pyta grzecznie więc albo rzeczowo odpowiedz albo
          > milcz,

Nie można rzeczowo odpowiedzieć na pytanie bez podanych szczegółów. A co do
          milczenia to umówmy się, że to nie ty stanowisz o tym kto może a kto nie może
          się wypowiadać. Więc takie uwagi zachowaj dla siebie.

> a nie licz na to, że u kogoś wzbudzisz śmiech swoją wypowiedzią

Tu nie chodzi o śmiech. Pobędziesz tu dłużej to zrozumiesz.
          • Gość: erdgrk Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.zetosa.com.pl 04.09.08, 20:20
            i czym chciałeś błysnąć odpowiadając tym bełkotem?

Kolejny niespełniony forumowy miłośnik precyzji przytłoczony ciężarem obecności.

Nie wzbudziłeś ani uwagi, ani nie dostosowałeś sie do swoich wywodów:

>to umówmy się, że to nie ty stanowisz o tym kto może a kto nie może
            > się wypowiadać.

zatem:

> Więc takie uwagi zachowaj dla siebie.

i pamiętaj nigdy nie wiesz na pewno ani najlepiej:

> Pobędziesz tu dłużej to zrozumiesz.
            • Gość: Eryk Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.acn.waw.pl 04.09.08, 21:54
              > >to umówmy się, że to nie ty stanowisz o tym kto może a kto nie
              > może
              > > się wypowiadać.
              > zatem:
              > > Więc takie uwagi zachowaj dla siebie.

To chyba jednak ty masz problemy z logiką. Zachowywanie uwag dla siebie a
              decydowanie o tym co ktoś ma mówić to dwie różne sprawy. Jak widzisz, te twoje
              ekwilibrystyczne popisy erudycji na nic się zdają skoro nie ma w nich sensu ani
              logiki.
              • Gość: erdgrk Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.zetosa.com.pl 04.09.08, 22:25

późna pora eryku, więc miesza ci się wszystko, zaś o logikę nigdy przeca cię nie podejrzewałem więc nie błyskaj tutaj teraz tezami iż takową posiadasz i przedkładasz właśnie.

jutro zapytaj szwagra co o tym myśli i napisz tutaj wszystkim, możesz tez komuś dołączyć uwagę aby sobie sprawdził kolor obudowy, pod warunkiem ze ty najpierw sprawdzisz stan swojego uzębienia. Pewnie równie kiepski jak i twoje żarciki, ale to ty wiesz najlepiej, logicznie rzecz traktując.

• Gość: weldon Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 14:56
      > udostępnianie?

Jeżeli tylko jesteście w sieci.

pzdr
      • Gość: Kamila Re: wspólny folder dla dwóch komputerów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.09.08, 15:05
        dzięki :) chyba znalazłam to o co mi chodziło,
        pozdrawiam
    • jap_1 Re: wspólny folder dla dwóch komputerów 04.09.08, 16:15
      www.banita.pl/konf/smbudostwinxp.html
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka