Dodaj do ulubionych

Perfumy na allegro

07.06.05, 11:57
Jak myslicie skad oni biora te podroby markowych perfum po 40 Zl? Te historie
o likwidowanzch hurtowniach mozna miedzy bajki wlozyc.
Obserwuj wątek
    • agamaks Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 12:10
      Z przemytu. To się odprawia jako np.śrubki. Albo wozi busem przez południową
      ganicę. Podróbki to podstawa korespondencji między izbami celnymi a
      kancelariami prawniczymi. pozdry!
      • chatka_ Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 19:24
        A skad sie biora perfumy oryginalne, ktore niektorzy sprzedawcy posiadaja w
        hurtowych ilosciach?
        • agamaks Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 21:29
          To pokaż mi proszę oryginalne perfumy za 40 zł, chyba sama zakupię hurtowe
          ilości.
          • chatka_ Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 22:39
            Naprawde nie widzialas droższych perfum od 140 w góre? Ja wylacznie takie
            widze, bo te za 49,99 to nie wiem co za cuda, bo troche za drogie sa jak na
            odswiezacze powietrza ;)
            • jk Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 22:51
              ja widziałem :)

i też się zastanawiam, dlaczego jest w necie tak tanio... rozumiem, że
              perfumerie w centrach handlowych aą drogie z zasady, ale np. na
              www.pedet.pl jest dużo drożej niż na allegro :)

przykład:
              www.pedet.pl/x_C_I__P_7011295-7010001.html - 214,44
              ssl.allegro.pl/show_item.php?item=53535278 - 130,00

proszę o rozsądne wytłumaczenie :)
              • babunowa Re: Perfumy na allegro 07.06.05, 23:43
                no właśnie ja teź zastanawiam się skąd te wszystkie perfumy?Czyżby aż tyle osób
                podróżowało i kupowało od razu sztuk 50?I skąd się biorą te wszystkie
                testery?Nie wiem jaka jest procedura zamawiania takowych u przedstawicieli,ale
                wydaje mi się czasami będąc w perfumeriach,że robi się to wtedy,kiedy jest taka
                potrzeba...Swoją drogą drażni mnie sprzedaż kosmetyków GWP-czyli takich,które
                powinniśmy dostawać przy zakupie (przykład:kosmetyki firmy Clinique).
                • krysia_laska Re: Perfumy na allegro 08.06.05, 08:14
                  Po prostu tanie pefrumy na Allegro biorą się z przemytu z Chin lub Rosji czy
                  Bułgarii, są to ewidentne podróbki i tyle.
                  Jak byłam na wakacjach w Bułgarii, to widziałam na bazarach stoiska z podróbkami
                  perfum, cena była jedna niezależnie od marki - ok. 20 zł za sztukę
                  • chatka_ Re: Perfumy na allegro 08.06.05, 12:05
                    I z Turcji i Włoch, ale skad sie biorą oryginały?
                    • torrencik Re: Perfumy na allegro 21.06.05, 08:29
                      chatka_ napisała:

> I z Turcji i Włoch, ale skad sie biorą oryginały?

Jesteś takim fachowcem od perfum,że od razu rozpoznajesz PO ZAPACHU orginał od
                      podróbki ???
                      Samo opakowanie to jeszcze nie znaczy jednocześnie,że orginalna jest ZAWARTOŚĆ
                      flakonika z perfumami.

Te wszystkie "orginały" na aukcjach to też podróbki :(

Nawet w normalnych sklepach często sprzedają PODRÓBKI - nie wiedząc o tym :(

Gra jest warta świeczki :) KASA ! KASA ! KASA ! I to jest najważniejszy
                      argument do podrabiania.

A kupowanie na AUKCJACH typu EBAY, ALLLEGRO rzeczy,które widzi się tylko na
                      ekranie monitora to już zakrawa na IDIOTYZM...kupujących :)

• clk Re: Perfumy na allegro 21.06.05, 15:08
                        Odbior osobisty przede wszystkim
                        A perfumumom na allegro mowimy stanowcze nie.
                        dostalam kiedys fajne perfumy, z 2 lata temu, ale zupelnie nie w moim stylu.
                        Spotkalam sie z babka na miescie, sprzedalam, zadala mi dziwna prosble, czy
                        moze mi komentarz wystawic za tydzien jak je przetestuje. Bo kilka razy kupila
                        perfumy, za duzo $$ i nieoryginalne. Komentarz byl jak najbardziej pozytywny,
                        bo byly oryginalne.
                        perfumy? tylko z drogerii, badz testery z pewnego zrodla.
                        nie aukcje.
                      • misiucha1 Re: Perfumy na allegro 25.12.05, 06:01
                        wiesz poczym poznasz orginalnu perfumy-po orginalnych szybko nie ulatnia sie
                        zapach.a ktos kto kupuje bo bardzo zanizonej cenie jest sam sobie
                        winnien,orginalne perfumy kupuje sie w sklepach-drogeriach.jezeli chcesz kupic
                        taniej poczekac na promocje.pozdrawiam
              • iwona9623 Re: Perfumy na allegro 14.09.05, 16:15
                to sa perfumy rozlewane strzykawka i pakowane po nocach opakowanie kosztuje 2zl
                a wyprodukowanie 5 zl i tam jest tylko spiryt i wszedzie ten sam zapach. nie
                kupujcie to naprawde lipa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
            • agamaks Re: Perfumy na allegro 08.06.05, 14:59
              Wątek dotyczył perfum za przysłowiowe 40 zł. Przy droższych jest zupełnie
              możliwe, że to bardziej bezczelni sprzedawcy podrób. Nie kupilabym perfum od
              takiego super sprzedawcy (pomijając, że sobie sama przywożę perfumy i nie
              korzystam z allegro). O oryginalności perfum można się przekonać patrząc np. na
              numery serii i poszczególnych partii/egzemplarzy, wątpię żeby to ktoś dobrze
              podrobił. Ale to mogę probować ocenić dopiero jak widzę partię towaru,
              porównując pewne cechy i mając dane z działu prawnego firmy. Czyli w warunkach
              kancelarii czy zatrudnionego rzeczoznawcy, a nie na fotce do aukcji na allegro.
    • clk Re: Perfumy na allegro 14.06.05, 01:01
      wiem, skad ja mam testery. Nie sprzedaje na allegro tak od razu powiem.
      Mam od sasiadki, ktora ma je z kolei od dzieczyny, ktora masowo z niemiec ma
      testety. zajmuje sie tym na duza skale i zawsze ma oryginaly. Ostatnio za EDP
      Elizabeth Arden 5th avenue zaplacilam 100zl (125ml). bez korka, w pudelku
      papierowym, ale pachna, sa takie same, identyczne itd jak te, ktore mialam z
      sephory.

Z drugiej strony rozbraja mnie naiwnosc perfumy markowe za 40zl...?
      • 149k Re: Perfumy na allegro 12.09.05, 01:44
        ja kupowałem Aqua Di Gio - Amramni za 48zł 100ml -wyglądają na oryginały ale mają jakiś słaby zapach
        innym razem kupowałem Hugo Boss szary za 60zł to byłem bardzo zadowlony, bo podróbki "Refan" takie nalewane kosztują 1,2zł za ml tak więc ja tam to kupuje i ryzykuje
        • paula_blue Re: Perfumy na allegro 26.12.05, 20:41
          149k napisał:

> ja kupowałem Aqua Di Gio - Amramni za 48zł 100ml -wyglądają na oryginały ale ma
          > ją jakiś słaby zapach

Zrobiłam dokładnie to samo, kupiłam te perfumy dla faceta, wszystko wygląda
          elegancko, ale zapach puszcza po 30 minutach.

Z drugiej strony - dwa razy kupowałam wody w tzw. "penach" 8 ml, kenzo flower i
          chanel chance po około 12 zł - i były ok.

Stąd moja skromna sugestia - im tańsze duże opakowania tym większe
          prawdopodobieństwo bubla.
    • sibelius1 Juz wam pisze, skad sie biora ... 07.12.05, 20:37
      .. legalne tzn oryginalne wody toaletowe po duzo nizszych cenach. A wiem, bo
      pracuje w firmie kosmetycznej i mam te wiedze w malym palcu ;-)
      1. Bezposrednio od dystrybutora - kilka razy do roku sa kiermasze, na ktorych
      markowe perfumy mozna kupic o polowe taniej. Oczywiscie tylko za zaproszeniami
      i dla wtajemniczonych VIP-ow (pozal sie Boze ...).
      2. Starsze zapachy, nie nowosci, sa wyprzedawane 70-80 proc. taniej wtedy,
      jesli zalegaja w magazynie u dystrybutora dluzej niz 2 lata. Wiadomo, ze sie
      nie sprzedadza po zwyklej cenie, a utylizacja kosztuje.
      3. Od pracownikow perfumerii, ktorzy moga kupowac produkty taniej o 40 proc.
      (taka jest marza sklepu). Nawet jesli sprzeda 20 proc. taniej, to i tak na tym
      zarobi.
      4. Testery - sa kradzione przez ludzi z perfumerii i wystawiane na Allegro.
      Jesli szef perfumerii co tydzien zamawia 20 testerow to na kilometr cuchnie
      szwindlem, bo nie sposob w tydzien zuzyc takiej ilosci zapachow.
      5. Od rozmaitych "jurorek" konkursow urodowych. Sami co roku wysylamy do
      roznych pism tony kosmetykow, ktore szacowne jury testuje i ocenia. Oczywiscie
      tylko w teorii, bo taka na przyklad Jola P z wiodacego magazynu kobiecego, czy
      jej konkurentka Grazyna O z innego magazynu nie jest w stanie nawet powachac
      wszystkiego, co dostaje, wiec pewnie komus to przekazuje, by opylic na lewo ;-)
      6. I wreszcie od pracownikow firm kosmetycznych, ktorzy takze moga zaopatrywac
      sie pol darmo w kosmetyki (zwykle za 40-50 proc. ich wartosci).
      7. A na koniec - zdarza sie tez, ze ktos kupi albo dostanie zapach, ktory mu
      nie podpasuje, dlatego go wystawia na aukcje. Sama ze dwa razy upolowalam
      okazje z tego wlasnie powodu ;-)

To tyle co do legalnych zapachow, bo oczywiscie Allegro zalane jest cala masa
      podrobek.

• spiral_architect Re: Juz wam pisze, skad sie biora ... 08.12.05, 18:00
        Yves Saint Laurent "NU"

30 ml, Eau de parfum

Cena w Sephorze - 277 PLN

Cena w jednej z brytyjskich sieci drogeryjno-perfumeryjnych - w przeliczeniu 42 PLN

Wszystko jasne :) ?
        • babunowa Re: Juz wam pisze, skad sie biora ... 29.12.05, 21:16
          podaj nazwę sieci;)
    • majjada Re: Perfumy na allegro 22.12.05, 14:34
      Te perfumy sa tylko troche tansze od tych przywozonych z niemiec. Za nasza
      zachodnia granica dzialaja cale szajki jumaczy ktorzy pozniej sprzedaja lewy
      towar posrednikom handlujacym na rankach. Podobnie moze byc z allegro. Ja
      kupuje orginalne kosmetyki polowe taniej - i oczywiscie wolalabym zeby byly z
      likwidacji hurtowni - nie ucierpialby na tym moj kregoslup moralny.
      • krystian.wawa Re: Perfumy na allegro 23.12.05, 17:13
        Ja niestety dałem się nabić w butelkę na allegro. Znalazłem pewną panią która
        sprzedawałą perfumy, niby oryginalne i ta sama śpiewka- likwidajca perfumerii.
        A ponieważ cena wynosiłą 77zł za Hugo Bossa srebrengo za 100Ml to stwierdziłem
        że jest to oryginał, pozytywnych komentarzy miała około 200 i 0 czy 1 negatywa-
        już nie pamiętam. Zadzwoniłem czy nie mogłaby osobiście odebrać ona na to że
        Ok. Spotkaliśmy się,zapłacuiłem wszystko wyglądao OK, prosiła tylko by nie
        kupować na allegro bo zapłaci prowizję-no to ja uczciwy człowiek zgodziłem się.
        Na drugi dzień po zakupie, mocno zacząłem testować te perfumy na sobie i
        ubraniach (zapach i trwałość. Doszedłem do wniosku że nawalili tam sporo
        spirytusu, klor moich perfum jest prawie przezroczysty,80% "perfum" to spiryt a
        reszta to perfumy oryginalne...
        Już nie wiem gdzie taniej mógłbym kupić taniej perfumy i oryginalne, ponieważ
        nie znam nikogo z perfumerii....
        • babunowa Re: Perfumy na allegro 29.12.05, 21:17
          77zeta za 100ml Bossa?
          hmmm no to raczej mogłeś być pewien,że to podróba...ale i tak przykro mi.Podaj
          nick'a tej osoby.
          • downunderguy Re: caly ten smrod jest made in china... 01.01.06, 10:26
            a propo - czy stac was na orginaly? - zarabiacie $500 - a chcecie pachnidla za
            $100 - jak w prl - calo rodzina zapierdalala miesiac na dzinsy dla swojej
            zezowatej pociechy - ten chinski szaiz jest dla takich jak wy wiec przyjmijcie
            do wiadomosci co kupujecie i na co was stac - w ozz ten szaiz kosztyje $A10-15
            i mozna kupic na kazdym pchlim targu - ale jest scigany i konfiskowany jako
            podroba.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka