Gość: el_czupakabra IP: 79.97.244.* 28.09.08, 13:21 Witam, mam PC i miejsce na HDD mi sie konczy. Czy moge dolozyc kazdy dysk, czy musi on byc taki sam jak mam? Jak sprawdzic jaki mam dysk? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Frugo Re: Jaki HDD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 13:32 Podaj chociaż nazwę płyty główne i jaki system, czy z SP2. Obecnie są dwa rodzaje dysków ATA (starszy standard) i SATA-nowszy. Nie wiem co obsługuje twoja płyta główna. Jeszcze chyba jakieś klony SATA są. W sumie to jest chyba najważniejsze. Reszta już zależy czego oczekujesz od takiego dysku. Link Zgłoś
Gość: el_czupakabra Re: Jaki HDD? IP: 79.97.244.* 28.09.08, 14:30 tytaj jest print screen z menegera urzadzen img529.imageshack.us/my.php?image=sssno9.jpg Link Zgłoś
Gość: Gość Re: Jaki HDD? IP: *.acn.waw.pl 28.09.08, 17:40 Ale o co konkretnie pytasz? Bo przecież typ dysku masz podany w menedzerze urzadzen. Link Zgłoś
Gość: el_czupakabra Re: Jaki HDD? IP: 79.97.244.* 28.09.08, 17:55 Pytam jaki dysk mam dokupic? IDE SATA SATA 2 ATA ? Zupelnie sie na tym nie znam :( Link Zgłoś
Gość: dyskopata Re: Jaki HDD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:46 Z tego co widac na obrazku to masz dysk: skocz.pl/hitachi160 czyli HITACHI 160 GTB SATAII . Czyli mozesz kupić KAŻDY z tych tutaj dysków i będzie pasował: skocz.pl/seagateSATAII skocz.pl/wdcSATAII i nawet tej samej fimry co juz go masz, czyli HITACHI: skocz.pl/hitachiSATAII Do wyboru - do koloru. WSZYSTKIE będą pasowały i działały prawidłowo. POLECAM coś z SEAGATE lub WDC ! Niekoniecznie muszą byc o pojemności 160 GB - czyli takiej jaki już masz. Może być wiekszy lub mniejszy. :) Link Zgłoś
Gość: dyskopata Re: Jaki HDD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.08, 19:48 I niekoniecznie w sklepach Komputronik !!!! W KAŻDYM, dobrym sklepie komputerowym kupisz te dyski. Podałem tylko linki, żebyś wiedział o jakie dyski konkretnie chodzi. :) Link Zgłoś