Dodaj do ulubionych

proste pytanie o worda

29.09.08, 22:19
od kilku dni uczę się posługiwać Vistą i najnowszym officem. Jest to
koszmar, bo nie znam się na obsłudze komputera więcej niż na
uruchamianiu pralki. Mama wiele prostych problemów:
1. nie potrafię zapisać dokumentu juz zapisanego na dokument z inną
nazwą (kiedyś było: plik/zapisz jako....
2. w prawym górnym rogu zawsze była opcja zamnkięcia otwartego
dokumentu. Teraz jest wyłącznie możliwość zamnknięcia programu.
Pytań na tym poziomie mam furę. Może ktoś pomoże mi przynajmniej z
tymi. Będę wdzięczna.
eberta
Obserwuj wątek
    • Gość: akodo Re: proste pytanie o worda IP: *.chello.pl 29.09.08, 22:45
      Nie wiem o jakiego Offica Ci chodzi bo nie napisałaś, domyślam się że o 2007?
      np. w word 2007 jest normalnie dostępna opcja "zapisz jako", w lewym górnym rogu
      jest takie kółeczko (znaczek Office) i otwiera całe menu, nie masz tam opcji
      zapisz jako?
      Domyślnie word funkcjonuje tak, że każdy dokument otwiera jakby osobny program,
      w czym Ci to przeszkadza a raczej do czego potrzebny Ci otwarty Word bez zadnego
      dokumentu? Zamykasz plik i zamyka się program, może da się to zmienić by było
      podobnie jak w excelu ale nie widzialem nigdy takiej potrzeby wiec nei wiem.

Jesli masz problemy z tak podstawowymi funkcjami to korzystaj z pomocy dostępnej
      zawsze pod klawiszem F1
    • l.george.l Re: proste pytanie o worda 29.09.08, 22:51
      Na górnej belce masz mały trójkącik z kreseczką. Gdy na niego klikiniesz
      rozwinie się menu "dostosuj pasek narzędzi, szybki dostęp". Tam możesz wybrać
      funkcje, które chcesz mieć dostępne na belkach, m.in. "zapisz jako" i "zamknij".
    • qandre Re: proste pytanie o worda 29.09.08, 23:42
      ad 2. Kliknij w "Przycisk pakietu Office" (kolorowy w lewym górnym rogu) > przycisk "Opcje programu Word" > pozycja "Zaawansowane" > pole "Wyświetlanie" > odznacz "Pokaż wszystkie okna na pasku zadań".

Przełączanie między dokumentami (oknami) Ctrl + F6 (Ctrl + Shift + F6) lub "Widok" > "Przełącz okna". Opcję (ikonę) "Przełącz okna" możesz dodać do paska narzędzi "Szybki dostęp".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka