wowa11 26.10.03, 16:23 ściągnąłem sobie muzyczkę, teraz próbuję uruchomić, a tu się okazuje, że to jakieś pliki MPC i za Chiny Ludowe nie mogę ich zmienić na mp3, co zrović? Link Zgłoś Obserwuj wątek
franzmaurer Re: MPC - jak uruchomić 28.10.03, 08:16 wowa11 napisał: > ściągnąłem sobie muzyczkę, teraz próbuję uruchomić, a tu się okazuje, że to > jakieś pliki MPC i za Chiny Ludowe nie mogę ich zmienić na mp3, co zrović? Nie zmieniaj ich na mp3 bo .mpc daje lepsza jakość - odpowiedni plugin do Winampa albo Foobar 2000 i jazda ;) Link Zgłoś
wowa11 Re: MPC - jak uruchomić 28.10.03, 18:38 no tak, tylko że ja chciałbym też przegrać to na Cd tak żebt słuchać ze zwykłego sprzętu. a jakość mpc jest lepsza od mp3? co to wogóle za rozszerzenie? Link Zgłoś
aronia Re: MPC - jak uruchomić 31.10.03, 22:13 wowa11 napisał: > no tak, tylko że ja chciałbym też przegrać to na Cd tak żebt słuchać ze > zwykłego sprzętu. Zaden problem. Instalujesz stosowna wtyczke do Nero (do pobrania np. ze strony neroplugins.cd-rw.org/ - i wypalasz cd-audio jak z mp3. > a jakość mpc jest lepsza od mp3? Niektórzy twierdzą, że tak, choc to zalezy jeszcze od uzytego bitrate'u i tego, jaki rodzaj muzyki się kompresuje (ponoć mpc lepiej sie nadaje do perkusyjnych sampli). Ale osobiście śmiem twierdzić, że jesli ktoś jest w stanie wychwycić baaardzo subtelne róznice między mp3 a mpc, to w ogóle nie zawraca sobie głowy stratnymi formatami, tylko wybiera bezstratne, jak chocby flac czy ape. > co to wogóle za rozszerzenie? A poszperaj w google. Jest pełno stron na temat róznych formatów kompresji muzyki. Pozdr. Link Zgłoś