Gość: sandwich IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.03, 19:01 Jak za pomocą USB zrobić sieć z dwóch pecetów? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: JacekD Re: USB i dwa pecety IP: *.acn.waw.pl 28.10.03, 21:02 A ja poraz kolejny, przypominam o skrosowanym kablu sieciowym. Połączenie komputerów moża zrealizować za pomocą odpowiednio przygotowanego kabla sieciowego. Jeden warunek: komputery muszą mieć karty sieciowe. Jeśli ich nie mają potrzebujesz kabel USB PC2PC. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: USB i dwa pecety IP: *.visp.energis.pl 28.10.03, 20:03 christo.christo napisał: > Nie można. Trzeba było przynajmniej dopisać "chyba". ;-) Link Zgłoś
sandwich1 Re: USB i dwa pecety 29.10.03, 13:29 Dziękuję za odpowiedzi. Wynika z tego, że gra nie warta świeczki. Karta sieciowa kosztuje ok. 35 zł, a jedną już mam. PZDRW Link Zgłoś
Gość: spoko Re: USB i dwa pecety IP: *.gemini.net.pl / 192.168.20.* 29.10.03, 15:07 sandwich1 napisał: > Dziękuję za odpowiedzi. > Wynika z tego, że gra nie warta świeczki. Karta sieciowa kosztuje ok. 35 zł, a > jedną już mam. > > PZDRW Da sie i gra jest warta swieczki, bo nie kazdy ma sieciowke (no, ja akurat mam, ale jest na niej inet, a do laptopa na PCMPCI sporo kosztuje 250<), a USB prawie kazdy komputer ma (a na 100% maja wszystkie nowsze). Kabel mnie kosztowal 40,- i kupisz go w wiekszosci sklepow komputerowych. Tranfer jest nizely (do 6 tylko nie pamietam czy Mb, czy MB). Mozna tak podpiac do 8 komputerow. Nie ma problemow z polaczeniem, co czesto zdarza sie przy zwyklych LAN. Od razu dostajesz soft do tego. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: arti Re: USB i dwa pecety IP: *.walbrzych.cvx.ppp.tpnet.pl 30.10.03, 00:58 wejdz na allegro i kup kabel usb do transmisji danych , dostaniesz do niego program pc-linq i bez krosów kart sieciowych chula aż miło transfer do 12mb przy usb 2.0 przy 1.1 troche mniej Link Zgłoś
sandwich1 Re: USB i dwa pecety 30.10.03, 07:45 Pewnie! Kabelek od 60 zł - 2m. Ja nie mam komputerów na jednym stoliku. Aby je połączyć potrzebuję 15m kabla. Dochodzi do tego konieczność zakupu 2 reapeterów - 80 zł. Razem 140 zł. Bardziej jednak opłacalna jest karta sieciowa. Link Zgłoś
Gość: JacekD Re: USB i dwa pecety IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.03, 10:37 Jeśli ktoś mówi o transferze 12 MB - dobry, to co powie o transferze po sieciówkach 100MB? Link Zgłoś