Gość: ala IP: 78.8.221.* 05.01.09, 02:00 jak zrobić ,żeby mi się nie zapisywały przeglądane dokumenty w start - dokumenty ? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kolobos Re: start - dokumenty IP: *.escom.net.pl 05.01.09, 02:14 Zainstaluj TweakUi (znajdziesz na google) w programie wybierz Explorer -> odznacz Allow Recent Documents on Start menu oraz zaznacz Clear document History on exit. Link Zgłoś
Gość: pcyk Re: start - dokumenty IP: 193.109.225.* 05.01.09, 02:23 Wersja bez instalowania czegokolwiek, pod warunkiem, że masz Windows XP ;p : -klikasz prawym przyciskiem na pasku zadań i wybierasz "Właściwości" -przechodzisz do zakładki "Start Menu" -z 2 dostępnych opcji musisz wybrać "Start menu" (a nie "Classis Start menu") i potem klikasz na "Dostosuj" -przechodzisz do zakładki "Zaawansowane" i tam zaznaczasz kwadracik przy opcji "Wyświetl moje ostatnio otwierane dokumenty" (czy jakoś podobnie, bo nie wiem jak to zostało przetłumaczone w polskim XP) -klikasz na "Zastosuj" i powinno być ok. Link Zgłoś
Gość: ala Re: start - dokumenty IP: 78.8.221.* 05.01.09, 04:42 niestety wykasować idzie, ale ciągle nowe się zapisują ( przeglądane dokumenty ). Link Zgłoś
Gość: ala Re: start - dokumenty IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.01.09, 00:21 może ktoś wie jak to zrobić ,żeby mi się nie zapisywało. Nie chcę zaśmiecać kompa jakiomiś programami. Przed instalacją nowego xp miałam to zrobione, ale nie pamiętam jak to było zrobione. Link Zgłoś
Gość: pcyk Re: start - dokumenty IP: 193.109.225.* 06.01.09, 09:13 Mała pomyłka z mojej strony - powinno być: -przechodzisz do zakładki "Zaawansowane" i tam ODZNACZASZ kwadracik przy opcji "Wyświetl moje ostatnio otwierane dokumenty" I wtedy z menu znikają Ci ostatnio otwierane dokumenty. Link Zgłoś
Gość: pcyk Re: start - dokumenty IP: 193.109.225.* 06.01.09, 09:20 Ewentualnie drugi sposób (powinien zadziałać niezależnie od tego jaki masz styl menu, ale musisz dokonać zmian w rejestrze): Klikasz: Start>Uruchom>regedit i potem przechodzisz do klucza: HKEY_CURRENT_USER/Software/Microsoft/Windows/CurrentVersion/Explorer/Advanced>Start_ShowRecentDocs klikasz 2 razy i zmieniasz wartość z 1 na 0 Link Zgłoś
Gość: ala Re: start - dokumenty IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.01.09, 03:34 u mnie w rejestrze jest ustawione na "0". Zmieniłem na 1 ale to też nic nie daje. Link Zgłoś
Gość: Bulka Re: start - dokumenty IP: *.acn.waw.pl 07.01.09, 08:40 prawie na samym dole www.searchengines.pl/index.php?showtopic=5989&st=30&p=54506 Link Zgłoś