noname80 23.02.09, 23:03 Witam, Mam problem który antywirus wybrać. Czy ktoś by mógł mi napisać czym tak naprawdę się różnią od siebie? Z góry dziękuje. Link Zgłoś Obserwuj wątek
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 23.02.09, 23:46 Dzielą się na dwie grupy, darmowe i płatne. Te darmowe nie zapewniają pełnej ochrony, Płatne tak I jeszcze jedno, wybór antywirusa do wymagań systemowych komputera :) Link Zgłoś
lemari Re: Antywirus - który wybrać 24.02.09, 00:00 dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=136&Przeglad+komercyjnych+pakietow+zabezpieczajacych dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=205&Test+bezplatnych+programow+antywirusowych www.google.pl/search?rlz=1C1GGLS_plPL291PL304&sourceid=chrome&ie=UTF-8&q=jaki+antywirus Link Zgłoś
Gość: edward33 Re: Antywirus - który wybrać IP: 84.201.219.* 24.02.09, 08:40 przetestuj skanery on-line ze strony programy-za-free.pl/Skanery-On-Line/ i wtedy stwierdzisz, który Ci odpowiada najlepiej!! Link Zgłoś
zenpc Re: Antywirus - który wybrać 25.02.09, 02:11 Tu też masz anty wirusy online, www.proline.pl/index.php?id=antywirusy ale co ważniejsze antyspyware, antydialery i anty konie trojańskie! A teraz jest wielki problem z rockitami na pendrivach, warto przeczytać: www.proline.pl/sklep.php?n=uwaga-na-wirusy-pamieciach-usb-flash-pendrive-karty-pamieci Link Zgłoś
m.gregor Re: Antywirus - który wybrać 26.02.09, 07:47 Co to do cholery jest rockit? Herbie Hancock mial kiedys taki utwor ale chyba nie chodzi Ci o mp3... Link Zgłoś
Gość: Avast_Fan Re: Antywirus - który wybrać IP: *.chello.pl 24.02.09, 12:32 Avast jest zdecydowanie najlepszym antywirusem ponieważ: 1. Avast mówi po polsku: www.wrzuta.pl/audio/vFDAk3uTtq/avast_mowi 2. Avast ma ładne skórki: www.avastpl.com/skins.php Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 25.02.09, 12:10 Avast mówi po polsku- Avast ma ładne skórki- Co to do ochrony komputera, AVAST to najgorszy badziew !!! Przepuszcza wszystko !!!!!!!!!!!!! Link Zgłoś
mmalenski Re: Antywirus - który wybrać 24.02.09, 13:05 Z płatnych polecam Eset Smart Security a z darmowych Avast rzecz jasna. Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 24.02.09, 22:32 dziękuje wszytskim za odpowiedzi. To program do firmy więc potrzebuje licencie. skorzystam z rady mmalenski i zobacze co to za program. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 24.02.09, 22:40 Eset smart Security to bardzo dobry wybór, prosty interfejs, można jeszcze pomyślec o Kaspersky i Bitdefender z komercyjnych . Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 25.02.09, 10:33 a jeszcze mam pytanie. dlaczego te darmowe jak np Avast mają rzekomo nie chronic mojego komputera tak dobrze przed wirusami jak te płatne? Link Zgłoś
Gość: Iks Re: Antywirus - który wybrać IP: *.acn.waw.pl 25.02.09, 10:42 > a jeszcze mam pytanie. dlaczego te darmowe jak np Avast mają rzekomo > nie chronic mojego komputera tak dobrze przed wirusami jak te płatne? To bzdura nie mająca nic wspólnego z rzeczywistością. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 25.02.09, 12:08 To nie jest bzdura, Avasta bym zainstalował gdybym miał zamiar zainfekować kompa, przepuszcza wszystko, AVG kiedyś pobrałem instalatora- czuwał na tym avast-po instalacji już nie uruchomiłem kompa tak skutecznie mi go zablokował trojan czy inny robak. Wiadomo, za co zapłacisz jest ok, nikt ci nie da w pełni funkcjonalnego programu za free (chodzi mi o antyvirus) Link Zgłoś
Gość: Emeryt Do maras2011 ---- Antywirus - który wybrać IP: *.chello.pl 25.02.09, 23:23 maras2011 napisał: > To nie jest bzdura, Avasta bym zainstalował gdybym miał zamiar zainfekować kompa, przepuszcza wszystko, AVG kiedyś pobrałem instalatora- czuwał na tym avast-po instalacji już nie uruchomiłem kompa tak skutecznie mi go zablokował trojan czy inny robak. wnioskując z twojej wypowiedzi po prostu zainstalowałeś AVG , mając już zainstalowanego Avasta. Należy pamiętać, że można mieć zainstalowany tylko jeden program antywirusowy bo jeśli jest ich więcej tak jak w twoim wypadku są duze problemy Link Zgłoś
maras2011 Re: Do maras2011 ---- Antywirus - który wybrać 26.02.09, 00:36 wnioskując z twojej wypowiedzi po prostu zainstalowałeś AVG , mając już zainstalowanego Avasta. Należy pamiętać, że można mieć zainstalowany tylko jeden program antywirusowy bo jeśli jest ich więcej tak jak w twoim wypadku są duze problemy Odinstalowałem avasta, następnie odłączyłem kabel neta,i instalowałem nieszczęsne AVG !!! Link Zgłoś
Gość: Moena Re: Antywirus - który wybrać IP: 83.168.94.* 25.02.09, 21:36 Podstawowoy podziala - za kasę/za free ;) I teraz: a. za kasę: 1. Norton Internet Security 2009 - uzywam obecnie - ta wersja obala mity o zamuleniu kompa przez Symantecowe programy - dziala naprawde szybko i skutecznie 2. nod32- uzywalem wczesniej - tez jest ok 3. Kaspersky - uzywalem przed nodem- mialem tylko 3miesiace triala - ogolnie moze byc, choc mnie nie urzekl.. b. za free 1. czy 4. Avast - dobry bo tani, a ze moze i miewa czasem problemy.. coz cos za cos.. Link Zgłoś
Gość: wariat Re: Antywirus - który wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 25.02.09, 23:02 Subiektywnie: - Kaspera miałem - nie podobał mi sie - Noda miałem - troszkę mi system mulil - Nortona 2009 - mam - jestem zadowolony, zmieniac nie zamierzam Link Zgłoś
Gość: tequila78 Re: Antywirus - który wybrać IP: *.pureserver.info 26.02.09, 00:57 popróbuj z wersjami testowymi zazwyczaj producenci zapewniaja jazdy probne swoich produktów, ja tez aktualnie szukam cos dla siebie. Poczytalem kilka opini na ten temat, aktualnie z tego co sie zorientowalem najlepiej wypada Norton zresztą sam poczytaj np tutaj dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=2756&Norton+AntiVirus+2009+16.1.0.33+PL Link Zgłoś
Gość: eq Re: Antywirus - który wybrać IP: *.rdm.vectranet.pl 26.02.09, 01:37 Tylko głupcy piszą, że płatne AV ochronią przed wirami, a darmowe nie. Fora gdzie sprawdza się logi roją się od nieboraków, którym płatne AV nic nie pomogły, bo najważniejszym AV jest to coś co każdy powinien mieć między uszami. Ludzie rozumni latami nic nie łapią, a jedynym ich zabezpieczeniem jest zapora systemowa i załatany system. Najlepszy jest ten koleś, który tak się boi, że w czasie instalacji AV odłącza kabel od neta, buhahahahha. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 26.02.09, 02:48 Najlepszy jest ten koleś, który tak się boi, że w czasie instalacji AV odłącza kabel od neta, buhahahahha. Co do głupców , napisał to jeden z nich, tekst powyżej !!! zapora systemowa windows a co ona daje, nie rozsmieszaj mnie, Nie masz pojęcia o zabezpieczeniu więc się nie udzielaj !!! Kobieta pisze że chce program do firmy, za który sobie odliczy od vat, a wy jej chcecie na siłę wcisnąć jakieś bezpłatne badziewie chyba że po prostu was nie stać :( Link Zgłoś
m.gregor Re: Antywirus - który wybrać 04.03.09, 00:16 1 - nie ma 100% skutecznych antywirusow 2 - wersje darmowe. Hmmm...Fajnie. OK. Ale 99% z nich nie mozna uzywac komercyjnie w firmie (np. Avast'a, AVG itp). Trzeba poczytac licencje. Link Zgłoś
m.gregor Re: Antywirus - który wybrać 26.02.09, 07:54 Do wszystkich polecajacych darmowego Avasta do firmy. Poczytajcie sobie licencje wersji HOME...Program do uzytku TYLKO niekomercyjnego (czyli nie w firmie). Wersja do firmy to wersja Professional i jest platna i za rok kosztuje 159 PLN. Za 20 PLN wiecej mozna kupic Eset Smart Security ktory bedzie: - mial wiecej funkcjonalnosci (firewall, antyspam) - bedzie skuteczniejszy - bedzie mniej obciazal system - bedzie tanszy przy wznowieniu - bedzie mial polska pomoc techniczna Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 26.02.09, 19:38 no i tu się właśnie zaczynają schody. nie każdy antywirus który jest dobry do użytku domowego jest świetny dla firmy. Cenowo też wypadają różnie.duzo osób ma nortona ale tak naprawdę sami nie wiedza czy jest dobry czy nie i ja sam juz nie wiem co wybrać Link Zgłoś
Gość: Raiss Re: Antywirus - który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.09, 22:33 Ja mam Pande IS 2009 i sprawdza się dobrze. Do firmy będzie się nadawała. Skuteczna przeciwko wszelkiego typu zagrożeniom. Link Zgłoś
m.gregor Re: Antywirus - który wybrać 27.02.09, 01:08 Ta...To chyba najbardziej obciazajacy komputer system antywirusowy jaki swiat widzial. Wszystko jest od tego badziewia szybsze...Wszystko tylko nie Panda... Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 27.02.09, 19:20 a możesz rozwinąć swoją wypowiedź. Kożystałeś z Pandy? Bo ja taką odpowiedź wiele razy słyszałem i nie dotyczyły one tylko Pandy. Co było nie tak? Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 28.02.09, 01:59 Też miałem Pande 2008 + Firewall , nic mi kompa nie muliła, dośc wolno skanowała , ale to sie da przeżyć , nie robi sie tego non stop, teraz mam nod 32 i jest ok, do firmy i jak będą robione przelewy itp. to kaspersky, a czy muli kompa to zależy jakiego sie ma . Link Zgłoś
m.gregor Re: Antywirus - który wybrać 28.02.09, 02:41 Tak. Uzywalem. Samego antywirusa i pakietu IS. Oba sprawialy ze praca na typowym (C2D, 2 GB RAM) komputerze stawala sie katorga. Ciagle false-positive alarmy. Ciagle pytanie sie o wszystko (poczawszy od aktualizacji skonczywszy na ataku z internetu). Oba programy chodzily na ustawieniach domyslnych. Wiem ze to Panda bo po deinstalacji komputer odżywał i dawal sie normalnie i komfortowo uzywac. Do tego Pani Panda stwierdzila ze w mojej skrzynce odbiorczej w OE jest wirus i bez pytania usunela caly plik (nie przeniosla do kwarantanny ale go usunela). Dlatego stwierdzam ze to nie jest dobry produkt. Powiesz mi: a bo ja trzeba skonfigurowac. Pokaz mi chociaz jednego, szarego uzytkownika z ulicy ktory przychodzi do sklepu, kupuje Pande, instaluje ja na komputerze a potem spedza pare godzin na konfigurowaniu tego badziewia zeby dalo sie pracowac. Hmmm? Zapewniam Cie ze 95% kupujacych NIE WIE po co im tak naprawde program antywirusowy (co robi, co oznaczaja pytania ktore on im zadaje podczas pracy, co robic w razie wykrycia wirusa) a kupuja go tylko dlatego ze ktos im kazal/polecil/przeczytali w "Komputer swiecie" albo innym "branzowym" brukowcu. I zapewniam Cie ze na pewno nie beda grzebali w konfiguracji bo nawet nie wiedza jak sie do niej dostac. A informacje firewall'a o probie polaczenia z komputerem z internetu beda zamykali X'em albo klikali anuluj/dopusc bo nie maja pojecia o tym jak poprawnie skonfigurowac firewall'a. Np. taki Eset Smart Security (albo Norton Internet Security). Dzialaja poprawnie i komfortowo tuz po instalacji. Nie wymagaja zadnej konfiguracji (no chyba ze ktos oczekuje np. skanowania plikow archiwow w czasie rzeczywistym albo musi wylaczyc jakis katalog ze skanowania). Do tego nie rzygaja co 5 sec alertami false-positive bo znalazly cookie. I nie zajmuja polowy dostepnej pamieci bo kazdy modul programu posiada wlasny silnik skanujacy ladujacy sie do pamieci podczas startu. Poczytaj prosze troche informacji, testow, benchmarkow antywirusow. Ale nie w Chipie, PC World czy "wspanialym" Komputer Swiecie gdzie wygrywa ten program ktory dostarczy do redakcji 50 szt jako "gift". Poczytaj niezalezne badania VB, AV-Comparatives czy ICSA. To sa dla mnie kompetentne badania. Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 02.03.09, 14:43 zgoda kiedyś z Pandą mogło byc nie za ciekawie, ale mamy rok 2009 i w zasadzie każdy szanujący sie producenty tego typu oprogramowania wypuścił na rynek nowy produkt. wiem że np. Panda ma ulepszony system wymiany informacji o wirusach a taki Norton dajmy na to system przyspieszający skanowanie... Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 02.03.09, 16:09 Wiem że ustawienia (konfiguracja) dla laika jest czymś trudnym, mam siostrzeńca co wszystkie powiadomienia gasił X, można wyłączyć te wszystkie powiadomieni, a teraz w ESET Smart Security można powiadomienia firew... wyłączyć podczas instalacji, Eset )Nod) jest ok, kasprersky też ok, nawet na domyślnych ustawieniach, może tylko trzeba wyłączyć powiadomienia o atakach sieciowych, co do Pandy nie odczuwam różnicy przy zmianie na nod, (Intel Core 2 Quad Q6600 ) Tak jak pisałem "program odpowiedni wymaganiom systemowych" Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 03.03.09, 21:15 widziałem Pande i nie wydaje mi się żeby była trudna w obsłudze. Każda osoba bez problemu da sobie radę. Link Zgłoś
sunny32 Re: Antywirus - który wybrać 02.03.09, 16:15 Miałam juz mnóstwo programow antywirusowych, płatnych i darmowych i najlepszy dla mnie Kaspersky. Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 03.03.09, 22:56 A czym on się dla ciebie wyróżnia spośród innych program jak Panda czy NOD? Link Zgłoś
r0ger Re: Antywirus - który wybrać 04.03.09, 10:30 m.gregor od lat zachwala produkty firmy Eset, tak jak ja te od Symantec'a. I twierdzę, że zarówno ativirus 2009, jak i NIS 2009 to świetne programy. Instalacja trwa poniżej minuty (realnie!), nie potrzebny jest restart komputera, aktualizacje góra co 15 min i świetna wykrywalność, a przy tym naprawdę niezauważalne obciążenie komputera. Licencja na 3 komputery kosztuje 185zł, lub 129zł za uaktualnienie. Link Zgłoś
Gość: Emilio Re: Antywirus - który wybrać IP: *.hekko.net.pl 04.03.09, 11:22 Popieram Rogera - obydwa programy markowe. Wybor antywira w obecnych czasach to rowniez kwestia subiektywnego gustu. Ja uzywam Nortona i sobie chwale. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 04.03.09, 19:53 co do Pandy nie odczuwam różnicy przy zmianie na nod, (Intel Core 2 Co do mojego postu na temat Pandy- zwracam honor innym piszącym, Panda Internet Security 2009 muli strasznie kompy, nawet dobre, Eset jednak najlepszy !i kaspersky. Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 04.03.09, 20:57 Zgodze się z toba że w dzisiejszych czasach wybór antywirusa to kwestia gustu. Ktoś uważa że NOD jest dobry inny że Panda a jeszcze inny że kaspersky. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 04.03.09, 23:54 Nie tak do końca ! Wymagania systemowe antywirusa dostosowane do komputer !!! Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 06.03.09, 20:38 ale do każdego programu komputerowego masz jakieś wymagania systemowe. To jest normalne że najpierw się czyta jakie ma wymagania. Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 06.03.09, 21:57 co Powinno? tak powinno patrzeć się zawsze co jest na pierwszej stroni (po spisie treści) napisane. tutaj się z toba zgadzam. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 06.03.09, 22:17 Powinno się sprawdzać (bez a) choć nie sądzę że wszyscy to robią Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 07.03.09, 12:44 Na pewno tego nie robią, a potem na forum są wypowiedzi że ten antywirus jest słaby a tamten to dno. Link Zgłoś
maras2011 Re: Antywirus - który wybrać 07.03.09, 13:43 Dokładnie, piszą że im kompa muli itp. Cóż zrobić, laptopy z zintegrowaną grafika i pytania: Dla czego mu gra nie idzie, Link Zgłoś
noname80 Re: Antywirus - który wybrać 07.03.09, 15:38 ale teraz komputery też masz takie. Kup gdzieś jednosteke to też z zintegrowaną kartą graficzną. A co do gier. zawsze są ustawienia. detale można zmiejszyć. A z antywirami już taki nie zrobisz. Link Zgłoś
bartek.usta-usta Re: Antywirus - który wybrać 17.04.09, 14:06 Witam :) Nie będę Wam opowiadał o g dacie - pewnie każdy z was już coś o nim słyszał. Moje pytanie brzmi czy macie (wybraliście) już swojego antywirusa z którego jesteście zadowoleni? W ramach Usta-Usta chcemy porównać je z g datą i wystawić wspólnie jakąś obiektywną ocenę :) Link Zgłoś
Gość: Zbyszek Defense Wall HIPS IP: *.chello.pl 24.04.09, 18:23 Defense Wall HIPS - skutecznoscia bije na glowe programy AV Link Zgłoś
Gość: maria Re: Antywirus - który wybrać IP: *.devs.futuro.pl 09.05.13, 13:22 F-Secure Internet Security 2012 to dobry pakiet zabezpieczający. Charakteryzuje się dobrą ochroną antywirusową, dobrym firewallem, całkiem dobrym filtrowaniem spamu i imponująco niskim wpływem na wydajność systemu. Link Zgłoś
kriskg06 Re: Antywirus - który wybrać 18.05.13, 12:06 windows.microsoft.com/pl-pl/windows/security-essentials-download Zdecydowanie najlepszy :-) Używam do dziś (ydayblog.wordpress.com) Link Zgłoś
Gość: malkolm Re: Antywirus - który wybrać IP: *.dynamic.chello.pl 27.11.13, 22:05 testowałem triala i polecem to www.gdata.pl/antywirus-dla-domu-i-malej-firmy,g-data-totalprotection-2014 Link Zgłoś
chris.w3 Re: Antywirus - który wybrać 03.12.13, 15:11 kriskg06 napisał(a): > Microsoft Security Essentials ...Zdecydowanie najlepszy... ...korzystam też z tego programu i jestem b.zadowolony. Darmowy, skuteczny i często aktualizowany. Firma Windows we własnym interesie wzorcowo troszczy się o antywirusowe zabezpieczenie. Początkowo korzystałem z darmowego avast! Antivirus, później z płatnego avast! Internet Security. Ostatecznie zdecydowałem się na Microsoft Security Essentials i sobie chwalę z powodów jw. Link Zgłoś
matz64 Re: Antywirus - który wybrać 06.12.13, 17:43 Moze i MSE jest dobry, ale zaden nie uratuje cie przed wszystkimi zagrozeniami w sieci. Antywirusy daja tylko poczucie bezpieczenstwa,a tak naprawde zaden nie usunie powazniejsze infekcje. Najlepszym 'programem' do chronienia komputera jest czlowiek i to jak mysli. Czlowiek sam infekuje swoj komputer i sam go 'wyczyszcza'. A jak brac jakiegos antywirus'a, to najlepiej z dobrym HiPS'em. (COMODO) Wtedy wiesz co sie dzieje na komputerze, cos tam jeszcze wykryje. Link Zgłoś
Gość: revik Re: Antywirus - który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 15:21 Tak po prawdzie to wszystkie wirusy do 100 złotych powiedzmy, że oferują podobne możliwości. Kwestia rozchodzi się bardziej o ich pamięciożerność. Ja korzystam z <a href=http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/pakiety_zabezpieczen/Kaspersky_Internet_Security.html>Kaspersky Internet Security</a> od kilku lat i jestem zadowolony. Link Zgłoś
Gość: revik Re: Antywirus - który wybrać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.12.13, 15:22 Tak po prawdzie to wszystkie wirusy do 100 złotych powiedzmy, że oferują podobne możliwości. Kwestia rozchodzi się bardziej o ich pamięciożerność. Ja korzystam z Kaspersky Internet Security od kilku lat i jestem zadowolony. Link Zgłoś
matz64 Re: Antywirus - który wybrać 10.12.13, 09:58 > Tak po prawdzie to wszystkie wirusy do 100 złotych powiedzmy, że oferują podobn > e możliwości. Wszystkie 'wirusy'? Z Kaspersky'iego korzystałem. Nie jest zły, coś tam wykrywa, ale jednak mi troche mulił komputer. Link Zgłoś
Gość: IT-man Re: Antywirus - który wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.13, 20:35 Informatyk poleca (do domu): ESET Smart Security Pod tym linkiem możesz pobrać wersje testowa za darmo na 30dni: www.eset.pl/Dla_domu_i_firmy/Produkty/ESET_Smart_Security p.s. Nawet nie chce mi się pisać ile razy czyściłem z wirów kompy znajomych na których był ten "wspanialy" Avast..... Link Zgłoś
Gość: IT-man Re: Antywirus - który wybrać IP: *.adsl.inetia.pl 21.12.13, 20:38 test antywirusów 2013 www.chip.pl/blobimgs/2013/08/full/ddkDe3ZVHtp2Xq9Csah8.jpeg Test antywir Link Zgłoś
wariant_b Re: Antywirus - który wybrać 23.12.13, 11:41 Gość portalu: IT-man napisał(a): > test antywirusów 2013... ... w jednej z dość ważnych kategorii: anti-phishing. Ale nie jest to ani wynik testów ogólnej skuteczności, ani najbardziej aktualne badania. Link Zgłoś
ldmochowski Re: Antywirus - który wybrać 23.12.13, 15:15 nie pie..... głupot. Poleć lepszy... Link Zgłoś