IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 05.12.03, 11:56
Mój komputer pokazuje mi ciągle ,że mam pobrać nowe aktualizacje.Nie mam
połączenia z internetem.Jak mam to zrobić?
Czy moge je sciągnąć np.w kafejce na CD?
Czy SP-to to samo?
Jakie uaktualnienia (jeśli już musze) mam pobrać-czy najnowsze(wszystkie)?
Koleżanka ma połączenie z netem za to ma Win-a "nielegalnego"-i też jej
pokazuje,że ma pobrać uaktualnienia.Czy może to zrobić?
Obserwuj wątek
    • baal82 Re: WinXP 05.12.03, 12:20
      ale uaktualnienia czego? samego windowsa? innych programów? SP mozesz sciagnac
      ze strony microsoft'u nawet i kawejce i mozesz go instalowac nawet na pirackiej
      wersji windowsa
      • Gość: guma__ Re: WinXP IP: *.jgora.dialog.net.pl 05.12.03, 13:07
        osobiscie odradzam aktualizacje systemu, po takim zabiegu czesto sie zdarza ze
        system pada, traci stabilnosc etc. Wylacz opcje aktualizacji we wlasciowosciach
        Moj Komputr i po sprawie
        • bwv1004 Re: WinXP 05.12.03, 13:12
          ale aktualizacje lataja dziury, przez ktore wchodzic moga wirusy. Wiec tak zle
          i tak niedobrze.
          • Gość: krzysztof Re: WinXP IP: *.aster.pl / *.acn.pl 05.12.03, 14:05
            Jeżeli nie jesteś podłączona do internetu to masz dużo mniejsze szanse
            zawirusowania. Tylko poprzez dyskietki. A tego łaty i tak nie zablokują.
            Łaty były dostępne na dołączonych CD do CHIPa oraz chyba do Experta. Numerów
            nie pamiętam. Większość aktualizacji dotyczy programów odpowiedzialnych za
            łączność z internetem, chociaż też są aktualizacje i innych programów (np. MS
            Windows Media Player, czy sterowników poszczególnych urządzeń). Jeśli nie ma
            łączności z internetem a system działa dobrze to uaktualnianie nie ma sensu.
            Wyłączyć opcje automatycznej aktualizacji tak jak podpowiedział to jeden z
            moich poprzedników.
            Pozdr
      • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 06.12.03, 00:15
        Czy uaktualnienia mogą zlikwidować problem restartowania sie komputera?
        No to jak w końcu mam robić tą aktualizacje czy nie?
        • Gość: piecyk gazowy Re: WinXP IP: 212.33.65.* 06.12.03, 10:50
          A jak Ci się resetuje, może tak?
          error.xp.pl
          www.msblast.w.pl
          • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 07.12.03, 01:50
            Dzięki za porady,na razie nie restartuje się!
            • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 08.12.03, 00:26
              Jeśli chodzi o pierwszy adres to nie tak...a z drugim nie ma połaczenia.
              A co to znaczy: DRIVER IROL NOT LESS OR EQUAL Pojawiło mi się "to"
              na "niebieskiej stronie"? Czy chodzi tu o jakieś złe sterowniki?
              • Gość: Lupus Re: WinXP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 08.12.03, 03:54
                Symptoms
                You may receive the following error message on a blue screen:

STOP 0x000000D1 DRIVER_IRQL_NOT_LESS_OR_EQUAL (0x0,0x0,0x0,0x0)
                Parameters
                1 - memory that is referenced
                2 - IRQL
                3 - value 0 = read operation, 1 = write operation
                4 - address that referenced memory
                Cause
                This issue can occur when the Driver Verifier feature is enabled and a driver
                has used an improper address. Note that the driver that is causing this issue
                may be listed in the error message.
                Resolution
                To resolve this issue:
                1.Disable all third-party filter drivers, such as backup programs, virus
                scanning programs and disk utilities.
                2.Ensure you are using hardware that appears on the Microsoft Hardware
                Compatibility List.
                • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 158.75.203.* 08.12.03, 12:55
                  No właśnie na "niej" cos takiego było napisane!
                  • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 10.12.03, 14:23
                  • Gość: kaja Re: WinXP IP: *.tvk.torun.pl / 80.51.243.* 10.12.03, 14:23
                    No i co z tym "fantem" zrobić?
                    • Gość: Lupus Re: WinXP IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 11.12.03, 03:09
                      Jesli znasz angielski to wszystko jest napisane a jesli nie to trzeba Ci pomoc
                      jesli problem nadal istnieje
    • Gość: Ronja Re: WinXP IP: 212.244.180.* 11.12.03, 09:12
      Jeśli koleżanka ma nielegalnego WXP, to moze mieć problem z instalacją SP.
      Dostanie info, że kod jest piracki i "prosimy o kontakt".
      Ja mam podobny problem, co Ty - również nie mam podłączenia do internetu. Nie
      zależy mi szczególnie na aktualizowaniu XP, ale mam problem ze sterownikami do
      portu USB - po włozeniu płyty dostaję informację, że mogę zainstalować
      sterownik dopiero po aktualizacji programu operacyjnego. No i za każdym razem,
      gdy właczam komputer, wykrywany jest nowy sprzęt... Irytujące.
      • Gość: MM Re: WinXP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:43
        Właśnie ja również mam problem zportem USB, nawet jeszcze raz instalowałem
        sterowniki do płyty gł. ale nic to nie pomogło.Na szczęście po włączeniu
        systemu nie pokazuje mi sie żaden komunikat o nowym sprzęcie.Połączenie z netem
        mam, ale wyłączyłem aktualizację.
      • Gość: piecyk gazowy Re: WinXP IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.12.03, 10:48
        Wyslij maila na piecyk.gazowy[at]gazeta.pl. Najlepiej z nr. GG.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka