g_biskup 12.12.03, 19:08 to jest prawidlowa nazwa tego zasranego pliku win32serwer.exe, a dalej mam taki komentarz trojan.Hackarny.F, co to jest moze ktos mi wytlumaczyc???????????????????????? Link Zgłoś Obserwuj wątek
baal82 Re: SORKI NAZWA PLIKU BRZMI....... 12.12.03, 19:14 Również znany jako: Trojan.Hacarmy Typ: trojan Długość: 19456 Niszczący dyski: nie Niszczący pliki: nie Efekty wizualne: nie Efekty dźwiękowe: nie Hacarmy jest koniem trojańskim, który za pośrednictwem IRCa pozwala na przejęcie kontroli nad zainfekowanym komputerem. Po uruchomieniu przez użytkownika pliku trojana tworzy on na dysku swoją kopię w pliku Win32server.scr oraz modyfikuje tak rejestr by jego kopia była automatycznie uruchamiana przy każdym starcie systemu Windows. Aktywny trojan łączy się z serwerem IRCa gdzie oczekuje na komendy od swojego autora. Za pośrednictwem trojana autor może pobierać i uruchamiać pliki oraz wykonywać inne działania pozwalające na przejęcie kontroli nad zainfekowaną maszyną. Link Zgłoś
g_biskup Re: SORKI NAZWA PLIKU BRZMI....... 13.12.03, 09:28 a jak mozna go usunac???trza formatowac dysk??? czy sa jakies inne posrednie, lecz skuteczne sposoby do usuniecia go??? Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: SORKI NAZWA PLIKU BRZMI....... IP: 212.33.65.* 13.12.03, 09:41 securityresponse.symantec.com/avcenter/venc/data/backdoor.hacarmy.html Jeśli to to... Link Zgłoś
g_biskup Re: SORKI NAZWA PLIKU BRZMI....... 13.12.03, 13:42 Piecyk, udalo mi sie go usunac za pomoca the cleaner, nie znasz adresu gdzie mozna go znalesc (ten program) jako free??? a jezeli masz ten programik, ty wyslij mi go na zidaneCUT@THISo2.pl -- zyc nie umierac!!!! forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=15552 Link Zgłoś