Gość: kris IP: *.chello.pl 16.12.03, 22:46 witam...kto wie jak obej śc hasło uzytkownika w win 2000 Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: kris Re: win2000 hasło..do E111 IP: *.chello.pl 16.12.03, 22:57 Skarbie rozbawiłeś mnie...a poważnie jakbyś mółg mi pomóć to bedę wdzięczny...dzieciak coś wpisał i chyba nie chcesz żebym przed swiętami pasem przywoływał mu pamięć...daj szansę ojcu na bezstresowe wychowanie i opinię cwanego w odgadywaniu hasełek Link Zgłoś
gray Re: win2000 hasło..do E111 16.12.03, 22:58 użyj konta administratora żeby zmienić hasło użytkownikowi. Link Zgłoś
Gość: kris Re: win2000 hasło..do E111 IP: *.chello.pl 16.12.03, 23:04 nic z tego ..przy starcie systemu mam tylko uzytkownika i wolne miejsce na hasło.....kto znajdzie inny sposób? Link Zgłoś
gray Re: win2000 hasło..do E111 16.12.03, 23:07 zatem następnym razem użyj głowy i odpowiednio skonfiguruj windowsa. albo spróbuj z tym forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=34&w=9680996&a=9681963 nie próbowałem ale może zadziała jakoś. Link Zgłoś
Gość: E111 Re: win2000 hasło..do E111 IP: *.arcor-ip.net 16.12.03, 23:09 ...to zamiast "uzytkownik" wpisz "Administrator" i podaj haslo :)) Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: win2000 hasło..do E111 16.12.03, 23:10 Gość portalu: E111 napisał(a): > ...to zamiast "uzytkownik" wpisz "Administrator" i podaj haslo :)) Hasło: password :-) Link Zgłoś
Gość: E111 Re: win2000 hasło..do E111 IP: *.arcor-ip.net 16.12.03, 23:52 Gość portalu: kris napisał(a): > Skarbie rozbawiłeś mnie... ...skoro Cie tak rozbawilem to moze napisze jeszcze cos smiesznego... haslo mozna obejsc np przy pomocy Linuxa(lokalnie) Knoppix albo jakis jednodyskietkowy Linux ale: 1.jesli pliki sa zaszyfrowane(xp prof) to d...zimna 2.restrykcyjnie ustawione prawa dostepu to.. jak wyzej 3.restrykcyjnie ustawiona polisa bezpieczenstwa=DZ 4.wlaczone sa dynamiczne dyski=DZ 5.w domenie(siec)tez zapomnij o tym (jako normalny smiertelnik;-)) lepiej przygotowac sobie odrazu przy instalacji xp dyskietke do resetowania hasla administratora -------->PanelSterowania-KontaUzytkownikow -KontoAdministratora(klik) -Zapobiegaj_zapominaniu_hasla-->otwiera sie Kreator_przypominania_hasla i dalej to juz vanilla ;))) Haslo mozesz potem zmieniac dowolna ilosc razy,ale niestety dyskietka funkcjonuje tylko na kompie na ktorym zostala utworzona :(( PS.sa tez dostepne gotowe programy ktore otwieraja NTFS jak puszke sardynek,ale to juz inna historia...(wspomniany ERD/CIA Commander) albo jesli koniecznie chcesz to... to mozesz do tego uzyc instal CD z XP wystartuj komputer na ktorym masz Win2000 przy pomocy instalacyjnego CD(XP) i wybierz opcje -RECOVERY_Console-(mam wersje angielska, nie wiem jak to sie po polsku nazywa ;-)) i w przeciwienstwie do xp+xpCD i w2k+w2kCD gdzie musisz podac haslo administratora, -masz dostep do systemu bez hasla. Dzialalo to jeszcze w pierwszej wersji,nie wiem jak po instalacji SP1,ale nie sadze zeby sie zmienilo :-) ...mozesz potem zmienic haslo uzytkownika albo je wogole skasowac,mozesz odczytywac zaszyfrowane pliki-jesli ustawisz sobie DRA (Data Recovery Agent),itp,itd...:) Have fun E111 Link Zgłoś
Gość: johndoe Re: win2000 hasło IP: *.tlsa.pl / *.wroclaw.dialog.net.pl 17.12.03, 16:09 usun plik "sam". wtedy nie bedzie uzytkownikow i hasel. stworzysz sobie od nowa. jak masz dysk z fat32, to uzyj dyskietki z win98 /musisz tylko znac pare komend dosowych:)/. jak masz ntfs to masz problem. jak masz mozliwosc to mozesz wyjac dysk, podlaczyc go w innym kompurze z win nt,2000, xp, 2003 i z konta administratora bedziesz mial dostep do pliku sam. ale slyszalem, ze mozna obejsc haslo uzywajac dyskietki startowej win2000 zrobionej na innym komputerze. nie probowalem. mozna jeszcze zlamac haslo, ale to juz inna bajka:) pzdr ps. o ile wiem konta administratora nie mozna usunac. Link Zgłoś