Gość: Biurokrata IP: *.ticom.pl 04.07.09, 22:26 Jak w temacie. Co jest lepsze (poza tym że OO jest za free)? Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Kapiszon Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.adsl.inetia.pl 04.07.09, 22:36 Większość luda najpierw poznała MO i stąd ciężko im się przestawić na OO. Zresztą, zamiana na gorsze jest głupim interesem. Jednak jeśli używasz wyłącznie edytora tekstu, to spokojnie zainstaluj se abiworda ... Link Zgłoś
Gość: Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.multimo.pl 04.07.09, 23:38 W amatorskich zastosowania (kilkustronicowe dokumenty), nie ma większej różnicy. Przy bardziej skomplikowanych dokumentach sprawdza się MS Office. Link Zgłoś
Gość: lechu Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.07.09, 09:07 Ja proponuje takie porównanie : OpenOffice vs Microsoft Office Ja osobiście skłaniam się za pierwszym. Bill wypuszczając ostatnie wersje Worda strzelił sobie w kolano :) Było dobrze a jest gorzej. Link Zgłoś
anatemka Re: OpenOffice vs Microsoft Office 05.07.09, 20:46 w pracy miałam, nadal zreszta mam, OO. Nauczyłam się na nim pracować, zainstalowałam w domu i byłam bardzo zadowolona. Kiedy kupiłam Viste, był MO dołączony, trialowy. I, kupiłam licencję. OO jest dobry. ale MO lepszy. Link Zgłoś
Gość: Biurokrata Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.ticom.pl 05.07.09, 21:07 Dzięki za wypowiedzi. Sprawdziłem oba i wybieram Microsoft Office 2003 (zassałem z Chomik.pl tylko nie mówcie nikomu:P) z jednej prostej przyczyny. Jest znacznie szybszy i mimo wszystko nadal bardziej uniwersalny. Pozdrawiam. Link Zgłoś
Gość: bonornog Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: 195.47.201.* 08.07.09, 09:59 ja miałem kiedyś mo 2003 a potem 2007 i powiem że nie rozumię niektórych ludzi bo mo2007 okazał się dla mnie lepszy i łatwiejszy. bo ma wszystko uporządkowane według kategorii i ładniej wygląda. a pozatym szybciej się załącza. dodam konfiguracje mojego kompa proc 1,6 1 rdzeń ram 2GB grafika intel 945 family zintegrowana. dysk 80GB i vista Home premium do tego i to laptop jest i śmiga dosyć zacnie. Link Zgłoś
Gość: R Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 11.07.09, 00:51 Jakbyś kolego pisał prace na zaliczenia na studiach i magisterkę w Office 2000/XP/2003 a potem przesiadł się na 2007 to byś zmienił zdanie. 2007 jest dobry właśnie dla osób, które nigdy wcześniej nie miały do czynienia na poważnie z edytowaniem tekstów. Osoba, która kilka lat pracowała na wcześniejszych wersjach łatwiej sobie już poradzi z OpenOffice niż z 2007 Link Zgłoś
Gość: Gość Re: OpenOffice vs Microsoft Office IP: *.acn.waw.pl 08.07.09, 11:35 > Sprawdziłem oba i wybieram Microsoft Office 2003 (zassałem > z Chomik.pl tylko nie mówcie nikomu:P) Nie martw się - zawsze się znajdzie się "życzliwy" klient, pomocny kolega, były pracownik itp, którzy wspomną gdzie trzeba jaką masz wersję. Dojdzie do tego jeszcze odpowiedzialność przed skarbówką w ramach kodeksu karnego skarbowego i tu już nie będzie ci do śmiechu. Okaże się, że te ok 750 zł, które zaoszczędziłeś zmieni się w znacznie, znacznie większą sumę + inne kłopoty. Link Zgłoś