Dodaj do ulubionych

Pendrive do stówki

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.09, 21:36
Potrzebuję kupić pendrive tak do 100 zł. Zastanawiam się nad firmą OCZ
choć dużo osób też podważa moje zdanie mówiąc że Kingston jest nie do
pobicia. Sam już się nie mogę zdecydować.
Z OCZ wybrałem OCZ Diesel 8GB lub ten pierwszy
OCZ ATV USB 8GB Dual Channel.
Prosze o poradę. Może też i inne?
Obserwuj wątek
    • Gość: komp Re: Pendrive do stówki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 14.07.09, 06:19
      Corsair pamięć USB Flash Voyager 8GB USB 2.0 (ok 90 PLN)
    • Gość: Romek Re: Pendrive do stówki IP: *.warszawa.mm.pl 14.07.09, 10:20
      A zależy do czego Ci jest potrzebny. Ja kupiłem w Biedronce Intenso Rainbow 8GB
      za około 5 dych i jestem zadowolony, ma usb2.0 i na moje potrzeby wystarcza
      spox. Kingstony od jakiegoś czasu straciły swoją renomę, dużo użytkowników je
      krytykuje. Ja mam 1GB mikroSD Kingstona które niby działa, ale jak włożę do
      telefonu to karta rozładowuje mi baterię i telefon chodzi około 1 dnia, jak
      zmieniłem baterię na inną (2GB) to telefon działa 4-5 dni. W serwisie GSM
      stwierdzili że karta jest wadliwa, na komputerze ona normalnie działa, więc
      używam ją jako zapasową do aparatu foto i przenoszenia danych między komputerami.
      • Gość: baret Re: Pendrive do stówki IP: 82.210.133.* 14.07.09, 22:35
        używam coś takiego - pomysł z łańcuszkiem jest wygodny bo nie zgubi
        sie zamkniecie - dość szczelne
        www.emarket.pl/pricelist/item.aspx?PID=C4310162
    • carlos321 Re: Pendrive do stówki 19.11.09, 14:11
      A może coś tracera? Pendrivy są dobre (wiem, bo jednego sam używam). A 8gb
      kosztuje poniżej setki (na necie znajdziesz po ok. 80 zł). Myślę, że to całkiem
      rozsądna alternatywa dla wielu innych droższych modeli.
    • flying_citron Re: Pendrive do stówki 19.11.09, 14:32
      sprawdź ofertę hihawa.pl mają naprawdę duży wybór sprzętu wysokiej jakości, może
      znajdziesz tam jakiąś inną dobrą firmę? Na pewno będziesz zadowolony z ich
      usług. Firma ocz jest moim zadaniem w porządku, ale moim zdaniem kingston jest
      najlepszy.
      • 2man2man Re: Pendrive do stówki 19.11.09, 15:42
        widziałem, że na www.tracer.eu jest ciekawa oferta pendrive'ów, w niebanalnych
        kształtach dla niebanalnych ludzi :) Mają ceny wiele niższe niż konkurencja, bo
        nie są masowym molochem, tylko firmą naprawdę dbającą o klientów. Kupiłem u nich
        klawiaturę, myszkę i głośniki, a teraz również jestem na etapie kupna Pendrive'u
    • agusek30 Re: Pendrive do stówki 30.11.09, 11:05
      A przeglądałeś ofertę tracera?? Firma polska sprawdzona i do tego niedroga. A
      jeszcze mają ciekawe rozwiązania technologiczne. Możesz dostać na przykład pena
      w kształcie świnki. Nie tylko pożyteczne ale też zabawne. sprzęt firmy tracer
      możesz znaleźć w różnych miejscach więc odpada pytanie, gdzie możesz kupić dobry
      i tani pendrive:)
    • majkelowna Re: Pendrive do stówki 06.12.09, 00:17
      Co ci powiem, to ci powiem, ale
      Kingstone
      to jednak king wśród pendrive'ów.
      Mam jednego i jeszcze mnie nie zawiódł, a mam go prawie rok. Jest
      niezniszczalny. Kilka razy obił się o ziemię i działa, więc ja polecam kingstony.
      • reklamowka_na_209 Re: Pendrive do stówki 06.12.09, 02:47
        i znowu te TSHY kropki PEEL ;)

Sprawdź w testach, które są najszybsze (nie patrz na oznaczenia producenta)
        Jeżeli chodzi o awaryjność to już kwestia danego egzemplarza i podejścia
        użytkownika :)
        • Gość: majkelowna Re: Pendrive do stówki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.12.09, 13:29
          Tak, znów 3kropki.pl, bo to jeden z sensowniejszych sklepów w sieci :)
          A co do szybkosci to aż tak się nie zagłębiam w specyfikację pendrive'ów podczas
          zakupu :) ich wytrzymałość mi wystarcza.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka