Gość: a IP: 62.29.129.* 01.01.04, 13:33 Poradzcie mi jaka mam kupic obudowe, bo u mnie wentylatory tak wyja jak bym byl w serwerowni i nie moge sie przez to skupic. Link Zgłoś Obserwuj wątek
marcinek84 Re: jaka obudowa 01.01.04, 15:46 a może to nie wentylator na obudowie tylko wewnątrz kompa?? tylko na procku,grafice i kto wie na czym jeszcze:D A tak wogóle to od zawsze tak hałasuje czy od jakiegoś czasu ?? Jesli od jakiegos czasu to może wystarczy nasmarować go. A obudowy zmieniać nie musisz bo ona nie hałasuje :D:D tylko jak już to zasilacz. przegląd zasilaczy atx ->> benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/strona-4.html. Pozdrawiam <<<eXi>>> Link Zgłoś
jodlasty Re: jaka obudowa 01.01.04, 19:31 nowa obudowa nic nie da zatrzymaj na chwile wiatrak w zasilaczu jesli on tak halasuje to proponuje zmienic wiatrak na cichszy albo zmienic na lepszy zasilacz np na Chieftec 360W to jest bardzo dobry zasilacz z bardzo cichym wiaraczkiem a w dodatku bardzo dobrze trzyma napiecia Link Zgłoś
Gość: a Re: jaka obudowa IP: 62.29.129.* 01.01.04, 20:02 a compaq? Jak siedze to nawet nie wiem, ze komp jest wlaczony. Idealnie wywazony, zadnych drgan, rezonansow. Z tym ostatnim juz sie uporalem. Teraz chce sie dowiedziec co robi ten szum. Jak moge wylaczyc poszczegolne wentylatory? Czy tylko rozbierajac obudowe i wyjaczajac radiatory z zasilania? I czy nie bedzie to mialo jakiegos ujemnego wplywu jezeli to zrobie chociaz na minute? Link Zgłoś
jodlasty Re: jaka obudowa 02.01.04, 09:42 Gość portalu: a napisał(a): Jak moge wylaczyc poszczegolne wentylatory? Cz > y > tylko rozbierajac obudowe i wyjaczajac radiatory z zasilania? > I czy nie bedzie to mialo jakiegos ujemnego wplywu jezeli to zrobie chociaz na > minute? jak na chwile zatrzywasz wentylator to nic sie nie stanie Link Zgłoś
Gość: Szymon Re: jaka obudowa IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.01.04, 14:39 Przede wszystkim pytanie czy w ogóle Ci są potrzebne wentylatory. Ja mam dwa kompy na Duronie. Jeden ma przezroczysty bok i dodatkowy wentylator. Podczas intensywnej pracy nie przekracza 46 stopni. Drugi ma starsza obudowe, bez dodatkowego wentylatora. Chodzi o niebo ciszej, bzyka ledwie, ale temp. procka do 64 stopni. Niemniej oba chodza idealnie, nie wieszaja sie itp. Prawdopodobnie gdybym w tym pierwszym odłączył wiatrak to miałbym sporo ciszej i jakies 55 stopni. nie robie to tylko dlatego, że ładnie świeci wirujac, a odgłos jakoś mi nie przeszkadza. Link Zgłoś
jodlasty Re: jaka obudowa 02.01.04, 20:05 Gość portalu: Szymon napisał(a): > Przede wszystkim pytanie czy w ogóle Ci są potrzebne wentylatory. Ja mam dwa > kompy na Duronie. Jeden ma przezroczysty bok i dodatkowy wentylator. Podczas > intensywnej pracy nie przekracza 46 stopni. Drugi ma starsza obudowe, bez > dodatkowego wentylatora. Chodzi o niebo ciszej, bzyka ledwie, ale temp. procka > do 64 stopni. Niemniej oba chodza idealnie, nie wieszaja sie itp. > Prawdopodobnie gdybym w tym pierwszym odłączył wiatrak to miałbym sporo ciszej > i jakies 55 stopni. nie robie to tylko dlatego, że ładnie świeci wirujac, a > odgłos jakoś mi nie przeszkadza. tylko ze mi chodzi o wentylator w zasilaczu a nie dodatkowe w obudowie Link Zgłoś
tswiercz Re: jaka obudowa 03.01.04, 00:20 Rzecz w tym, ze temp procka osiaga 60-70 stopni i 3700 rpm przy grach. Jak troche go zwolnie to sie troche zchajcuje. Link Zgłoś
Gość: piecyk gazowy Re: jaka obudowa IP: 212.33.65.* 03.01.04, 08:05 Komputronik miał (ma?) w ofercie komputery z chłodzeniem cieczą (bezgłośne). Link Zgłoś