Dodaj do ulubionych

jaka obudowa

IP: 62.29.129.* 01.01.04, 13:33
Poradzcie mi jaka mam kupic obudowe, bo u mnie wentylatory tak wyja jak bym
byl w serwerowni i nie moge sie przez to skupic.
Obserwuj wątek
    • marcinek84 Re: jaka obudowa 01.01.04, 15:46
      a może to nie wentylator na obudowie tylko wewnątrz kompa?? tylko na
      procku,grafice i kto wie na czym jeszcze:D A tak wogóle to od zawsze tak
      hałasuje czy od jakiegoś czasu ?? Jesli od jakiegos czasu to może wystarczy
      nasmarować go. A obudowy zmieniać nie musisz bo ona nie hałasuje :D:D tylko jak
      już to zasilacz. przegląd zasilaczy atx ->>
      benchmark.pl/artykuly/testy/zasilacze2003_2/strona-4.html.
      Pozdrawiam <<<eXi>>>
      • jodlasty Re: jaka obudowa 01.01.04, 19:31
        nowa obudowa nic nie da
        zatrzymaj na chwile wiatrak w zasilaczu
        jesli on tak halasuje to proponuje zmienic wiatrak na cichszy albo zmienic na
        lepszy zasilacz np na Chieftec 360W to jest bardzo dobry zasilacz z bardzo
        cichym wiaraczkiem a w dodatku bardzo dobrze trzyma napiecia
        • Gość: a Re: jaka obudowa IP: 62.29.129.* 01.01.04, 20:02
          a compaq? Jak siedze to nawet nie wiem, ze komp jest wlaczony. Idealnie
          wywazony, zadnych drgan, rezonansow. Z tym ostatnim juz sie uporalem. Teraz chce
          sie dowiedziec co robi ten szum. Jak moge wylaczyc poszczegolne wentylatory? Czy
          tylko rozbierajac obudowe i wyjaczajac radiatory z zasilania?
          I czy nie bedzie to mialo jakiegos ujemnego wplywu jezeli to zrobie chociaz na
          minute?
          • jodlasty Re: jaka obudowa 02.01.04, 09:42
            Gość portalu: a napisał(a):

Jak moge wylaczyc poszczegolne wentylatory? Cz
            > y
            > tylko rozbierajac obudowe i wyjaczajac radiatory z zasilania?
            > I czy nie bedzie to mialo jakiegos ujemnego wplywu jezeli to zrobie chociaz
            na
            > minute?

jak na chwile zatrzywasz wentylator to nic sie nie stanie
            • Gość: Szymon Re: jaka obudowa IP: *.dialog.net.pl / *.dialog.net.pl 02.01.04, 14:39
              Przede wszystkim pytanie czy w ogóle Ci są potrzebne wentylatory. Ja mam dwa
              kompy na Duronie. Jeden ma przezroczysty bok i dodatkowy wentylator. Podczas
              intensywnej pracy nie przekracza 46 stopni. Drugi ma starsza obudowe, bez
              dodatkowego wentylatora. Chodzi o niebo ciszej, bzyka ledwie, ale temp. procka
              do 64 stopni. Niemniej oba chodza idealnie, nie wieszaja sie itp.
              Prawdopodobnie gdybym w tym pierwszym odłączył wiatrak to miałbym sporo ciszej
              i jakies 55 stopni. nie robie to tylko dlatego, że ładnie świeci wirujac, a
              odgłos jakoś mi nie przeszkadza.
              • jodlasty Re: jaka obudowa 02.01.04, 20:05
                Gość portalu: Szymon napisał(a):

> Przede wszystkim pytanie czy w ogóle Ci są potrzebne wentylatory. Ja mam dwa
                > kompy na Duronie. Jeden ma przezroczysty bok i dodatkowy wentylator. Podczas
                > intensywnej pracy nie przekracza 46 stopni. Drugi ma starsza obudowe, bez
                > dodatkowego wentylatora. Chodzi o niebo ciszej, bzyka ledwie, ale temp.
                procka
                > do 64 stopni. Niemniej oba chodza idealnie, nie wieszaja sie itp.
                > Prawdopodobnie gdybym w tym pierwszym odłączył wiatrak to miałbym sporo
                ciszej
                > i jakies 55 stopni. nie robie to tylko dlatego, że ładnie świeci wirujac, a
                > odgłos jakoś mi nie przeszkadza.

tylko ze mi chodzi o wentylator w zasilaczu a nie dodatkowe w obudowie
                • tswiercz Re: jaka obudowa 03.01.04, 00:20
                  Rzecz w tym, ze temp procka osiaga 60-70 stopni i 3700 rpm przy grach.
                  Jak troche go zwolnie to sie troche zchajcuje.
    • Gość: piecyk gazowy Re: jaka obudowa IP: 212.33.65.* 03.01.04, 08:05
      Komputronik miał (ma?) w ofercie komputery z chłodzeniem cieczą (bezgłośne).

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka