Dodaj do ulubionych

Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kubeczki

05.01.04, 20:30
Pamięta ktoś? :-)))

TS - to było najśmieszniejsze czasopismo w Polsce.
Obserwuj wątek
    • Gość: jose_g Re: Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kub IP: 136.167.58.* 05.01.04, 21:53
      jasne ze pamietam Krzysia Kubeczko - choc nie sledzilem tego na bierzaco.
      a dawnymi czasy TopSecret byl fajny tylko ile to juz lat temu?
      • Gość: jose_g Re: Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kub IP: 136.167.58.* 05.01.04, 21:55
        o w morde - tzn chcialem napisac "na biezaco"...
        • Gość: Derek Re: Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kub IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 05.01.04, 22:14
          Taaa, pamiętam,ale nigdy nie miałem Atari- u kolegi tetris ładował sie chyba z
          pół godziny. Ja tam byłem do przodu-miałem Amige!!!!:)
          A niedawno była reedycja TS.... niewiele mam do powiedzenia na ten temat-juz
          splajtowało ponownie. Trafili na zły moment,ludzie nie mają pieniędzy na
          czasopisma komp. Ale tez czasopismo było takie sobie...wg mnie troche zaklamane
          w tej nowej edycji...no i nie było kopalnego ,dzemika i naczelnego:)).
          Wyobrazcie sobie,że czasopismo to redagowali ludzie Z komputer SWiat GRy .Tam
          niby tacy potulni,grzeczni,ładnie tłumaczą... a tu?? Że niby tacy "cool" jak
          kiedys, takie teksty ,prowokacyjne,na luzie....to było zaklamanie- to jacy oni
          są naprawde? Zakłamanie,czy co?? Wole juz miec mile wspomnienia,niz je sobie
          psuc po tylu latach ;( Moze dlatego nie przypadła mi do gustu nowa edycja+brak
          gotówki oczywiscie. Z tamtych czasów pamiętam te wszystkie wspaniale gry
          o "fenomenalnej" grafice,które dzisiaj po ponownym obejrzeniu rozczarowują.:(
    • dominik666 Bajtek :) 05.01.04, 23:19
      i ten komiks o elektronach podróżujących przez komputer ...
      taa opisy gier pod spectrumne (te gumowe przyciski były rozwalające)
      "kącik programisty" :) czyli jak narysować linie pod schneiderem CPC64 ...
      łezka się w oku kręci :)
      river raid - to była gra ... na kasetach 60min - wczytywało się godzine a przy
      końcu lubił wyskoczyć sobie error .. te połamane joystiki :) szał z "turbo2000"

ps. ja miałem 800XL ... to był "wypas" wtedy,ten slot na cardrige (czy jak to
      tam się nazywało :))))
    • piecyk.gazowy Re: Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kub 05.01.04, 23:26
      To było najlepsze czasopismo satyryczne. Alex, Gawron, Sir Haszak, Lord Yabol
      itd. Mieli takie odjechane teksty, że nie wyrabiałem. Najlepsze oczywiście w
      rubryce listy.

Pamiętam dwa:
      1. Opis jakiejś gry. Jeszcze wydawana na dyskietkach. Recencja niezbyt
      pochlebna i na koniec tekst "Producenci odgrażają się, że wydadzą CD-ROM-ową
      wersję gry.
      2. Tym razem przychylna recencja i tekst: "Pieniądze wydane na nią zwrócą się
      na pewno w postaci dodatkowej dioptrii".

ROTFL :-))))

CDAction próbowało nieudolnie kontynuować tradycje TS, nieudolnie, bo
      jednocześnie odcinali się od TS.
      • vladip Re: Klub małego i dużego atarowca im. Krzysia Kub 06.01.04, 00:56
        taa TS to było coś.. a pamietacie piwem i mieczem? opowiadanie w którym
        czytelnicy mieli decydować co będzie dalej..:)
        a tak wogóle to miałem full wypas.. atari 800 xe ze stacją dysków fx 51
        (chyba) i sparta dos X (na kardriżu) stacja była dwustronna i szybka tak że
        wszystkie magnetofony nawet z turbo mogły mi nafikać..;)))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka