Dodaj do ulubionych

Juzo- dr Sawlewicz

08.04.16, 22:52
Witam, bardzo proszę o pomoc. Syn 22 miesięczny, miesiąc temu uległ poparzeniu IIb/ III stopnia prawej raczki. Oczywiście usunięcie martwicy i przeszczep skóry z uda. Jesteśmy pod opieką USD w Prokocimiu w Krakowie. Dziś zalecono nam ubranko/ ucisk firmy Juzo. Niestety nigdzie nie mogę znaleźć informacji na ten temat. Na forum przewija się głównie firma Tricomed z Lodzi. Czy ktoś orientuje się w kosztach takich ubrań?
Dziękuję za informacje.
Małgorzata
Obserwuj wątek
    • mtkapolka Re: Juzo- dr Sawlewicz 09.04.16, 11:23
      ja zamówiłam z AdV med z warszawy..ale jeszcze nie doszło ubranko, bo czas oczekiwania 4 tygodnie
      • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 09.04.16, 13:23
        Dziękuje za odpowiedź. Rozumiem, że też tej firmy. Jaki jest koszt takiego ubranka? U nas jest poparzona prawa raczka.
        • mtkapolka Re: Juzo- dr Sawlewicz 09.04.16, 15:05
          u nas też rączka, wtedy na rączkę jest taka tuba i koszt około 180 zł
          • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 21:22
            Bardzo dziękuje za odpowiedź. Zastanawiam się tylko dlaczego lekarz wspomniał tylko o tej firmie w gdańsku... Ale zadzwonie do Adv med do Warszawy. Bliżej z Krakowa di Warszawy niż do Gdańska ??
            • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 21:24
              Przepraszam. Miał być uśmiech na końcu a nie znaki zapytania ??
              • oluskakp Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 21:27
                Tak przepraszam pisałam z telefonu i to miał być uśmiech a wyszło coś innego smile
                • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 21:30
                  Dokladnie miałam to samo. Też pisze z telefonu ??
                • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 11.04.16, 10:51
                  Dzwoniłam do ADV med, niestety nie maja firmy Juzo tylko Mainat, musze zapytac lekarza czy jest ok... wygląda na to że Juzo maja tylko w Gdańsku...
    • oluskakp Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 13:16
      My mamy ubranko uciskowe kupione w Tricomed. Syn ma uszytą kamizelkę z jednym dlugim rękawem a drugim krótkim płaciliśmy 440 zł ale za sam rękawek będzie taniej. Może Pani zadzwonić i sie zapytać o cenę, są tam bardzo miłe panie które na pewno udzielą informacji ??
      • oluskakp Re: Juzo- dr Sawlewicz 10.04.16, 13:17
        oluskakp napisała:

> My mamy ubranko uciskowe kupione w Tricomed. Syn ma uszytą kamizelkę z jednym d
        > lugim rękawem a drugim krótkim płaciliśmy 440 zł ale za sam rękawek będzie tani
        > ej. Może Pani zadzwonić i sie zapytać o cenę, są tam bardzo miłe panie które na
        > pewno udzielą informacji smile
    • gracjanna70 Re: Juzo- dr Sawlewicz 04.05.16, 09:46
      Juzo to ubranko szyte za granicą chyba w niemczech i dla tego trzeba tak długo czekać no i koszt takiego ubranka jest duzo wyższy niż z tricomedu. My szylismy w Łodzi bo dziecko rośnie i nie mogę sobie pozwolić za parę miesięcy na nowe.
      • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 04.05.16, 22:24
        Byliśmy w Gdańsku. W naszym przypadku potrzebny jest rękaw. Koszt to 400pln + 100 za podwyższenie z jednej strony, które jak się okazało prawie na tak małych rozmiarach jest niewidoczne. Wiec strata 100zl. Za ok. 4 miesiące trzeba zmienić rękawek ale wtedy raczej zdecydujemy się na rękawek z Warszawy tkany w Hiszpanii.
        Czy przy noszeniu rękawa uciskowego również robią się u Was faldki na skorze od wewnętrznej strony łokcia ?
        • mtkapolka Re: Juzo- dr Sawlewicz 06.06.16, 15:14
          co to za ceny ? ja dla synka za rekawek zapłaciłam 180 zł w warszawie
          • mtkapolka Re: Juzo- dr Sawlewicz 06.06.16, 15:14
            to z warszawy jest szyte za granicą w hiszpani
    • ge-mini23 Re: Juzo- dr Sawlewicz 06.06.16, 00:10
      My jesteśmy pod opieką Dr Sawlewicza koszt koszulki 1800pln! Na czym polega różnica między Juzo a innymi?
      • mwypart Re: Juzo- dr Sawlewicz 16.06.16, 07:25
        W gdańsku ubranka są podobnież tkane teoretycznie miały być bezszwowe ale szew mają tyle że płaski

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka