warbena 25.10.19, 11:25 Obserwuję forum i zauważyłam że w ogóle nie ma 55 + chętnych na podróżowanie. A przełom listopada i grudnia to czasami znaczny spadek cen. Ktoś planuje urlop w tym czasie na zwiedzanie ciekawych miejsc ?. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warbena Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 18:28 Myślę raczej o dalszej wodzie bo najbliższa może być chłodna. Odpowiedz Link
jolanta63 Re: Podróże 55 plus 13.08.20, 11:05 Szukam towarzyszki / ja 55+/ na 7-10 dni ale wrócić muszę do 1 września...więc praktycznie na już. Jolanta 63@gazeta.pl Odpowiedz Link
abc1562 Re: Podróże 55 plus 01.11.19, 10:29 Jak na plażing,smażing to jestem chętny na 2 tygodnie wylot z W-wy. Odpowiedz Link
warbena Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 18:27 Lubię podróżować w formule zwiedzanie plus wypoczynek. Odpowiedz Link
melisa2012 Re: Podróże 55 plus 02.11.19, 13:27 Tak, ja jestem chętna na podróżowanie w tym czasie, ale już nie w tym roku, bo mam zaplanowane wyjazdy, ale może później. Dzwoń w razie potrzeby 662629928 Odpowiedz Link
angela35 Re: Podróże 55 plus 04.11.19, 13:55 Chętnie, na tydzień w 2 połowie listopada. Byleby ciekawie i aktywnie. A skąd jesteś? Odpowiedz Link
warbena Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 18:31 Rozważam teraz Karaiby albo Azję a konkretnie Wycieczka Karaibska ślicznotka , lub Łza z policzka Indii i Smok w dżungli, Czyli Dominikana, Sri Lanka i Kambodża/Wietnam z Rainbow.Jestem z Warszawy. Odpowiedz Link
angela35 Re: Podróże 55 plus 09.11.19, 20:52 To pewnie dłuższe niż tydzień wycieczki? Ale możemy skontaktować się na priv. angela35@gazeta.pl Ja też z Warszawy, więc teraz czy innym razem może się na coś zgadamy. Odpowiedz Link
jolael1 Re: Podróże 55 plus 05.11.19, 18:30 Możę Indie objazdowe,Kuba ? .Ja K 63 Poznań .transpkg@wp.pl Odpowiedz Link
warbena Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 18:41 Na Kubie już byłam. Indie to marzenie, napiszę na podany adres. Może coś zaplanujemy w przyszłym roku. Ja K 62 Warszawa. Odpowiedz Link
annaa55 Re: Podróże 55 plus 18.01.20, 11:00 Witam jestem z Warszawy k64 i jestem bardzo zainteresowana wyjazdem do Indii w 2020 r miesiąc do ustalenia. Myślałam o wycieczce z Itaki do ustalenia 8 lub 14 dni . annaa55 Odpowiedz Link
florentynka Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 14:28 Ja w tym roku już nie, ale chętnie w marcu Odpowiedz Link
kornel-1 Bez sensu 07.11.19, 14:33 warbena napisała: > Obserwuję forum i zauważyłam że w ogóle nie ma 55 + chętnych na podróżowanie. To nieprawda i dobrze o tym wiesz, bo DYSKUTOWAŁAŚ na tym forum z osobami 55+. Generalnie osoby 50+ są nieruchliwe, nieskore do wysiłku fizycznego, narzucające sobie i otoczeniu ograniczenia; marzeniem większości z nich jest plażowanie i kilkugwiazdkowy hotel. Nie wyobrażają sobie dłuższych lub bardziej wymagających wypraw, w trudniejsze lub bardziej niebezpieczne tereny, nie zaakceptują samodzielnego wyjazdu z niepewnymi noclegami i transportem. Nie wejdą na wyższą górę, nie pójdą na dłuższy trek - za dużo wysiłku to wymaga. Przy okazji: czy dużym wysiłkiem byłoby zajrzeć na forum Aktywni50, gdzie ludzie w Twoim wieku umawiają się na wyjazdy? Kornel Odpowiedz Link
florentynka Re: Bez sensu 07.11.19, 15:24 Tyle że to strona właściwie niedziałająca. Ostatni post z maja. Odpowiedz Link
warbena Re: Bez sensu 07.11.19, 18:55 No właśnie. Zajrzeć na tę stronę nie jest to duży wysiłek ale i efekty małe. Odpowiedz Link
warbena Re: Bez sensu 07.11.19, 18:52 Uporządkujmy temat. Kiedyś faktycznie kontaktowałam się na tym forum z chętnymi na wyjazd ale mój post dotyczy sytuacji obecnej i wg mnie nie było wielu chętnych. Twoje zdanie może być inne ale to nie jest powód do oceniania prawda czy fałsz. Generalizowanie prawie zawsze doprowadza do błędnych wniosków. Osoby 50+ są różne podobnie jak osoby w innych przedziałach wiekowych. I ta różnorodność jest bardzo cenna. To jak ktoś sobie wyobraża podróżowanie czy inne aktywności jest jego prawem. Jeśli ktoś chce i go stać na to aby podróżować w sposób dla niego wygodny dlaczego ma decydować się na niewygodę i niepewność. Zapewne znajdziesz takich, którzy to ryzyko akceptują. Poza tym zdrowie, każdy z nas ma inne i inny bagaż przeżyć i doświadczeń. Więc nie ma potrzeby szufladkowania i stygmatyzowania. Niech każdy żyje i podróżuje tak jak chce. Odpowiedz Link
kornel-1 Re: Bez sensu 07.11.19, 21:54 warbena napisała: > Uporządkujmy temat. Nie ma takiej potrzeby. Wszystko jest dostępne w sieci. Kto co napisał też. Nie zaciemniaj sytuacji. > Kiedyś faktycznie kontaktowałam się na tym forum z chętnymi na wyjazd Kręcisz, aż przykro czytać. To nie było "kiedyś", lecz w czerwcu bieżącego roku. Odpisywałaś na post annaa55 w sprawie Indii. Może to nastolatka była? W maju tego roku odpisywałaś na post marzenagruz w sprawie wyjazdu 50+ do Gruzji. Może to ściema była i ona też wcale nie podróżuje, bo jest niemowlęciem? A maria59, która pisała w tamtym wątku, to kto? Forumowicze z łatwością znajdą więcej przykładów wątków, w których TY UCZESTNICZYŁAŚ i które dotyczą osób 55+. Na TYM forum. > Twoje zdanie może być inne ale to nie jest powód do oceniania prawda czy fałsz. Amicus Plato, sed magis amica veritas. Napisałaś nieprawdę a ja to dostrzegłem. Tyle. > Generalizowanie prawie zawsze doprowadza do błędnych wniosków. Paradne. Przecież to WŁAŚNIE TY GENERALIZOWAŁAŚ pisząc: "zauważyłam że w ogóle nie ma 55 + chętnych na podróżowanie". Rozumiesz zwrot "w ogóle nie"? > Więc nie ma potrzeby szufladkowania i stygmatyzowania. Ojojoj... Zaprzeczanie stwierdzeniu, że po 50 ludzie są mało ruchliwi, wygodni, nieskłonni do podejmowania wysiłku i ryzyka jest nierozsądne. Nie ma takiej obserwacji życiowej, która by pokazywała, że osoby przed 50 są mniej aktywne niż po 50. Nie dyskutuj z faktami. Z kim chciałabyś porównać aktywność osób 50+? Z dwudziestolatkami? Z trzydziestolatkami? A nawet z osobami 40+? Wygłaszając swój sąd użyłem określenia "generalnie" , gdyż sąd dotyczy zdecydowanej większości grupy 50+ (a nie wszystkich). Pisałem o preferowanym przez 50-latków i starszych formach wypoczynku. Pokaż mi dane, które pokazują że TYPOWY 50-latek ma inne potrzeby i marzenia. Jeśli śmigasz po górach, jeździsz do Pakistanu, zdarza Ci się nocleg pod chmurką i poczułaś się urażona zaliczeniem do osób mało aktywnych - to przepraszam. Kornel Odpowiedz Link
bazylia777 Re: Podróże 55 plus 07.11.19, 22:35 A może masz ochotę na Cypr w lutym . Zamiast zimy słońce i kwiaty.Szukam chętnej osoby na długi pobyt na Cyprze .W ubiegłym roku byłam w Pafos zimą .Chcę znowu spędzić tam zimę .Zakwaterowanie typu studio. Można przygotować posiłki.Szukam osoby niepalącej , miłej pozytywnej, tak jak ja, lubiącej spacery.Naturalnie wcześniej trzeba się poznać mieć poczucie humoru.Najlepiej ktoś ze śląska. Odpowiedz Link
warbena Re: Podróże 55 plus 08.11.19, 13:54 Nie jestem ze Śląska i jeszcze pracuję, więc nie mam dużo urlopu. Ale jestem zainteresowana na przyszłość. Odpowiedz Link
zbigniewnat Re: Podróże 55 plus 13.07.20, 20:33 Witam. Co prawda nie jestem ze ślaska, ale dzisiaj już wszędzie blisko. Podoba mi sie Twoje wyzwanie i to jak szczerze piszesz o sobie. Ja pisałbym sie na ten Cypr zimą no i jeszcze może coś innego wspólnie zorganizować. Zapraszam do kontaktu. Odpowiedz Link
adam_g1984 Re: Podróże 55 plus 28.12.19, 12:03 Cześć, Zapraszam do naszego serwisu Tripconnect.pl Sami często podróżujemy, wielokrotnie szukaliśmy większej ekipy na wyjazd i stąd pomysł na portal podróżniczy, który pozwoli rozwiązać problem samotnych podróży. Zamiast pisać na wielu forach/grupach wystarczy wejść na stronę www.tripconnect.pl, zalogować się przez FB, Google i w kilku krokach dodać swój wyjazd lub za pomocą prostej wyszukiwarki znaleźć kompana do podróży. Zapraszamy do zalogowania się na naszej stronie i dodawania wyjazdów: tripconnect.pl/u/dodaj-wyjazd#_=_ Chcemy zbudować społeczność podróżniczą i liczymy na zaangażowanie osób z tego typu forów. Być może właśnie tam uda Ci się znaleźć wymarzonego kompana na podróż :) Odpowiedz Link
abc1562 Re: Podróże 55 plus 29.12.19, 07:43 Witam.W tym roku były super oferty,do Taby na 2 tygodnie poniżej 2000zł.Rejs na Kanary 2000 zl.Rejs z Mumbaju na Malediwy przez Sri lankę 2500 zl.Jak by coś pasowało to jestem chętny na przyszły listopad.Tadeusz. Odpowiedz Link
bazylia777 Re: Podróże 55 plus 14.06.20, 20:17 Witam szukam towarzyszki podróży mam już wykupioną ofertę . Tani wyjazd ok 850 zł autokar i noclegi typu studio Spokojna miejscowość Kokino Nero bardzo urokliwa miejscowość Grecja 3-14 lipca tanio góry i morze .Jestem komunikatywna lubię pływać Odpowiedz Link
zbigniewnat Re: Podróże 55 plus 07.07.20, 23:32 Nawiążę kontakt z osobą ok.60 tki.na wspólny wyjazd. Podróżuję z przyczepą camp. z pobytami na campoingach. Proponuje pobyt do 4 tygodni. Osoba z doświadczeniem prowadzenia samochodu. Proponowana trasa- Wegry- Balaton; Austria- Wiedeń /stare miasto,prater/ i docelowo Chorwacja Termin do uzgodnienia kontakt: znaturalny@op.pl ; skype-zbigniewnaturalny9652 Odpowiedz Link
wiatol Re: Podróże 55 plus 03.05.23, 14:50 Witam Jestem emerytem, chce troche zwiedzic rózne strony. Szukam koleżanki na wspólne wyjazdy na tańsze wycieczki, ponieważ podróże są zawsze dla dwóch osób, dlatego szukam drugiej osoby. Jestem abstynentem, więc męskie towarzystwo jest nie dla mnie.Każdy płaci za siebie. Odpowiedz Link
adam7011 Re: Podróże 55 plus 05.09.23, 03:29 53, zachod USA samochodem, listopad ew kwiecien '24 Odpowiedz Link