Dodaj do ulubionych

14 czerwca 07 Marhaba Club

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:34
Witam. Ktos leci Do tego hotelu? My mamy wylot z Katowic.
Obserwuj wątek
    • Gość: ja Re: 14 czerwca 07 Marhaba Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:53
      witam,
      ja wróciłam dzisiaj. całkiem fajnie było. hotelik raczej czysty, przyjemny.
      jedzenia bardzo dużo (szwedzki stół) i do tego smaczne oraz gorące (nie
      wszędzie tak było).
      Jedyne zastrzeżenia jakie miałam to ręczniki - troszkę mi brzydko pachniały.
      Jeśli macie miejsce to weźcie swoje. Nie mówię, że były brudne, ale po prostu
      miały dziwny zapach.
      Jak będziecie chcieli jechać taxi z sousse do monasiru na zwiedznie (świetna
      twierdza), to najlepiej jest pod mediną złapać jakąś taxi (do mediny 25 min
      spacerkiem) i się targować. chcą albo włączać taryfę albo ustalają cenę - nam
      proponowali przedział od 16 do 25 dinarów - dojechałyśmy za 8 ;-)
      pozdrawiam
      • Gość: lukas Re: 14 czerwca 07 Marhaba Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 20:57
        Dzieki za info. A ile zabrac kasy?
        • Gość: ja Re: 14 czerwca 07 Marhaba Club IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.07, 21:10
          to zależy co chcesz tam robić. myśmy głównie zwiedzały - sachara 2 dniowa
          (chyba ok 200 dinarów, ale powiem szczerze, że nie pamiętam) i ją polecam -
          fajna przygoda, Tunis (1 dzień - 68 dinarów - nie opłaca się - jest to głównie
          bieganina. najlepiej samemu się wybrać pociągiem - dużo taniej i w muzeum bardo
          oraz kartaginie spędzacie tyle czasu ile chcecie. W bardo byliśmy tylko
          godzinkę, a przydało by się jeszcze ze 2 - bardzo dużo pięknych eksponatów -
          warto. w samym tunisie nic nie ma - medina to jeden wielki targ, dużo gorszy
          niż w sousse - w medinie w tunisie czułam się jak na polskim bazarze - farsz,
          mydło i powidło)
          generalnie, z zakupami dla siebie i rodziny oraz wycieczkami wydałyśmy około
          250 euro - ale nie oszczędzałyśmy ani troche i zrobiłyśmy mnustwo zakupów.
          jeśli nie chcecie szaleć to na tydzień 100 - 150 euro wystarczy (przelicznik 1
          euro to około 1 dinar 729 milimów; 1 dinar to 2,5 zł)
    • dowoz.na.lotnisko.pyrzowice Re: 14 czerwca 07 Marhaba Club 10.05.07, 21:49
      Jeśli potrzebujesz dostać się z Katowic lub okolic na lotnisko w
      Pyrzowicach,Balicach lub na Okęcie to napisz do mnie maila-oferuję transport
      samochodem kombi z klimatyzacją, w tygodniu transport możliwy w
      godz.popołudniowych i wieczornych oraz nocnych , w weekendy 24h.Cena
      atrakcyjna-do uzgodnienia w zależności od ilości km.
      W razie zainteresowania proszę o kontakt mailowy:
      dowoz.na.lotnisko.pyrzowicemalpkagazeta.pl

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka