Dodaj do ulubionych

Jaki program pocztowy polecacie?

IP: *.devs.futuro.pl 10.07.04, 12:01
Mam dość tego cholernego outlooka, chciałbym prosty, dobry program do
sprawdzania poczty. Najlepiej taki który sprawdzałby co mam na skrzynce bez
potrzeby pobierania, łatwe wykluczanie spamów, dobrze rozwinięte reguły
wiadomości. Jaki program do poczty jest najlepszy wg. Was?
Obserwuj wątek
    • eressea Re: Jaki program pocztowy polecacie? 10.07.04, 12:33
      www.thunderbird.pl/

ewentualnie razem z przeglądarką:
      www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=625&t=17

Jednak mimo, ze program dobry, nie spełnia wszystkich Twoich kryteriów, w każdym
      razie jest lepszy od Outlook.

Mozesz także pomyśleć nad The Bat
      www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=2&id=492&t=17
      jednak jest to już program płatny.
      • Gość: stary wiarus Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.toya.net.pl 10.07.04, 13:54
        thunderbird.pl/dlaczego.html
        Poczytaj i przeanalizuj powyższy link. Moim zdaniem - i tu się nie różnię chyba
        od poprzednika - najlepszy jest Kurier Poczty z Mozilla Suite. Nie będę się
        rozpisywał na temat przeglądarek, poświęcono już tyle miejsca na ten temat, ale
        jeśli taka Twoja wola, to możesz korzystać jedynie z Kuriera, co jest o tyle
        proste, że masz do niego oddzielną ikonę na pulpicie. Mając Kuriera nie będziesz
        już chciał zmieniać go na cokolwiek, wiem po sobie.
    • Gość: Piotr Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 10.07.04, 20:13
      Bardzo Wam dziękuję za rady ale jakoś mi ta Mozilla nie odpowiada. Jedno z kont
      wogóle mi nie chce działać, nie mam pojęcia z jakiego powodu (importowałem
      automatycznie z outlooka i ustawiałem ręcznie, nic z tego), import adresów też
      zrobiłem ale jeśli chcę coś wysłać na któryś z tych adresów to wyskakuje napis
      że coś jest nie tak, nie mam pojęcia gdzie ustawić żeby nie wysyłał wiadomości
      natychmiast ale żeby umieszczał w skrzynce nadawczej (nie wiem czy to możliwe
      wogóle bo nie ma tu nic takiego jak skrzynka nadawcza?), a jest to dla mnie
      dość ważne. Mimo najlepszych chęci chyba zostanę przy outlooku, a le dziękuje :)
      • Gość: stary wiarus Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.toya.net.pl 10.07.04, 21:09
        Aleś Ty nerwowy! Wszystko jest na miejscu, tylko trzeba popatrzeć. Sprawdziłeś
        np autoryzację poszczególnych kont? Program pocztowy i jego skuteczne działanie
        zależy przede wszystkim od konfiguracji kont. Jeśli coś spaprzemy, to najłatwiej
        powiedzieć, że program jest do niczego. Przestaw się na inne myślenie, żaden z
        programów nie jest outlookiem secundo, tertio itd. Jeżeli np coś nie nazywa się
        "skrzynka nadawcza", to wcale nie oznacza, że jej nie ma. W mozillowym programie
        też możesz napisać wiadomość i odłożyć wysłanie na później, tylko popatrz. Ja
        też kiedyś zobaczyłem wszystko po raz pierwszy, nikt mi niczego nie pokazał. Ale
        wiedzę zdobędziesz jedynie wówczas, gdy przejrzysz i rozwiniesz wszelakie opcje
        i sam zbadasz do czego służą. Pomoc? W Mozilli jest szkoła, forum, pomoc,
        dodatki, w zasadzie wszystko, co potrzeba do rozwiązania problemu. Dlaczego aż
        tyle o tym piszę? Bo z Twojego postu wynika głównie zniechęcenie i
        niecierpliwośc, a być może , że trochę chyba lenistwo. "Wracam do Outlooka, bo
        czegoś nie znalazłem" - tak też można, tylko ten problem może pojawić się
        wszędzie, w każdym nowym, nieznanym programie. Tylko rozejrzyj się po forum -
        powtarzam to do znudzenia - ile tu jest postów osób, majacych kłopoty z
        Outlookiem. Wybór jest pod ręką, tylko trzeba go dokonać. Jeśli Cię stać , by
        przyjrzeć się Kurierowi raz jeszcze, to napisz konkretnie, jakiego problemu nie
        możesz samodzielnie rozwiązać.
        A jeśli ktoś jeszcze twierdzi, że Kurier jest do niczego, niech poda rzetelne
        argumenty. T o wszystko, nadal uważam, że Kurier ze swoją prostotą i
        funkcjonalnością przebija pozostałe, nawet te płatne. A Outlook, no cóż, wiemy..
        • Gość: kasia Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.04, 21:35
          The bat-używam i jestem naprawdę zadowolona.
          • Gość: stary wiarus Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.toya.net.pl 10.07.04, 22:16
            Gość portalu: kasia napisał(a):

> The bat-używam i jestem naprawdę zadowolona.

I bardzo dobrze, tylko ja nie namawiam nikogo do kupna, ani tym bardziej do
            kradzieży jakiegos softu. Jeśli sobie kupiłaś - to OK. Dobry program pocztowy
            można miec całkiem za darmo, całkiem legalnie, nie trzeba tu, jak myślę, wydawać
            pieniędzy. A Nietoperz nie musi być wcale najlepszy, no owszem, jest może
            najbardziej SKOMPLIKOWANY.
        • Gość: Piotr Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 10.07.04, 23:17
          Ups, wybacz nie chciałem Cię urazić. Ale to chyba nie ja jestem nerwowy. To z
          pewnością świetny program ale u mnie nie działa. Nie chce ściągać poczty przy
          właściwych ustawieniach, w programie outlook działa, w Incredimail działa, w
          Operze też działa tylko tu nie działa. Nie mam pojęcia dlaczego. Nie jestem
          nerwowy, poprostu mnie zraził ilością kłopotów od samego początku. Pewnie dla
          Ciebie jest to świetny program, nie wątpię że wiesz na jego temat więcej niż ja
          i cieszę się że uważasz go za najlepszy dla siebie. Jeszcze raz powtórzę,
          chciałbym prosty, dobry program do sprawdzania poczty. Siedziałem dziś cały
          dzień przy tym programie i niestety nie działa tak jak chcę, nie pasuje mi ten
          program, nie podoba mi sie, szukam czegoś innego. Rozwijałem w nim wszelakie
          opcje i nie uważam żeby były super czytelne. Nie podoba mi się np. że każdy kto
          usiądzie do komputera może sprawdzić jakie mam hasła kont. Czemu ma to służyć?
          Nie wiem. Ma może kilka lepszych rozwiązań niż Outlook, ale to nie to czego
          szukam. Sory
          • Gość: stary wiarus Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.toya.net.pl 11.07.04, 00:04
            Wybacz mi również i nie przejmuj się. W końcu wybór należy do Ciebie i nie widze
            powodu, byś miał jakikolwiek dyskomfort z powodu korzystania z czegokolwiek.
            Mimo wszystko opisane przez Ciebie fakty wskazywałyby raczej na jakiś błąd
            ustawień, nie zaś programu. Poza tym - co chyba najistotniejsze - rozmawialiśmy
            trochę po omacku, przecież do końca na pewno nie było wiadomo, który program
            testowałeś, thunderbirda, czy Kuriera. Thunderbird to "lżejsza" postać Kuriera i
            są tam widoczne różnice. Natomiast sądzę, że chcąc pewnie i bezpiecznie
            korzystać z poczty w ogóle, staniesz i tak przed wyborem programu innego, niż
            Outlook. To, co już wiemy wszyscy o jego dziurach jest wystarczajacym powodem i
            jak do tej pory nie możemy liczyć na znaczącą poprawę. Gdybyś kiedykolwiek
            potrzebował rozwiązania konkretnych problemów z Kurierem (o ile to nastąpi) -
            wal śmiało.
            • Gość: Piotr Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.devs.futuro.pl 11.07.04, 13:48
              UPS wybacz. Masz rację ja mówię o Thunderbird. Podałeś mi link
              thunderbird.pl/dlaczego.html więc pomyślałem że to to samo. Zaraz ściągnę i
              sprawdzę Kuriera ;)dzięki
              • Gość: stary wiarus Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.toya.net.pl 11.07.04, 14:24
                Pobierz z podanej niżej strony stabilną wersję 1.6 Niedługo powinny zakończyć
                się prace nad końcową wersją 1.7, ale jeszcze trzeba uzbroić się w cierpliwość.
                Sądzę, że przeglądarka też jest dobrym nabytkiem, o ile nie miałeś z nią jeszcze
                doświadczeń. Dodaję Ci jeszcze link do różnego rodzaju dodatków i wszelkich
                innych drobiazgów.
                mozillapl.org/
                mozillapl.org/projekty/IndeksStron?v=19rr
    • Gość: w++ Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 10.07.04, 23:10
      Do automatycznego sprawdzania skrzynek, bez konieczności ściągania całych
      postów, dobry jest:
      www.poppeeper.com/
      można za jego pomoca szybko ściągnąć listę postów z tytułami i ewentualnie
      kasować posty od razu z serwera, trochę bajerów też jest i po polsku. Oczywiście
      nie jest to pełny program pocztowy, choć można nim czytać posty, ale pożyteczny
      dodatek.
    • Gość: anasz Re: Jaki program pocztowy polecacie? IP: *.acn.pl 11.07.04, 13:28
      the bat jest w ostatnim "expercie" na płycie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka