Dodaj do ulubionych

jaką domenę wybrać

27.10.15, 00:29
Zdecydowałem się w końcu zrobić swoją stronę internetową, a zacząć oczywiście od rejestracji domeny. Myślałem o adresie "nazwisko" + jakaś ładna domena. Ponieważ jednak nazwisko jest dość popularne, domeny pl, net &c są już zajęte. Jest natomiast wolnych kilka domen narodowych, choćby .in. Strona ma być op podróżach, głównie rowerowych, domena in koncepcyjnie bardzo mi pasuje. Zauważyłem natomiast, że wolna jest domena .bike Niestety, jest dość droga. Pytanie, czy warto zainwestować w efektowną domenę .bike? Czy z takimi domenami (w rodzaju .museum, .travel) jest jakiś problem? Bo niby dostępne, ale prawie nieużywane... Czy to tylko kwestia kosztu, czy jakaś inna formalna?
Obserwuj wątek
    • 802.11n Re: jaką domenę wybrać 27.10.15, 11:18
      Adres/domena nie ma znaczenia. Znaczenie ma popularność i pozycjonowanie strony w wyszukiwarkach. Domena to kwestia tylko "kosmetyczna".
    • regina94 Re: jaką domenę wybrać 02.11.15, 13:34
      Dobra domena to połowa sukcesu. Powinna być łatwa do zapamiętania i łatwo wpadać w ucho.
    • balta.zarek Re: jaką domenę wybrać 21.11.15, 00:56
      Moim zdaniem nie warto decydować się na tak egzotyczne domeny, jak wspomniana domena .bike Takie domeny są drogie, a oprócz tego nie są na tyle popularne, żeby wzbudzić zaufanie użytkowników. W przypadku polskich internautów najlepsze są domeny .pl oraz .com ;) Taka jest prawda. To już chyba lepiej wybrać domenę narodową jakiegoś egzotycznego kraju jeżeli nie ma polskiej, ani międzynarodowej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka