Dodaj do ulubionych

proszę o sprawdzenie poprawności działania strony

01.12.04, 18:57
proszę o sprawdzenie poprawności działania mojej strony firmowej w różnych
przeglądarkach, na kompach z różnymi systemami

jak działa :
wyswietlanie, fonty, zdjęcia, podpisy, paski przewijania, menu
no, wszystko ..

dziś powiesiłam, więc konta mailowe jeszcze nieczynne

jeżeli cos bedzie nieprawidłowe, to poprosiłałabym o przesłanie zrzutu
ekranowego na aders mailowy na gazecie
Obserwuj wątek
    • if_ona a adres jaki? n/t 01.12.04, 19:02
      • jolajola1 sorry 01.12.04, 19:26
        ale wstyd, z tremy i emocji zapomnialam adresu

zdpwa.dmkhosting.com/mine.html
        • kell99 Re: sorry 02.12.04, 05:51
          nie jest tak zle. troche rozjezdzaja sie grafika;) poza tym, twoja strona
          oszukuje, bo wcale nie jest html4.01
          validator.w3.org/check?uri=http%3A%2F%2Fzdpwa.dmkhosting.com%2Fmine.html
          popraw bledy.
        • Gość: krzych Re: sorry IP: *.konsornet.pl / 83.238.129.* 06.12.04, 09:46
          jak na mój gust strona jest prosta,czytelna i chodzi OK. (WIN XP)
    • mika_p Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 00:23
      Taki drobiazg, ale mylący - nie wiem czemu link do "mapki dojazdowej" i
      do "zezwolenia" objawił mi się jako fioletowy, czyli w kolorze linku
      odwiedzanego, podczas gdy adresy e-mailowe były normalnie niebieskie.
      A, teraz zwróciłam uwagę, że to chyba stały kolor Twoich linków, bo "do góry"
      też takie jest.
      Zrzutu nie podeślę, bo i w mapkę, i w zezwolenie kliknełam, dziwiąc się własnej
      sklerozie (jak można w 2 minuty zapomnieć w co się klikało?)

Internet Explorer w XP.
    • Gość: w++ Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st IP: *.ruda-slaska.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 00:57
      Pod zdjęciami n.p. skimerów, masz znaczniki alt i title o wartości "węgiel
      ziarnisty" i ta nazwa wyskakuje jak się myszką najedzie.
      Ogólnie ok, mozilla.
      • maciejpoczta Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 08:40
        Witam.
        Taki drobiazg. To logo w nagłówku strony. Wydaje mnie się, że powinno być zawsze
        odnośnikiem do strony głównej.
        • jolajola1 testujcie jeszcze, testujcie ... 02.12.04, 10:17
          za wszystkie uwagi bardzo dziękuję, siedzimy z "technicznym" i poprawiamy,
          ulepszamy ..
          teraz doszła jeszcze strona główna/reklamowa
          i juz wisi na własciwym adresie
          zdpwa.com.pl
          • kell99 Re: testujcie jeszcze, testujcie ... 02.12.04, 12:48
            i zupelnie niepotrzebnie. takie "glownej strony" powinno uzywac sie tylko i
            wylacznie gdy daje to uzytkownikowi wybor danej wersji serwisu (np wybor kraju
            czy jezyka). nigdy, przenigdy nie powinno sie wrzucac strony glownej, ktora nic
            nie daje (a wymusza tylko dodatkowe klikniecie).
            polecam www guru w temacie: www.useit.com/
            • jolajola1 Re: testujcie jeszcze, testujcie ... 02.12.04, 12:49
              do kell
              własnie jest przygotowywana wersja rosyjska
      • rubeus Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 18:20
        Wygląd ok. IE 5.05, rozdzielczość 800x600

zdpwa.dmkhosting.com/oczyszcz.html

fotka urządzenia do stripingu - > po najechaniu myszką 'węgiel aktywny'

na stronie kontakt drugi mail ma nieporawny odnośnik

zdpwa.com.pl/jan.saratowicz@zdpwa.com.pl
        zamiast :jan.saratowicz@zdpwa.com.pl

przydałaby się również na stronie 'kontakt' zakładka <do góry>
    • Gość: poldi Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.12.04, 11:02
      Firefox - szybko, sprawnie, czytelnie wg. mnie dobra stronka, bez zbednych
      bajerów i od razu wiadomo o co w niej chodzi.
      • koaa Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 13:02
        chciałem zauwazyc ze jest to reklama i powinno sie to wywalic z forum
        • jolajola1 Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 13:15
          jaka reklama ????
          są tu jacyś przedstawiciele wielkoformatowego przemysłu chemicznego ???

to moja pierwsza strona !!!
          gdzie miałam pytać o porawność i to jeszcze tych, co sie znają na www ???
          jak nie na rodzimym portalu
          • koaa Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 13:22
            a co utylizujecie moze monitory?
        • m.gregor Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 02.12.04, 13:35
          No to zes zarzadzil...;-D
    • Gość: ls Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st IP: *.pl / 80.51.250.* 02.12.04, 19:58
      Stronka działa i wygląda dobrze, jedynie nie działa adres kontaktowy (jan.saratowicz@zdpwa.com.pl).

win xp + opera oraz win 2000 + opera
    • Gość: jareq Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.12.04, 02:04
      Pod Opera i Firefoxem w XP dziala wsjo bez zarzutu u mnie, w IE nie sprawdze bo
      nie uzywam a jak widze to mam torsje:). Opamitajcie sie ludzie. Polecam Mozilla
      Firefox 1.0 PL www.firefox.pl albo cokolwiek zamiast IE. Dla nieuswiadomionych
      sceptykow polecam lekture artykulu Wojciecha Eysymantta
      www.dobreprogramy.pl/index.php?dz=8&a=24 .O, i to juz jest chyba
      reklama, ale w dobrej wierze, i dla dobra nas internautow i calego internetu.
      Pozdrawiam.
    • Gość: chopinnn upps ale gafa IP: 80.244.140.* 03.12.04, 17:50
      a na serio stronka spoko jest
      • naka Re: upps ale gafa 04.12.04, 13:47
        Stronka pod Opera 7,54 i Windows 98 dziala swietnie. Linki pieknie sie otwieraja, zdjecia czytelne. Super !!!!
        • jolajola1 Re: upps ale gafa 04.12.04, 15:56
          miód lejesz na mą duszę i ma dumę
          thx
          • kell99 Re: upps ale gafa 04.12.04, 16:11
            nie wiem z czego byc dumny, strona dalej wyswietla sie blednie na gecko
            (firefox), a na khtml (konqueror, safari) jest jeszcze gorzej. nie wierzysz?
            www.cs.yorku.ca/~cs993373/konqueror.png
            www.cs.yorku.ca/~cs993373/ffox.png
            do tego czy ja nie wiem jaki dzisiaj jest dzien? na ekranie bede mial 3 zegarki,
            ale coz, trzeba wrzucic jabba script. do tego Strona Glowna to dziwna nazwa.
            • jolajola1 Re: upps ale gafa 04.12.04, 19:25
              now ierzę, ale jak ktos uzywa egzotycznych przegladarek, to mu i egzotycznie na
              ekranie wygląda
              zrobiłam wczoraj sonde wśród kontrahentów dotyczasowych,
              na blisko 60 komputerów tylko na dwóch był linux, na 3 czy 4 mozila, na kilku
              opera,
              byc może to bolesne, ale na koputerach "firmowych" standartem jest którys z
              WINów i IE
              • kell99 Re: upps ale gafa 04.12.04, 21:31
                jak tak podchodzisz do tematu, to po co dyskutujemy. strona jest napisana zle
                technicznie. uzytkownicy ffoxa i mozilli stanowia juz prawie 10% wszystkich
                uzytkownikow (1 na 10 obejrzy zla strone), khtml jest silnikiem safari,
                przegladarki uzywanej na macach (a tych jest ok 3-4%). trend przegladarek
                alternatywnych do msie jest rosnacy, wiec robisz firmie antyreklame serwujac
                niepoprawnie napisana i nieladnie wygladajaca strone
                system operacyjny roli nie gra, ffox to ffox nie wazna na jakim systemie
            • Gość: kerkoBumBum Re: upps ale gafa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.12.04, 20:56
              Jakos w firefoxie nie mam tych błędów ... jakim cudem Ty masz ???

• kell99 Re: upps ale gafa 04.12.04, 21:33
                Bo kolezanka wymierzyla sobie strone i jak masz inne dpi monitora czy fonty, to
                layout szlak trafia?
                • xxx131 Re: upps ale gafa 04.12.04, 22:51
                  opera, najnowsza wersja beta jest calkiem, calkiem, ok...
                  • jolajola1 kell ? 05.12.04, 00:46
                    sprawdziło mi dziś wieczorem troje znajomych z firefoxem
                    NIKT nie miał takich błędów, jak na twoich screenach

no to ja nie wiem, co jest powodem błędów u ciebie
                    ;-))
                    • kell99 Re: kell ? 05.12.04, 01:38
                      bzdura, strona ma bledy. zostawmy linuksa, wez windows xp pro sp2 en-us.
                      firefox1.0
                      www.cs.yorku.ca/~cs993373/ff-winxp.png
                      msie6.0sp2 + laty bezpieczenstwa
                      www.cs.yorku.ca/~cs993373/msie6sp2.png

jak zauwazysz, problem wystepuje na 2ch systemach operacyjnych, na 3ch roznych
                      przegladarkach. zauwaz, ze system jest w wersji angielskiej-amerykanskiej
                      (en-US), rozdzielczosc ekranu 1280x1024, okno przegladarki na pulpicie
                      (nierozciagniete do calej wielkosci ekranu).

prawdopodobnie:
                      + zakladasz mala rozdzielczosc ekrany,
                      + popopalas cos w arkuszach css i fonty z systemu nie pl rozwalaja strone,
                      + fonty + rozdzielczosc ekranu + wszystkie rozmiary po pikselach.

jak chcesz moge zrobic follow up na jakims forum (np mozilli).

wszystkie inne strony wyswietlaja sie ok, a to dziwne gdybys ty miala racje, a
                      wszystkie inne strony bledy

• kell99 Re: kell ? 05.12.04, 01:47
                        problem z przegladarka uruchomiona w wyzszej rozdzielczosci niz przyjelas. gdy
                        zmniejsze wysokosc okienka < 800px to wysokosc strony zostaje wyswietlona
                        poprawnie (nie ma bialego pasa na dole, strona konczy sie waskim, szarnym),
                        podobnie z szerokoscia. tak wiec czekam na poprawiona wersje www
                        • kell99 Re: kell ? 05.12.04, 01:51
                          a jakie nieziemskie efekty powstaja gdy sie rozciagnie jeszcze bardziej
                          okienko.. wtedy twoja grafika (tlocenter.gif) rozwala pieknie strone. rozwal to
                          na 3 czesci, na prawy pasek z cieniem, na lewy pasek z cieniem i na same paski
                          bez cienia i wtedy je ukladaj. po prostu moja rozdzielczosc jest wieksza niz
                          pomyslalas (a to powszechne standardowe na lcd 17") i grafika sie "zapetla". tak
                          wiec kod ok, fonty ok, blad w 'design'. podobnie problem z dolem
    • artois6 Błąd W operze !!! 05.12.04, 08:40
      W operze 7.54 nie wyśietla sie mapka(po kliknięciu na link nie otwiera się)

po za tym ok
    • rubeus Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 06.12.04, 11:15
      Jolu na stronie z węglami przy zakresie tempartur masz literkę "o" (
      "temperaturach 800-850oC") zamiast zamiast symbolu stopni...
      • jolajola1 Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 06.12.04, 16:39
        dzięki Rubeo
        mam z tym problem, w kilku miejscach indexy górne wyswietlaja sie róznie w
        zaleznosci od przegladarki, wrrrrrrrrrrr
        • jolajola1 Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 06.12.04, 16:53
          napoprawiałam polskie znaki diakrytyczne, kreseczki nad literami i metry
          sześcienny, Rubeo, czy mozesz sprawdzic poprawność ?
          • rubeus Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 06.12.04, 18:05
            ze znaczkami na moje oko ok.
            btw. na stronie kontakt przydałaby się zakładka 'do góry'...

Nadal jest problem z grafiką w wyższej rozdzielczości (nawet na IE )
          • rubeus Re: proszę o sprawdzenie poprawności działania st 06.12.04, 18:14
            jolu - popraw format numeru telefonu biura handlowego na stronie kontakt
            do firmy masz ze spacjami a do biura bez... (jeden ciąg znaków )

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka