Dodaj do ulubionych

Realny PKB wirtualnego świata gier

IP: *.pl 21.02.05, 16:49
Diablo zostalo wyprodukowane przez firme Blizzard.
Autor pisze o firmie Vivendi Universal Games, ktora byla tylko dystrybutorem
na rynku brytyjskim, wloskim, niemieckim.

Czy autor wogole widzial ta gre?

Az mi sie slawetny program uwaga z Tormentem dla szesciolatka przypomina.
Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • niki27 Re: Realny PKB wirtualnego świata gier 21.02.05, 16:57
      Zanim skrytykujesz dziennikarza w przyszłości, dwa razy zastanów się, czy masz
      rację. Blizzard to własność Vivendi Universal!

www.vugames.com/corporate_overview.do
      oraz

www.vugames.com/news_story.do?storyId=1688
      Forum jest pełne "ekspertów", którzy plotą trzy po trzy i zarzucają
      dziennikarzom błędy. A sami w nich tkwią po uszy... Tak jak ty, cieniasie.
      • Gość: futrzak diablo i blizzard IP: *.zdm.waw.pl / *.crowley.pl 22.02.05, 12:53
        wydaje mi sie, ze kiedy bylo pisane diablo 1 a tym bardziej warcraft 1 i 2 -
        blizzard nie bylo wlasnoscia wymionionej firmy, poza tym blizzard to grupa
        developerska, kto ich kupil to jedno, a kto pisze gry to drugie.
        ale skoro niki27 tak bardzo sie pieni i upiera, to niech i tak mu bedzie.
    • Gość: Wlochaty StarCraft ponad wszystko!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.02.05, 18:08
      • Gość: blas nie ?! :) IP: *.dzi.vectranet.pl / *.unregistered.net.telenergo.pl 22.02.05, 21:06
        A ja kocham cs'a. pjontka :)
    • Gość: sticker nauczymysie moze nazw najpopularniejszego RPG IP: *.t17.ds.pwr.wroc.pl 22.02.05, 00:36
      Zanim bedziemy pisać o grach nauczymy sie moze nazw najpopularniejszego RPG
      "Warcraft" firmy Blizzard - !! nie War Craft (kto to wymyślił) :) Chociaż wasza
      interpretacja jest zabawna :P
      Gierka droga ale zapewne warta swojej ceny po prostu cud miód i orzeszki
      • Gość: Michal Re: nauczymysie moze nazw najpopularniejszego RPG IP: *.borg.vg / *.internetdsl.tpnet.pl 22.02.05, 14:01
        Warcraft (przynajmniej I i II) jest wg mnie RTSem, a nie RPG :) Pozdrawiam.
        • b00g13 Re: nauczymysie moze nazw najpopularniejszego RPG 22.02.05, 15:13
          Zapewne chodzi o World of Warcraft MMORPG
    • Gość: Kurgan Re: Realny PKB wirtualnego świata gier IP: 62.233.196.* 22.02.05, 16:08
      Kupować przedmioty do gry za pieniądze? Czy to nie jest chore? Jeśli gra polega
      na znajdowaniu przedmiotów, to jeśli je kupię, to oszukuje samego siebie. To
      tak jakbym komuś zapłacił, żeby za mnie obejrzał film, przeczytał książkę czy
      zjadł lody. To taki spacerek pana Dulskiego do parku dookoła stołu.
      Co przyświeca kupującym, dlaczego to robią? Ci "sprzedawcy" smieją się z nich w
      żywe oczy. To fenomenalne, że na głupocie można zarobić.
      • Gość: szpon Re: Realny PKB wirtualnego świata gier IP: *.ld.euro-net.pl 22.02.05, 16:18
        Całkowicie nie masz racji. Kupowanie, a nie znajdowanie przedmiotów, nie da się
        porównać np. do zapłacenia komuś za obejrzenie filmu, zamiast obejrzeć go
        samemu. Taki wirtualny przedmiot kupuje się, by umilić sobie granie. Gram w
        wspomnianą w artykule grę - Lineage - i sam z chęcią zapłaciłbym jakieś
        pieniądze za np. zbroję klasy B. Zdobycie takiej zbroi wymaga wielu miesięcy
        żmudnego "łażenia" po wirtualnym świecie, zbierania tysięcy materiałów,
        przepisów na półprodukty, później jeszcze znalezienie krasnoluda, który
        chciałby ze zdobytych materiałów ją wykonać itp. itd. Rozumiem, że np.
        zbieranie materiałów może być ciekawe - ale tylko do pewnego momentu, bo
        później staje się po prostu nudne.
        • Gość: anon Re: Realny PKB wirtualnego świata gier IP: *.ds.pg.gda.pl 22.02.05, 16:32
          > chciałby ze zdobytych materiałów ją wykonać itp. itd. Rozumiem, że np.
          > zbieranie materiałów może być ciekawe - ale tylko do pewnego momentu, bo
          > później staje się po prostu nudne.

dla mnie to znaczy ze gra jest zle pomyslana.

i szczesliwie designerzy WoWa wzieli to pod uwage.
          • Gość: szpon Re: Realny PKB wirtualnego świata gier IP: *.ld.euro-net.pl 22.02.05, 20:45
            Byćmoże. Jednak wszyscy, których spotykam w L2, którzy grali w WoW'a, mówią że
            WoW jest gorszy od L2.
        • Gość: kurgan Re: Realny PKB wirtualnego świata gier IP: *.acn.waw.pl 24.02.05, 07:28
          Kupowanie to zwykłe cheaterstwo. Bo gra polega na tym, żeby przedmioty znaleźć.
          Kupujący łamie zasady gry. Z tego samego powodu, dla którego ktoś używa hacków -
          żeby być szybszym od innych łamiąc zasady. Ciekawy materiał do badań, kto
          kupuje te przedmioty? Czy leczy w ten sposób kompleksy? A może w vr nadrabia
          porażki z prawdziwego życia, gdzie cheatować się nie da? Po co to robi?
        • Gość: Ludus A gdyby ktoś.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.05, 11:26
          skasował Ci postać ? co byś mu wtedy zrobił .. jestem ciekawy

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka