wicom 23.11.05, 14:08 Witam, moze wie ktos jak i czy wogole jest mozliwe ustawienie tak widoku w tej transakcji, zeby dane byly pokazane w tabeli. Tak bylo by duzo latwiej otrzymane dane analizowac. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ikak1 Re: me5a widok 24.11.05, 11:54 Widzę, że na ekranie wyboru ME5A jest pole "Zakres listy" lub w edycji opcja "Zmiana zakresu listy", ale wtedy lista jest uboższa i być może trzeba będzie wchodzić w szczegóły. IK Odpowiedz Link
wicom Re: me5a widok 24.11.05, 14:48 zakres listy mozna dostosowac ale mi chodzi bardziej o forme wyswietlania, chcialbym otrzymac ALV, koty bede mogl dowolnie dostosowac do swoich potrzeb Odpowiedz Link
ikak1 Re: me5a widok 25.11.05, 10:37 A to nie tylko o to chodzi, "zeby dane byly pokazane w tabeli" :) IK Odpowiedz Link
kbor Re: me5a widok 25.11.05, 16:45 Moze to glupia rada: ale w tej transakcji jest takie pole co sie nazywa "Zakres listy". Domyslnie jest tam wpisane "A", ale jak sie czlowiek rozejrzy to znajdzie i inne opcje, powinne dzialac :) Odpowiedz Link
kbor Re: me5a widok 25.11.05, 16:48 Jest tam ALV, ktore dziala :) Dodatkowo po wyswietleniu listy jest tam ikona "Zmiana ukladu", i wrzucasz kolumny jakie chcesz, posortowane i wyfiltrowane jak chcesz. Odpowiedz Link
dtylczyn Re: me5a widok 26.11.05, 20:41 Zastosuj zakres listy ALV lub skonfiguruj własny zakres listy w IMG: Materials Management --> Purchasing --> Reporting --> Maintain Purchase Requisition Lists --> Define Scope of List HTH Dominik www.icg.pl Odpowiedz Link
wicom Re: me5a widok 28.11.05, 08:51 po przeczytaniu waszych postow pelen nadziei zasiadlem do SAP i .... no wlasnie ja dalej mam powazne problemy zeby zobaczyc ALV: mam nastepujące widoki: A 3-line + n special B 2-line + n special B1 2-line + 2 MRP list B2 2-line + 2 stock/rq. B3 2-line + 2 purch.dt. C 1-line C1 1-line + stock/rqts. D F Collective release G 3-line loop H 2-line loop I 1-line loop i nawet widok C, mimo ze dane sa w jednej linii nie ma u mnie funkcji ALV, moye ktos moye mi cos poradzic, czy taka funkcja moze byc zablokowana w IMG? Odpowiedz Link
dtylczyn Re: me5a widok 28.11.05, 11:08 Zablokowana ta funkcja to raczej nie jest. W konfiguracji zakresu listy w wersji ERP 5.0 jest checkbox włączający ALV, natomiast w wersji 4.6C takiego ustawienia nie ma :( Z jaką wersją systemu pracujesz? HTH Dominik www.icg.pl Odpowiedz Link
wicom Re: me5a widok 28.11.05, 13:57 no i tu pewnie lezy pies pogrzebany moja wersja SAP to 4.6C :-( dziekuje Odpowiedz Link
kbor Re: me5a widok 28.11.05, 14:07 Moze ja slepy jestem ale nie ma takiej sciezki w SPRO. W Zaopatrzeniu nie ma wezla Raportowanie... Odpowiedz Link
kbor sprawozdawczosc 28.11.05, 14:09 No tak.... Po PL walneli sprawozdawczosc... Ech, trzeba wrocic do szkoly. Odpowiedz Link